Haberler

Şükranlı'da Eski Bayramlar Yaşatılıyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Şükranlı Mahallesinde eski bayramlar yaşatılıyor.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Şükranlı Mahallesinde eski bayramlar yaşatılıyor.

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında geleneksel hale gelen kutlamaların bu yıl Ramazan Bayramı'na ait olan bölümü 17 temmuz 2015 Cuma günü bayramın birinci günü yapılacak. Köy gençlerinin bayrak gezdirme, eğlenceye davet ve bahşiş toplama etkinlikleri ile başlayacak kutlamalar, bayramın ikinci günü ise mahalle meydanında yapılacak eğlence ile son bulacak. Yöresel oyunların ve ikramların yapılacağı eğlencede ayrıca çekilişler ve yarışmalar da yapılacak. Geçmişten günümüze anlatılacak anılarla da geçmiş yad edilecek.

Şükranlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri Ay, her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında gerçekleştirdikleri bu faaliyetlerindeki ana hedeflerinin yıllar geçtikçe kaybolmaya yüz tutan yöresel giysilerin, oyunların ve mutfak kültürlerinin yaşatabilmek olduğunu kaydetti. Ay, "Bunun yanında dini bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının sembolüdür. Bu sembolü de layıkıyla yerine getireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi eğlencemize davet ediyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Seyitgazi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title