Haberler

Kahve Devinden Türkiye'ye Büyük Saygısızlık

Güncelleme:

Kafelerine ülkelere yönelik tanıtımları asan Starbucks, Los Angeles'da Türk bayraklı posterleri kaldırdı. Olayın arkasında Ermeni Diyasporası olduğu iddiaları var.

Bu yıl 24 Nisan'da sözde soykırımın 100'üncü yıldönümünü anmaya hazırlanan ve ABD Hükümeti'ne baskıda bulunan Ermeni Diyasporası, bu kez Starbucks'a yönelik bir eylem başlattı. Bulunduğu ülkelerdeki yerel temaları işleyen posterleri kafelerine asan dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks'ın Türkiye bayrağı Ermeni Diyasporası'nı harekete geçirdi.

TÜRKİYE POSTERİ HEDEF OLDU

Olay, ABD'de en fazla Ermeni nüfusa sahip eyaletlerinden Kaliforniya'nın Los Angeles kentinde yaşandı. Satış yaptığı ülkelerin tanıtımlarına destekte bulunan ABD'li kahve zinciri Starbucks, Türkiye'yi ise Los Angeles'taki mağazalarında kullandı. Los Angeles'taki Woodland Hils bölgesi başta olmak üzere birçok mağazadaki posterlerde Anadolu'ya özgü geleneksel kıyafetler giymiş elinde Starbucks bardağı bulunan kadınların yanında Türk bayraklı balonların yer alması Ermeni Diyasporası'nı kızdırdı. Kadınların üstündeki geleneksel kıyafetlerin kendilereni ait olduğunu iddia eden Ermeniler, harekete geçti.

STARBUCKS GERİ ADIM ATTI

ABD'deki Ulusal Ermeni Komitesi (Armenian National Comittee of America-ANCA), sosyal medya üzerinden yürütülen bir kampanya başlattı. Facebook ve twitter üzerinden kampanyada 3.7 milyonluk nüfusa sahip Lns Angeles'ta 446 bin Ermeni'nin yaşadığı, hatırlatılarak, Starbucks'ın bilerek bu kampanyayı başlattığı kaydedildi. Starbucks, başlatılan kampanyada geri adım attığını ve Türkiye bayraklı posterlerin kaldırıldığını açıkladı.

ÖZÜR DİLEDİLER

Starbucks yetkilileri turizme dayalı kampanyada sadece Türkiye değil, dünya üzerindeki tüm ülkelerin işlendiğini vurgulasa da geri adım attı. İngiltere basınında da yer alan haberlerde şirket yetkilileri, bulunduğu ülkelerin geleneksel özelliklerini tanıtmak için böyle bir kampanya hazırladıklarını kaydederek, "Ermeni müşterilerimize verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz" dedi ve Starbucks, Türkiye'ye yönelik tanıtımı kaldırma kararı aldı. (Kaynak: Sabah)


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kaliforniya Los Angeles Starbucks Türkiye Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500

Yorumlar (104)

Ne alakaMobil-IOS:

Ne alaka var Saygısızlık degil ki mecbur kalmışlar Ermeniler baskı yapınca mecburen kaldırmışlar. Bu kadar önemli mi sanki. Ben her zaman icerim bu Yüzden mi icmeyecem

2
215
yanıtYanıtla
AmedMobil-IOS:

Çokta umurumdaydı..

2
208
yanıtYanıtla
İSYANIM VAR Mobil-ANDROID:

adamlarda para çok ülkemizdede kazanmaya devam etmek için AVM ler yaptırdılar ve her AVM de Starbucks Macdonalds KFC ve daha bir çok marka onlar hep ağa hep paşa ve hep bey oldular bizim Türklerde okuyan okumayanı hepsi bu AVM gibi alanlarda kapıda güvenlik ve hizmetçi temizlik görevlisi oldular üstelik geçinemeyecegi ücret karşılığında bir kahve nekadar? ey Türk halkı biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. ne olur onların mekanını giripte paranızı vermeyin siz zenginmiş gibi yaşarken diğer kardesleriniz kapıda güvenlik biri hizmetçi öteki temizlik görevlisi yani adamlar bizi bize ezdiriyor parasını kazanıyor ne güzel dünya değilmi?

128
11
yanıtYanıtla
xmobilWeb@haberler.com:

Kapatsınlar Türkiyedeki starbucksları yeterince kahvecimiz var zaten.

119
5
yanıtYanıtla
AnadoluMobil-ANDROID:

bu tür mekanlara genelde kendi vatnini milletei sevmeyen gider bizde böyledir Çünkü yabanci firmalar bizden kazandığı parayi bizim alehimize killanir ama bizim entel takinan tipler bu işleri hiç umursamaz kendi uckur dedidedir yada olarla ayni fikirdedir müşterisi artar bu haberden sonra böyle basit bir millet olduk malesef

122
0
yanıtYanıtla
MuratMobil-IOS:

Onurlu bir T.C Vatandaşı Bu kafeye gitmez Ermeni vatandaşlarmız dahi. İşte hangi taraftansen göster. Irkçılığa karşı koy.

110
2
yanıtYanıtla
ERHAN DEMİRMobil-IOS:

Bu kahveleri tüketmiyoruz artık

107
1
yanıtYanıtla
7:

25 yaşındayım bu zamana kadar 1 kere bile içmedim içmeyi de hiiiiç düşünmüyorum

65
1
yanıtYanıtla
TurkseMobil-IOS:

Gitmeyin kafirin yerine

52
1
yanıtYanıtla
Kalite:

marabalar yorum yapmış. git evinde çay iç o zaman paran yoksa ben her gün gidiyorum çokda güzel kahveleri tavsiye ederim. . .

4
48
yanıtYanıtla
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title