Haberler

Yıldız 'Avcı'sı!..

Spor Toto Süper Lig'de 19.

Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşma İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 35. dakikasında Vinicius ve 90. dakikasında İskender Alın'dan geldi. Beşiktaş'ın tek golünü ise 66. dakikada frikikten Simao kaydetti.

Maça Beşiktaş'ın yakaladığı pozisyonlardan çok İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un özellikle maçın ikinci yarısında İbrahim Akın, Hollmen ve Gökhan Ünal ile yakaladığı yüzde yüz gol pozisyonlarından skor çıkartamaması damga vurdu.

Beşiktaş'ta karşılaşmanın 45. dakikasında Mehmet Aurelio, Hollmen'e yaptığı hareket sonrasında hakem Fırat Aydınus tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Beşiktaş'ın genç kalecisi Cenk Gönen'in yaptığı kritik hata maçtan sonra en çok konuşalacak konular arasında kendisine yer buldu. Tıpkı, Beşiktaş'ın çoşkulu ama üretkenlikten yoksun futbolu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kontrollü ama sürekli hücumu düşünen futbolu gibi...

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakibiyle yaptığı Süper Lig'deki 4 maçı da kazanamayan, 2 kez yenilip, 2 kez de berabere kalan siyah-beyazlılar, yıldız oyuncularıyla bu kez de 'şeytanın bacağını kıramadı.

Beşiktaş ligde önümüzdeki hafta Kardemir Karabükspor kendi sahasında ile karşı karşıya gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Kasımpaşa deplasmanında galibiyet arayacak.

SCHUSTER'DEN ÜÇ DEĞİŞİKLİK..

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un karşısına çıkan Beşiktaş'ta, teknik direktör Bernd Schuster, Trabzonspor maçındaki kadroda üç değişiklik yaptı. Alman teknik adam, ligde Bucaspor karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Hilbert'in yerine Ekrem'i savunmanın sağına monte ederken, Trabzonspor karşısında sakatlanan ve sezonu kapatan Ersan Gülüm'ün yokluğunda ise sakatlığı geçen Çek oyuncu Sivok'u İbrahim Toraman'ın yanına koydu. Schuster, son maçlarda ilk 11'de oynattığı genç oyuncu İsmail Köybaşı'nı yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine tecrübeli İbrahim Üzülmez'i savunmanın solunda sahaya sürdü.

SCHUSTER ÇETEYİ BOZMADI

Ersan'ın sakatlığı sonrası özellikle yabancı oyuncu kontenjanında sıkıntı çeken Beşiktaş'ta teknik direktör Schuster, Trabzonspor karşısında oynattığı yıldız oyuncular Guti, Quaresma, Almeida ve Simao'yu İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da oynattı. Alman çalıştırıcı, Fernandes'i Bucaspor ve Trabzonspor maçlarında olduğu gibi yine yedek soyundurdu.

BEŞİKTAŞ BASKILI BAŞLADI!

Karşılaşmaya baskılı başlayan Beşiktaş, özellikle Quaresma'nın bulunduğu sağ kanadı etkili bir şekilde kullanarak rakip takımı zorlamaya başladı. Maçın ilk 15 dakikaşıl diliminde oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek siyah-beyazlı takımın akınlarını savuşturmak isteyen Abdullah Avcı'nın takımı, Hasagiç'in koruduğu kalede zaman zaman sıkıntı anlar yaşadı. Özellikle Nobre'nin altı pas içerisinde karambol pozisyonları sonrasında yakaladığı tehlikeli pozisyonlar tribünlerdeki siyah-beyazlı taraftarların adranalin gücünü tavana çıkarttı.

TİPİK BİR İSTANBUL BŞB!

Maça genel olarak iyi başlayan, baskılı ve göze hoş gelen aktif futbolu ile dikkat çeken Beşiktaş, dakikalar ilerledikçe özellikle Simao - Quaresma'nın kanat bindirmeleri, Guti'nin rakip kaleye biraz daha yakınlaşması ile tabeladaki skoru arttırmak için daha üretken bir performans sergilemeye başladı. Üretken futbolunu arzulu,istekli futbolu ile süsleyen Beşiktaş; tipik Abdullah Avcı taktiğine yakalandı!

