Haberler

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Amza'dan Vali Demirtaş'a Ziyaret

Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza, Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki ilişkileri daha da güçlendirebilmek için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye ve Sri Lanka'nın benzerlikleri olduğunu belirten Amza, "Turizm başta olmak üzere ikili ilişkileri daha verimli hale getirmek için çeşitli görüşmeler halindeyiz. Adana'da ve diğer illerde bulunan sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelerek, ülkemizde yatırım yapmaya davet ediyor ve ülkeler arasındaki birlikteliği nasıl daha güçlü tutabiliriz diye faaliyetler gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş ise Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Paaker Mohideen Amza'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirip, Sri Lanka'nın özellikle tarım alanında Türkiye ile karşılıklı işbirliğinin olduğunu söyledi.

Ülkeler arasındaki işbirliğini güçlü kılmak için her türlü çalışmalara destek olacaklarını vurgulayan Vali Demirtaş, bu konuda yapılabilecek ortak projelere daima açık olduklarını ifade etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Sri Lanka Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title