Haberler

Su Tasarrufu Eğitim Projesi 17 İlçeyi Gezdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, diğer belediyelere örnek olan Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında Selendi ile birlikte Manisa’nın 17 ilçesinde seminer düzenledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, diğer belediyelere örnek olan Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında Selendi ile birlikte Manisa'nın 17 ilçesinde seminer düzenledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, ilkokul 2. Sınıf öğrencilerine suyun önemi ve tasarruf yollarını öğreten Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında son olarak Selendi ilçesini ziyaret etti. Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen eğitim semineriyle birlikte MASKİ 17 ilçeyi tamamladı. Manisa'nın tüm ilçelerini dolaşan proje sayesinde çocuklar sudan tasarruf etmeyi öğrendiler. Bilinçli su tüketim alışkanlığını küçük yaşta aşılamayı hedefleyen projenin sunumlarını, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nden Yüksek Kimyager Arzu Sezer, Biyolog Zeynep Öztozlu ve İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'ndan Jeoloji Mühendisi Görkem Yemişçi yaptı. Renkli slaytlar yardımıyla gerçekleştirilen her sunumun ardından, çocuklara eğitim seti hediye edildi. Set içerisinde yer alan ve tasarrufu anlatan boyama kitaplarıyla minikler, eğitimde edindikleri bilgileri eğlenerek pekiştirme imkanı buldular.

"Suyu korumak için var gücüyle çalışıyoruz"

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, "Bu projede yola çıkış noktamız suyun Dünyamız ve insanlık için ne kadar önemli olduğunu Manisalı miniklerimize anlatmaktı. Düzenlediğimiz eğitim seminerleriyle 17 ilçemizi dolaşarak öğrencilerimize suyumuzu nasıl koruyabileceğimizi öğrettik. Bunu yaparken de seminerlerimizin içeriğini olabildiğince eğlenceli tuttuk. Eğitimlerimizin sonunda dağıttığımız boyama kitaplarında da özellikle su tasarruf yöntemlerini hikayeleyen figürler kullandık ki tasarruf bilincini tamamen kazandırabilelim. Çünkü su kıymeti bilinmesi gereken ve boşa harcanamayacak kadar değerli bir kaynak. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu kaynağı korumak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selendi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title