CENK, UFUK CEYLAN'A NAZİRE YAPTI

Dakikalar 35'i gösterdiğine İstanbul BŞB, sol taraftan köşe vuruşu kullandı. Bu dakika kaleci Cenk için kader anı oldu!.. Kalesini terkederek altı pasa doğru çıkan Cenk, ilk hamlesinde topu tutmayı başardı ancak yere düşerken meşin yuvarlağını kaybetti; genç kalecinin büyük hatasından iyi faydalanan Vinicius, boş kaleye ağlara gönderdi... Cenk'in kritik hatası Olimpiyat Stadı'nda buz gibi bir rüzgar estirdi... Devrenin bitimine kısa bir süre kala Mehmet Aurelio'nun orta alanda Hollmen'e yaptığı sert hareket hakem Fırat Aydınus tarafından direkt kırmızı kart ile cezalandırıldı! Beşiktaş, ilk 45 dakikada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tam anlamıyla bir şok yaşadı.

NOBRE'NİN YERİNE FERNANDES

Karşılaşmanın ikinci yarısına Mert Nobre'nin yerine Manuel Fernandes'i alarak başlayan Bernd Schuster, kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Mehmet Aurelio'nun orta alandaki boşluğunu Portekizli oyuncu ile doldurdu. İkinci yarıda rakibi karşısında 10 kişi oynayan Beşiktaş, dakikalar ilerledikçe risk almaya başladı... Dakikalar 49'u gösterdiğinde Hugo Almeida'nın pasında bir anda kaleci Hasagiç ile karşı karşıya kalan Quaresma, altı pasta golü yapamadı. Maçın kırılma anlarından biri olan bu pozisyondan sonra da rakip yarı alanda topla daha fazla oynayan siyah-beyazlı takım, taraftarının da desteğini arkasına alarak tüm hatlarıyla gol için yüklenmeye başladı.

KONTRAATAK VE İBRAHİM AKIN...

Beşiktaş'ın risk alarak çok adamla hücum ettiği dakikalarda rakip savunma arasında ciddi boşluklar yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İbrahim Akın'ın önderliğinde Cenk'in koruduğu kaleyi defalarca yükledi ancak sonuç çıkmadı. Kontraataklar ile Beşiktaş savunmasını adeta darma duman eden İstanbul BŞB'de İbrahim Akın ve Gökhan Ünal son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilseydi tabeladaki skorun çok daha farklı bir hal alması kaçınılmazdı. Belediye, bu dakikalarda maçı 1-0'da tutarak zoru başarırken (!), Beşiktaş'ın savunma kurgusunda yaşadığı sorunlar ve Fernandes'in Aurelio'nun boşluğunu dolduramaması dikkatlerde kaçmadı.

SIMAO'DAN 'BEN GELDİM' FRİKİĞİ!

İSKENDER'DEN MÜTHİŞ BİR GOL...

Beşiktaş, Belediye karşısında pozisyon yakalamakta zorlanırken; dakikalar 66'yı gösterdiğinde Portekizli yıldız Simao müthiş bir frikik golüne altına imza atarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nı İnönü Stadı'na çevirdi. 10 kişi oynamasına rağmen baskılı futbolundan taviz vermeyen Beşiktaş, savunma güvenliğini de ikinci plana bıraktı. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Gökhan Ünal'ın altı pastan boş kaleye yollayamadı meşin yuvarlak ve Hollmen'in 85'te kaçırdığı kritik gol bir anlamda kalan dakikalarda Beşiktaş'ın kaderini çizdi. Takım halinde hücum eden ve skor avantajını yakalamak için büyük çaba harcayan Beşiktaş, oyunun son dakikalarında galibiyeti yakalamak için yüklendi ancak tabeladaki skoru belirleyen isim oyuna sonradan giren İskender Alın oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Almeida'nın soldan ortasında Vinicius'un ters kafa vuruşunda, kaleci Hasagiç son anda topu tokatlayarak kornere attı.

