Haberler

Sporcular, Oryantiring Tarih Safarisi Ligi'nde Ter Döktü

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’nin 4. etabı Ayaş’taki Elaiussa Sebaste ören yerinde yapıldı.

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi'nin 4. etabı Ayaş'taki Elaiussa Sebaste ören yerinde yapıldı. Sporcular, labirent parkurunda belirtilen hedeflere ulaşmak için mücadele etti.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü işbirliği ile imzalan protokol çerçevesinde yürütülen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi tüm heyecanı ile devam ediyor. 1. etabı Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Vadi Tesisleri'nde, 2. etabı Erdemli Kanlıdivane ören yerinde, 3. etabı ise Tarsus St. Paul Kuyusu ve çevresinde gerçekleştirilen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi'nin 4. etabı da Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi'ndeki Elaiussa Sebaste ören yerinde yapıldı.

Yarışa, Mersin'in çeşitli okullarından ve kulüplerinden toplam 282 sporcunun 20 takım halinde katıldı. Labirent parkuru ile başlayan yarışta, yaş gruplarına göre kadın ve erkek sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesi haritasında belirtilmiş hedeflere, rotalardan faydalanarak sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştı.

Altı etaptan oluşan Mersin Oryantiring Tarih Safarisi'nin 5. etabı 12 Haziran 2016 Pazar günü Silifke ilçesi Uzuncaburç'ta gerçekleştirilecek. Ligin son yarışı olan 6. etap ise 26 Haziran 2016 Pazar günü merkez Mezitli ilçesi Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılacak. Son puan durumlarına göre kazanan yarışmacılar ferdi olarak madalya, takım olarak kupa almaya hak kazanacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Çukurova Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title