Haberler

Sporda 2015 Böyle Geçti (10)

Sporda 2015 yılının ekim ayında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike suçlamalarından beraat etti.

Sporda 2015 yılının ekim ayında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike suçlamalarından beraat etti.

Futbolda şike davasında yeniden yargılama sonucu 9 Ekim'de son duruşmada sanık Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi.

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'ın dışında yargılanan 36 sanığın "şike" ve "örgüt" suçundan beraatine yönelik kararı açıkladı.

Gerekçeli kararda, "Mahkememizce, usulsüz yapılan dosyada mevcut dinleme ve izleme kararlarının hükümde kullanılamayacağı ve esas alınmayacağı, bu gerekçeyle şike nedeniyle yargılanmakta olan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının şike ve teşvik primi verme suçundan cezalandırılmasını gerektirir dosyada yeterli, kesin, her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ekim ayında ayrıca Real Madridli futbolcu Cristiano Ronaldo, kariyerindeki 4. "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili açılan davada, eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a "taksirle bir insanın ölümüne neden olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sporda ekim ayında karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gören eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, yaşamını yitirdi.

Ekim ayında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan spor haberleri şöyle:

1 Ekim:

-  A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'yı 3-2 yenerek, yarı finale yükseldi.

2 Ekim:

-  Spor Toto Süper Lig'de yönettiği Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçından sonra verdiği kararlarda hata yaptığını açıklayan ve hakemliği bırakan Deniz Çoban, 2015 yılı Dünya Fair-Play ödülüne aday gösterildi.

Galatasaray Kulübü, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ile sözleşme yenilediğini borsaya bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüp, Sneijder'e 2 sezon için 9 milyon avro garanti ücret ödeyecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın yarı final maçında Hollanda'ya 3-0 yenildi.

- Trabzonsporlu futbolcu Kevin Constant, Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrol noktasındaki görevlilerle yaşadığı tartışmanın ardından gözaltına alındı. Hakkında "hakaret" ve "kamu görevlisine karşı görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından işlem yapılan ve biri polis memuru 3 kişinin şikayetçi olduğu Constant sevk edildiği Bakırköy Adliyesi'nde ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

FIFA sponsorları Coca-Cola ve McDonald's, hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'a görevi bırakma çağrısı yaptı.

5 Ekim:

"Futbolda şike" davasında savcılık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "suç örgütü kurmak" ve "şike" suçlarından beraati istendi. Mahkeme heyeti, karar verilmek üzere duruşmanın 9 Ekim'e ertelenmesine hükmetti.

UEFA, Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid-Benfica maçında çıkan taraftar olayları ve Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova-Skenderbeu karşılaşmasında yapılan ırkçı tezahüratlar nedeniyle soruşturma açtı.

7 Ekim:

Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Pınar Karşıyaka'yı 76-74 yenen Anadolu Efes kazandı. Lacivert-beyazlılar, bu kupayı 10. kez müzesine götürdü.

Beşiktaş Kulübü ile Sompo Japan Sigorta arasında bir yıllık isim sponsorluğu sözleşmesi imzalandı. Anlaşmaya göre, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın adının "Beşiktaş Sompo Japan" olarak değiştirildiği kaydedildi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, başkanlık seçiminin yapılacağı 26 Şubat 2016'dan önce istifa etmeyeceğini söyledi.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), geçen yıl yapılan kontrollerde 3 binden fazla numunede yasaklı maddeye rastlandığını açıkladı.

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, organizasyonun bu yıl içinde satılabileceğini açıkladı.

8 Ekim:

FIFA Etik Kurulu, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası verdi. FIFA İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Issa Hayatou, Blatter'in 90 günlüğüne futboldan men edilmesi sonrasında FIFA başkanvekili oldu.

Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi'nin vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanmalarına karar verildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta oynanan Dinamo Zagreb-Arsenal maçının ardından, ev sahibi ekibin Hırvat futbolcusu Arijan Ademi'nin doping testinin pozitif çıktığı bildirildi.

UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde 8 maç yapıldı. Günün gergin maçında Arnavutluk, Sırbistan'a 90+1 ve 90+4. dakikalarda yediği gollerle 2-0 yenildi.

9 Ekim:

Futbolda şike davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanığın "şike" ve "örgüt" suçundan beraatine karar verdi.

FIFA Etik Kurulu'nun 90 gün boyunca futboldan geçici olarak men ettiği FIFA Başkanı Sepp Blatter'in avukatı Klaus Stohlker, cezaya itiraz ettiklerini açıkladı.

İsviçre, rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi ve Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Konfederasyonu (CONCACAF) Ataşesi Costas Takkas'ı, ABD'ye iade edecek. İsviçre Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Costas Takkas'ın ABD'ye iade edilmesinin onaylandığı belirtildi.

Dünya ve Avrupa Fair Play Ödülleri, Azerbaycan'da düzenlenen törende sahiplerine verildi. Türkiye'den, spor adamı Abdullah Kiğılı ile Selçuk Üniversitesi Fair Play Topluluğu, Dünya Fair Play Diploma Ödülü'nün sahibi oldu.

10 Ekim:

Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından ilan edilen 3 günlük ulusal yas sebebiyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde oynanması gereken tüm maçlar ertelendi.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek play-off etabına kalma yolunda önemli bir galibiyet elde etti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayırdı.

Basketbolda Kadınlar 23. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Galatasaray'ı 52-48 yenen Fenerbahçe kazandı.

11 Ekim:

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin son haftası, D, F ve I gruplarında oynanan 8 maçla başladı. Yapılan maçlar sonunda Almanya, Polonya, Kuzey İrlanda, Romanya, Portekiz ve Arnavutluk, finallere direkt katılma hakkı elde etti. Gruplarını üçüncü sırada tamamlayan İrlanda Cumhuriyeti, Macaristan ve Danimarka ise finaller için play-off oynayacak.

Formula 1 sezonunun 15. yarışı Rusya Grand Prix'sini, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, teknik direktör İsmail Kartal ile el sıkıştı.

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 15. yarışı Japonya Grand Prix'sini, Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Dani Pedrosa kazandı.

Çin Açık Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finalinde, dünya sıralamasının 8. basamağındaki Rafael Nadal'ı 2-0 yenen dünya 1 numarası Novak Djokovic, bu sezon 8. şampiyonluğuna ulaştı.

12 Ekim:

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde oynanan 9 maç sonunda İspanya, Slovakya, İngiltere, İsviçre, Avusturya ve Rusya, finallere direkt gitmeye hak kazandı. Gruplarını üçüncü sırada bitiren Ukrayna, Slovenya ve İsveç ise finaller için play-off oynayacak.

13 Ekim:

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ndeki 10. ve son maçında İzlanda'yı 1-0 yenen Türkiye, Kazakistan'ın deplasmanda Letonya'yı aynı skorla mağlup etmesiyle, en iyi üçüncü olarak gelecek yaz Fransa'da düzenlenecek finallere doğrudan katılma hakkını elde etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemeleri, 3 grupta oynanan 9 maçla tamamlandı. Müsabakalar sonunda Türkiye'nin yanı sıra finallere direkt katılacak 18 takım ve play-off oynayacak 8 ülke belli oldu.

Real Madridli futbolcu Cristiano Ronaldo, kariyerindeki 4. "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı.

14 Ekim:

Voleybolda, Bayanlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı, VakıfBank'ı 3-2 mağlup eden Fenerbahçe Grundig kazandı.

Barcelona Kulübü, Arda Turan'ın İspanya Birinci Futbol Ligi'ne kaydedilmesi girişiminde geri adım atmazken, milli futbolcunun hemen oynatılması için konuyu FIFA Tahkim Kurulu'na taşıyacağını açıkladı.

15 Ekim:

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, UEFA'daki olağanüstü toplantıda, 90 gün futboldan men cezası alan UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini'ye ve 26 Şubat 2016'daki FIFA başkanlık seçiminin zamanında yapılmasına yönelik destek kararının çıktığını açıkladı.

Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, 26 Şubat 2016'da gerçekleştirilecek FIFA başkanlık seçimi için resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, özellikle güreş branşında söz sahibi olan ve ağır sıkletteki sporculara özel ilgi gösteren ABD'nin, anatomik yapısını incelemesine izin vermeyeceğini söyledi.

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunarak cezaevine konan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un kalan cezasını gelecek haftadan itibaren ev hapsinde geçireceği belirtildi.

16 Ekim:

Turkcell, Spor Toto Süper Lig'in iletişim sponsoru oldu ve TFF Süper Kupa'ya ismini verdi.

-  İngiltere Futbol Federasyonu, 90 gün futboldan men cezası alan FIFA başkan adayı ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye verdiği desteği, askıya aldığını açıkladı.

17 Ekim:

Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda mevcut başkan Eyüp Gözgeç, yeniden başkanlığa seçildi.

Galatasaray Kulübü'nün 110. kuruluş yılı, gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

18 Ekim:

Dünya Süpersport Şampiyonası'nda birinciliği garantileyen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Katar'da düzenlenen sezonun 13. ve son yarışını 2. sırada tamamladı. Kenan Sofuoğlu, Katar'da elde ettiği ikincilikle Kawasaki'ye de markalar şampiyonluğunu getirdi.

EURO 2016 play-off eşleşmeleri belli oldu. EURO 2016 play-off turunda, Ukrayna ile Slovenya, İsveç ile Danimarka, Bosna Hersek ile İrlanda Cumhuriyeti ve Norveç ile Macaristan karşılaşacak.

19 Ekim:

Ankara Barosuna kayıtlı avukat Sedat Vural, 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımı'na "500'er bin avro prim verilmesine ilişkin kararın iptali ile buna yönelik tedbir kararı verilmesi" için Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM), doping yaptığı için müsabakalardan 8 yıl men edilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e 2011-2012 yıllarındaki başarıları karşılığı verilen para ödülünü geri istedi.

20 Ekim:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kayserispor ile Fenerbahçe arasında yapılan maçta ev sahibi ekip tribününde Fenerbahçe forması giymiş bir çocuğa yönelik yapılan tepkiler ve bundan dolayı minik taraftarın ağlamasıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden talep etti. Kayserispor Kulübü de yaşanan olayı kınadı.

21 Ekim:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda Galatasaray, Portekiz'in Benfica takımını 2-1 yenerek ilk galibiyetini aldı ve puanını 4'e yükseltti.

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile Fenerbahçe arasında yapılan maçta Kayserispor tribününde Fenerbahçe forması giyen çocuğa tepki gösteren amigoya, adli soruşturma tamamlanıncaya kadar spor müsabakalarına girişten men cezası verildi. Kayserisporlu amigo Recai Kahraman, Kayserispor-Fenerbahçe maçında ağlamasına neden olduğu 5 yaşındaki Fenerbahçeli Ahmet Berkay Çoban ve ailesinden özür diledi.

-  UEFA'nın yayımladığı rapora göre 2014-2015 sezonunda bilet satışlarından kulüp başına ortalama 34,3 milyon avro, toplamda ise 685 milyon avro kazanılan İngiltere, diğer ülkeleri geride bıraktı. Bilet satışlarından kulüp başına 3,1 milyon avro, toplam 55 milyon avro kazanılan Spor Toto Süper Lig ise 10. sırada yer aldı.

Geçen sezon bilet satışlarından 121 milyon avro kazanan Real Madrid, kulüpler sıralamasında zirveye yerleşti.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu, doping yaptıkları gerekçesiyle Meliz Redif, Semiha Mutlu Özdemir, Bahar Doğan ve Ümmü Kiraz'a farklı sürelerde men cezası verdi.

22 Ekim:

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi olmayan gazetecilere müsabakalarında akredite kartı verilmeyeceğini açıklandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile Chelsea arasında oynanan grup maçında ırkçı olaylar yaşandığı iddiasıyla Ukrayna temsilcisi hakkında disiplin soruşturması açıldı.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın 2015-2016 sezonu bütçesi 633 milyon avro ile rekor seviyeye ulaştı.

