Haberler

Stso Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Osman Yıldırım Şubat ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada; “Odamız profesyonel bir şekilde yönetilmektedir “ dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Osman Yıldırım Şubat ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada; "Odamız profesyonel bir şekilde yönetilmektedir " dedi.

STSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Necati Şahin Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

10 maddelik gündemden oluşan toplantıda ilk önce eski karar zaptı okunarak, kabul edildi. Ardından Muhasip Üye Sami Arifer tarafından açıklanan Ocak ayı ait mizan ve masraflar listeleri oyçokluğuyla kabul edildi.

2013 yılı kapanış bilançosu ve kesin hesaplar hakkında ise Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Ersin Aktan Meclis Üyelerine bilgiler vererek, onaylandı.

Makam aracı alımı ve NACE sisteminde yeni ve bölünmüş kodların ilgili meslek komitelerine tanımlanması konusu da meclis üyeleri tarafından yapılan oylama ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu çalışmaları ve gündemdeki konuları değerlendiren STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, "Odamız akredite edilmiş 5 yıldızlı bir oda olarak üyelerine Paris'teki Ticaret Odası ile aynı hizmeti sunmaktadır" dedi.

3 meclis üyesinin aidatlarını ödemediği için yasal olarak Meclis Üyeliğinden düşmesi hakkında ki eleştirileri de yanıtlayan Yıldırım, "Odamız keyfi değil, kanunlar ile yönetilmektedir. Söz konusu üyeler aidatlarını ödememiş, yapılan tebligatları da dikkate almamışlardır. 6 ayda 4 sefer meclis toplantına gelmemiş olanları savunuyorsunuz. Eğer bu üyelerimiz için mevzuatı uygulamamış olsaydık, usulsüz bir iş yapmış olurduk. Odamız profesyonel yönetilmektedir. Seçildiğiniz günden bu yana hep bu işlerle uğraşıyorsunuz. Başbakan Sivas'a geliyor. Ne önerelim, ne sunalım? Sivas ile ilgili öneri istedik. Bir tanesi hariç kimse öneri vermedi." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'a yapacağı ziyarette Sivas adına talep edecekleri konuları açıkladı.

Toplantının ikinci bölümünde TÜİK Kayseri Bölge Müdürü İbrahim Esenkar, Sivas ile ilgili istatistikler hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Yıldırım Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title