10. dakikada Quarasma'nın soldan ortasında altı pasta Nobre'nin kafa vuruşunda, kaleci Hasagiç meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

11. dakikada Simao'nun soldan kullandığı korner atışında kaleci Hasagiç topu elinden kaçırdı. İbrahim Toraman ile Nobre gol için atak yaparken, Nobre önünde kalan topa kötü vurup sonra da rakibine faul yaptı.

14. dakikada Quarasma ceza sahasının hemen dışından ayağının dışıyla topu kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

17. dakikada Simao'nun kullandığı korner atışında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahası dışında buluşan Guti'nin şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

19. dakikada soldan Tevfik'in ceza sahasına ortasında kaleci Cenk çıkmakta yavaş kalınca, atak yapan Cihan topa müdahale etmek istedi. Cenk, meşin yuvarlağı elinden kaçırmasına rağmen pozisyonu takip eden İbrahim Üzülmez tehlikeyi uzaklaştırdı.

30. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında Hasagiç topa hatalı çıktı, ceza sahası içinde Nobre'nin müsait durumda kafa vuruşunda, kaleye giden topu altı pasta Rızvan kafayla çıkartarak, mutlak bir golü önledi.

35. dakikada İbrahim Akın'ın soldan kullandığı korner atışanda kaleci Cenk topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Vinicius, topu filelere gönderdi: 1-0

44. dakikada Quaresma'nın ceza sahası içine gönderdiği topa Nobre yetişemeyince meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'de kaldı ve ilk yarı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Quaresma mutlak bir gol pozisyonunu harcadı. Ani gelişen Beşiktaş atağında Almeida'nın pasıyla ceza sahasına bomboş durumda giren Quaresma'nın kötü vuruşunda top auta gitti.

52. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor mutlak bir golü kaçırdı. Savunmanın arkasında topla buluşan İbrahim Akın kötü bir vuruş yapınca kaleci Cenk meşin yuvarlağa hakim oldu.

66. dakikada, Simao kendisine yapılan faul atışının ardından kullandığı serbest vuruşta, topu doksandan filelere göndererek skoru eşitledi: 1-1

80. dakikada Gökhan Ünal mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Ekrem, soldan getirdiği topu altı pasta Gökhan Ünal'ın önüne bıraktı. Bu futbolcu zor olanı yapıp topu direğin yanından auta attı.

84. dakikada Fernandes'in 25 metreden şutunda top üstten auta çıktı.

87. dakikada Beşiktaş kaleci Cenk, iki tane mutlak gol pozisyonu önledi. İlk pozisyonda Holmen'in şutunu çelen Cenk, İskender'in vuruşunda da çok başarılı bir kurtarışla mutlak golleri kurtardı.

90. dakikada ani gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında İskender, sol çaprazdan mükemmel bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1 ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 2 - 1 BEŞİKTAŞ

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Cem Satman

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Rızvan, Serhat, Vinicius, Ekrem, Mahmut, Cihan, Holmen, İbrahim Akın (Dk. 67 Ali Güzeldal), Tevfik (Dk. 89 Gökhan Süzen), Gökhan Ünal (Dk. 82 İskender)

Beşiktaş: Cenk, Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok, İbrahim Üzülmez, Quaresma, Guti (Dk. 89 Necip), Aurelio, Simao (Dk. 87 Ernst), Nobre (Dk. 46 Fernandes), Almeida

Goller: Dk. 30 Vinicius, Dk. 90 İskender (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 66 Simao (Beşiktaş)

Kırmızı Kart: Dk. 45 Aurelio(Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Rızvan, Dk. 60 Cihan, Dk. 63 Gökhan Ünal (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), 90 artı 4 Quaresma (Beşiktaş)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title