Haberler

Şube Başkanı Genç'ten "Thk'ya Sahip Çıkalım" Çağrısı

Türk Hava Kurumu (THK) Elbistan Şube Başkanı Celil Genç, 1925 yılında Atatürk tarafından kurulan kurumun topladığı yardımlar ile Türkiye'de birçok hizmete imza attığını belirterek, THK'ya herkesin yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Elbistan Şube Başkanı Celil Genç, 1925 yılında Atatürk tarafından kurulan kurumun topladığı yardımlar ile Türkiye'de birçok hizmete imza attığını belirterek, THK'ya herkesin yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun Türk Havacılık Sanayini kurmak, geliştirmek havacılığın önemini anlatmak, gerekli araç ve gereci hazırlamak, personel yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yetiştirmek amacıyla 16 Şubat 1925'te Türk Tayyare Cemiyeti olarak Atatürk tarafından kurdurulduğunu hatırlatan Şube Başkanı Celil Genç, "1925 yılında Atatürk tarafından istiklal savaşı yıllarında havacılığın öneminin daha çok anlaşıldığı için kurulmuş o yıllarda uçak fabrikası dahi kurulup uçak imal etmiş yurt dışına ihraç edildiği yıllardan buyana sizlerin yardımlarıyla ayak da durarak bu günlere gelen Türk Hava Kurumu, devlet den hiçbir maddi destek almamaktadır. Kurulduğu günden bu güne gençlerimize bedava havacılık eğitimi veren, paraşütçü, planörcü ve pilot yetiştiren Türk Hava Kurumu son birkaç yıl içerisinde atak yaparak havacılık ve uzay üniversitesini kurmuş öğretime başlamıştır. 2013 mezununu vermiştir. Yangın uçakları, eğitim uçakları, ambulans uçak ve helikopter filosunu genişleterek halkımızın ve ülkemizin hizmetine sunmuştur. Bu hizmetleri yaparken devletimizden kuruş destek almamaktadır. Bu hizmetlerin hepsini siz halkımızın yardımlarıyla gerçekleştirmektedir" dedi.

2012 yılında uçak fabrikası temelinin de atıldığını kaydeden Genç, şöyle devam etti;

"2014 yılında göklerde yüzde 100 kendi imal ettiğimiz uçaklarımız yer alacaktır. 2023'e kadarda yüzde 100 yerli uydumuzu fırlatacağız. Bu çalışmalarımızın maddi kaynağı sadece siz yardım sever halkımızın yardımlarıdır ve yardımlarınızın kuruşu heba edilmemektedir. Ayrıca Toplanan yardımların yüzde 50'si sosyal yardımlaşma fonuna yüzde 10'u da Kızılay, çocuk esirgeme kurumu ve diyanet vakfına aktarılmaktadır. Bu nedenle 2013 yılı yani içinde bulunduğumuz Ramazan ayında fitre-zekatlarınızı dağıtırken Türk Hava Kurumunu unutmamanızı, en azından bir kısmını vermenizi rica ediyoruz. Aslında 27 Aralık 1999 tarih ve 23919 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2860 sayılı kanun gereği kurban derisi ve fitre-zekat toplama yetkisi sadece Türk Hava Kurumuna ait olup, diğer kurum ve kuruluşlara Türk Hava Kurumu tarafından kanun gereği taksim edilmektedir. Türk Hava Kurumu elemanlarınca siz vatandaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum Kuruluşlarına zarflarımız ulaştırılacaktır. Zarflarımız seri numaralı olup teker teker zimmetlidir." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Elbistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title