Haberler

Süleymanpaşa Belediyesi'nden Kırsal Kalkınma Projesine Destek

Süleymanpaşa Belediyesi’nin destek verdiği ve Türkiye Tasarım Vakfı’nın geliştirdiği süt üreticilerinin gelirlerini arttırmaya yönelik proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin destek verdiği ve Türkiye Tasarım Vakfı'nın geliştirdiği süt üreticilerinin gelirlerini arttırmaya yönelik proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan'ın detaylı sunum yaptığı toplantıda, katma değeri yüksek süt ürünleri için Süleymanpaşa'da gerçekleştirilmesi planlanan proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Bilgilendirme toplantısına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münür Karaevli, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ve Gülferah Güral, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden akademisyenler ve konuyla ilgili uzman isimler katıldı.

"Tarımsal kalkınma projelerine destek veriyoruz"

Süleymanpaşa Belediyesi olarak projeye sahip çıkılması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Biz yerel yönetim olarak tarımsal kalkınma projelerine destek veriyoruz. Çünkü Süleymanpaşa'nın ağırlıklı geçim kaynağı halen tarım ve hayvancılıktır. Bu açıdan alınacak riskler varsa biz bu riskleri almaya hazırız. Bu projenin uygulanacağı alan olarak da Karacakılavuz ve Banarlı mahallelerimiz arasındaki belediyemize geçen kırsal alanı öneriyoruz. Umarım bu proje hayata geçer ve tarımsal üreticilerimiz için yeni gelir kapıları açılır" açıklamasında bulundu.

Katılımcılar toplantı sonrası proje için Süleymanpaşa Belediyesi tarafından önerilen arazide incelemelerde bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title