Haberler

Sü'ye Turizm Eğitimi Ödülü

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) "Dünya Rehberler Günü" etkinlikleri kapsamında, Selçuk Üniversitesi'ne (SÜ) "Turizm Eğitimi Prof. Dr. Halet Çambel Özel Ödülü" verildi.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) "Dünya Rehberler Günü" etkinlikleri kapsamında, Selçuk Üniversitesi'ne (SÜ) "Turizm Eğitimi Prof. Dr. Halet Çambel Özel Ödülü" verildi.

SÜ Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Turizm Rehberliği Program Koordinatörü Öğr. Gör. İshak Kozak kendi şahsına verilmiş olan ödülü üniversite ve tüm rehberler adına aldığını belirtti.

Turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek adına kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Kozak, "Okulumuz Turizm Rehberliği Programı mezunu öğrencilerden 378 kişiye Gezi Katılım Belgesi'ni vermiş, yaklaşık 100 öğrencinin de diğer üniversite veya bakanlık tarafından yapılan gezilere katılmasını sağlamıştır. Böylece 478 öğrenciyi rehber adayı olarak yetiştirmiştir. Profesyonel turist rehber sayısının artması turizm sektörünün gelişmesi adına olumlu bir gelişme olarak ön plana çıkmaktadır ve biz SÜ Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu olarak ülke turizmine nitelikli rehberler yetiştirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

SÜ Silifke Taşucu Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ise Turizm Rehberliği Programı öğrencilerinin turist rehberi olabilmeleri için gerekli olan Gezi Katılım Belgesi'ni alabilmeleri amacıyla 13 bin 500 kilometre mesafeyi kapsayan 37 günlük Türkiye turunu 10 kez düzenleyerek 135 bin kilometre tur gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de faaliyet gösteren 11 bin civarında rehberden 400'ü kendi okullarından mezun olduğunu aktaran Oğuz, "Bu anlamda okulumuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarında da sabit olduğu üzere ülke genelinde rakipleri arasında bakanlığa en çok turist rehberi yetiştiren kurum olmuştur. İshak Kozak hocamıza ve bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Halet Çambel Silifke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title