Haberler

Suikastçi Hurmacı, Savcıya Hesap Verdi

İstanbul'daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyelerine suikast yapacağı iddiasıyla gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcu 19 Mart günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilerek savcı karşısına çıkarıldı.

İstanbul'daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyelerine suikast yapacağı iddiasıyla gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcu 19 Mart günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilerek savcı karşısına çıkarıldı.

"EYLEMİ KENDİM TASARLADIM"

Ergenekon yürüten savcılardan Kasım İlimoğlu’na yaklaşık 5 sayfa ifade veren Hamurcu, saldırı planını kendisinin yaptığını ancak daha sonra vazgeçtiğini söyledi.Yusuf Erikel’in bir yönlendirmesinin olmadığını belirten Hamurcu,öYusuf’a kızdığım için emniyette o şekilde ifade verdim.Eylemi ben kendi kafamda tasarladım.Beni azmettiren olmadı.Herhangi bir terör örgütü üyesi değilimöşeklinde ifade verdi.

"MASONLAR HADDİNİ BİLSİN DİYE BIçAK YARASI VERECEKTİM"

İfadesinde Kayseri Açık Cezaevinde yattığını ve 1 haftalık izne çıktığını söyleyen Hamurcu,öMasonlar ülkeyi satıyorlar diye içimde acayip bir sıkıntı vardı.Masonlara haddini bilsin diye en azından bir bıçak yarası verecektim. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nin adresini internetten buldum.Daha sonra taksiye sordum bana yerini gösterdi.Masonlar Derneğinin kapısına gittim.Kapısında hem Türk bayrağı hem Mason bayrağı vardı.Kendi kendime neden acaba iki bayrak var diye düşündüm.Ben bayrağa baktığım sırada kapıda duran görevliye ‘sayın başkanım Mustafa Asım Akın burada mı?’ diye sordumBaşkanın ismini internetten bulmuştum.ödiye ifade verdi.

"4 TL’YE KARAKÖY’DEN BIçAK ALDIM"

Karaköy’e giderek 4 TL’ye bıçak satın aldığını ifade eden Hurmacı, bıçakla Mustafa Asım Akın ve Kaya Paşakay’ı yaralacağını söyledi.

"PİŞMAN OLUP BIçAĞI KUYTU BİR YERE ATTIM"

Bıçağı aldıktan sonra Masonlar Derneğinin bulunduğu sokağa tekrar gittiğini belirten Hurmacı, ifadesine şöyle devam etti; "Ziraat Bankası’nın köşesinde 15-20 dakika bekledim. Düşündüm. Gittiğim yolun yanlış olduğunu, bu adamların güçlü olduğunu, eylem yapsam bile beni çıkarmayacaklarını düşündüm. Pişman oldum.Pişmanlıktan sonra bıçağı tam Ziraat Bankası’nın karşısında bulunan çıkmaz sokaktaki kuytu bir yere attım."

"EMNİYETİ ARAYIP KENDİMİ İHBAR ETTİM"

Emniyeti arayarak kendisini ihbar ettiğini belirten Hurmacı, polislerin 10 dakika sonra gelerek kendisini gözaltına aldığını söyledi.

"AVUKAT YUSUF ERİKEL’İ POLİS ARACILIĞIYLA TANIDIM"

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Yusuf Erikel’i Kayseri’deki bir polis memurunun aracılığıyla tanıdığını ifade eden Hacı Ali Hamurcu, "Erikel’in Ergenekon ile bağlantısı olduğunu biliyorum.Yusuf Erikel ile aramda husumet vardı.O nedenle de tüm bildiklerimi polise anlattım."

Yusuf Erikel’in abisinin de avukat olduğunu belirten Hamurcu daha önce Erikel ile birlikte İstanbul’a geldiğini de söyledi.

"ERİKEL ‘HURŞİT TOLON’UN ARKASINDAN GİDİYORUZ’ DEDİ"

Hurmacı, Yusuf Erikel’in kendisine Genelkurmay Başkanlığı’nın kimliğini gösterdiğini belirterek, "Erikel bana ‘biz Özel Harp Dairesinin üyeleriyiz. Hurşit Tolon’un arkasından gidiyoruz." dedi.

"ERİKEL’E BELEDİYEYE AİT İMZALI KAŞELİ SENED VERDİM"

Ben Yusuf Erikel’e Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde hiçbir şey yazmayan mühürlü ve kaşeli imzaların atılmış olduğu sened vermiştim.Bu senedi bana belediyede görevli Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanı Süleyman Temeltaş vermişti.Bu senedi bana verirken ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk ile ilgili yapılan işlemlerde başınıza bir işlem gelirse bu senedin üstüne cüzi bir miktar yazıp bağlı bulunduğunuz birim tarafından tahsil edebilirsiniz’ denmişti.Bu senedi Yusuf Erikel’e tahsil etmesi için verdim.Senedi Yusuf’a Ankara’da abisi Yakup Erikel’in yazıhanesinde verdim.Oradan çıkıp birlikte İstanbul’a geldik.İstanbul’da Yusuf’un yazıhanesinde emekli başçavuş ve yardımcı avukatı olduğunu söylediği Ali Özüklü isimli şahıs vardı.

"SENEDİN üSTüNE YAZILACAK PARANIN MİKTARINI AĞA DEDİKLERİ BİRİNE SORDULAR"

Senedin üzerine ne kadar yazacağız diye sordu.Veysi denilen şahıs ‘ağayı bi arayın ağa bilir’ dedi.’ Ağayı şimdi aramayalım şimdi müsait olmaz’ dedi. Bende ağanın kim olduğunu sordum. O da Hurşit Tolon dedi. Veysi bir şey olmaz dedi.Sonra telefonla aradılar.’Tamam efendim dediğiniz miktarı yazıyorum’ dedi ve o an Yusuf Erikel senede 10 milyon TL yazdı.10 milyon TL çok değil mi dedim.Sen karışma bu senedin seninle bir alakası kalmadı dedi.

Selahattin GüNDAY/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Bakmadan Geçme

30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 30 Mayıs dün gece deprem mi oldu? İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Bugün (30 Mayıs) Resmi Gazete kararları neler? Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title