Haberler

Sü'de Hz. Mevlana'nın Konya'ya Gelişi Kutlanacak

03-07 Mayıs 2015 tarihlerinde kutlanacak olan “Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’yı Teşriflerinin 787. Yıldönümü” münasebetiyle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ev sahipliğinde panel düzenlenecek.

03-07 Mayıs 2015 tarihlerinde kutlanacak olan "Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya'yı Teşriflerinin 787. Yıldönümü" münasebetiyle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ev sahipliğinde panel düzenlenecek.

04 Mayıs 2015 Pazartesi günü SÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek panelin oturum başkanlığını SÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirci yapacak. Panelde Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Erginli "Mevlana Düşüncesinde Adem-İnsan-Beşer", Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Müşaviri Doç. Dr. Erdal Baykan "Mevlana ve Biz" ve Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı "Mevlana Bugün Bize Ne Söylüyor?" konulu sunumlarıyla bilim adamları, öğrenciler ve Konya halkı ile beraber olacak.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 1985 yılından beri Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişleri ile ilgili olarak düzenlenen tüm programlarda üniversite olarak bilimsel ve sosyal etkinliklere katkılar sunduklarını ve bundan da büyük bir şeref duyduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Büyük İslam mutasavvıfı ve gönül insanı Hz. Mevlana ve ailesi bundan 787 yıl önce Konya'yı vatan edinmişlerdi. Hz. Mevlana ve düşüncesi, bu kadar savaşın ve kargaşanın yaşandığı günümüz dünyasında barıştan, sevgiden, hoşgörüden ve birlikte yaşamadan yana daha da önem kazanmıştır. Temennim odur ki tüm insanlar bu sevgi ve kardeşlik atmosferinde birlikte yaşamayı amaç edinirler. Düzenleyeceğimiz panelin bu konuda katkılar sağlayacağını düşünerek tüm bilim adamlarımızı, öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.

SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Temizel de daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya'yı teşrifleri münasebetiyle bilimsel bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Enstitüsü olarak Mevlana ve Mevlevilik Kültürünün tamamen aslına uygun ve bilimsel gerçekler doğrultusunda anlaşılması konusunda çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Gerek yetiştirdiğimiz yüksek lisans öğrencileriyle gerekse yaptığımız bilimsel etkinliklerle bu kutlu davaya hizmetkar olmak en büyük şiarımızdır. Panelimizin başlığı ile ilgili aslında birçok alternatifimiz vardı. Ancak büyük gönül ve ilim insanımız Konya'yı şereflendirdiklerinden dolayı 'Hz. Mevlana'nın Yolundan: Hoşgeldiniz' başlığını uygun gördük. Kaynağını Kur'an-ı Kerim ve Peygamberin Sünnetinden alan ve Mevlana'nın eserlerinde buluşan aşkın, sevginin, barışın ve hoşgörünün başkenti Konya'dan yolu geçen herkesin bu büyük tasavvuf deryasından bir yudum içmesini umarak herkesi panelimize bekliyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Mustafa Demirci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title