Hollandalı efsane futbolcu Johan Cruyff'un akciğer kanserine yakalandığı belirtildi.

24 Ekim:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleşmesi feshedildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraat ettiği futbolda şike davasında Yargıtay kararına kadar görevinin başında kalacağını açıkladı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Alpedo Kahramanmaraşspor ile oynanan maçın ikinci yarısında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Bandırmaspor Teknik Direktörü Turan Özyazanlar, vefat etti.

25 Ekim:

- Medicana Sivasspor, yollarını ayırdığı teknik direktör Sergen Yalçın'ın yerine Okan Buruk'u getirdi.

77. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu jokey Ömer Kaya'nın bindiği "Sanzatu" isimli safkan, Cumhuriyet Koşusu'nu ise jokeyliğini Selim Kaya'nın yaptığı "Cankardeşler" isimli at kazandı.

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirdiği rekor denemesi sırasında fenalaştı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı ABD Grand Prix'sini kazanan Mercedes takımının Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, bitime üç yarış kala şampiyonluğunu ilan etti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımı Minnesota Timberwolves'un 60 yaşındaki başantrenörü Flip Saunders, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

26 Ekim:

- Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili açılan davada, eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a "taksirle bir insanın ölümüne neden olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası 18 bin 200 lira adli para cezasına çevrilen Ayık, ayrıca "1 yıl süreyle kayak sporuna ilişkin resmi bir görev almaktan" men edildi.

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife ile UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, 26 Şubat 2016'da gerçekleştirilecek FIFA başkanlığı seçiminde başkan adayı oldular. Böylece FIFA başkanlık yarışında aday sayısı 7'ye yükseldi.

27 Ekim:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yapımı devam eden yeni statları Vodafone Arena'nın açılışında İspanya Birinci Futbol Ligi'nin dünyaca ünlü kulübü Barcelona ile karşılaşmak istediklerini söyledi.

Voleybolda Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nı, Arkas Spor'u 3-0 yenen Halkbank kazandı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls'ın, Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona'nın Fransa 1. Futbol Ligi'nde "Ligue 1" oynamasına destek vereceği iddia edildi.

28 Ekim:

-  Futbolda şike davasının gerekçeli kararında, "Mahkememizce, usulsüz yapılan dosyada mevcut dinleme ve izleme kararlarının hükümde kullanılamayacağı ve esas alınmayacağı, bu gerekçeyle şike nedeniyle yargılanmakta olan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının şike ve teşvik primi verme suçundan cezalandırılmasını gerektirir dosyada yeterli, kesin, her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

FIFA Etik Kurulu'nun 90 gün futboldan men cezası verdiği FIFA Başkanı Blatter, soruşturması devam eden yolsuzluk skandalının kendisinin yerine geçmek isteyen UEFA Başkanı Michel Platini tarafından organize edildiğini iddia etti.

29 Ekim:

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından hakemlere yönelik tepki nedeniyle yaşanan olayda sorumluların, raporların federasyona ulaşmasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edileceğini açıkladı.

Alman kulübü Mainz 05, futbolcusu Yunus Mallı'nın Türk Milli Takımı'nı seçtiğini açıkladı. Yunus Mallı da Türk Milli Takımı'nda kendisine verilecek ilk görevi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Yunanistan Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine Michael Skibbe getirildi.

30 Ekim:

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gören eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, yaşamını yitirdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor maçının ardından kullandığı ifadelerin yanlış anlaşılmasından dolayı istemeyerek üzdüğü kadınlardan özür diledi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Yöneticiler hakemleri rehin aldı gibi bir algı oluştu, böyle bir şey yok" dedi. Bordo-mavili kulüp ise "Hakemlerin odalarında beklemeleri kendi tasarrufları olup, oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir" açıklamasını yaptı.

Galatasaray Kulübü, futbol takımı formasının göğüs reklamı için Dumankaya İnşaat ile 3 sezonluk sponsorluk anlaşması imzaladı.

31 Ekim:

Eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi.

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım Spor Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title