Haberler

Türkiye 23 Yaş Altı Serbest Güreş Şampiyonası

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı Serbest Güreş Şampiyonası, eleme ve yarı final müsabakalarıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı Serbest Güreş Şampiyonası, eleme ve yarı final müsabakalarıyla devam ediyor.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Osman Sayın Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 10 sıklette yaklaşık 500 sporcu katılıyor.

Eleme müsabakalarıyla dün başlayan organizasyon yarın sona erecek.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Türk güreşi için önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın birçok Avrupa ve dünya şampiyonu çıkartan, olimpiyatlarda da önemli dereceler alan sporcuları bünyesinde bulunduran bir kent olduğunu vurgulayan Aydın, bunun için de bu önemli şampiyonayı burada yaptıklarını belirtti.

Türkiye 23 Yaş Altı Serbest Güreş Şampiyonası'nın güreşin geleceği açısından önemine dikkati çeken Aydın, "Buradaki sporcuların bir kısmı 2020 Olimpiyatları'nda büyük bir kısmı da 2024'te ülkemizi başarıyla temsil edecek. Gerçekten çok büyük bir katılım var. Bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Bugün final yapacak sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

Musa Aydın, güreşin Türk sporundaki yerinin çok farklı olduğuna işaret ederek, alınan olimpiyat madalyalarının çok büyük kısmının güreşten kazanıldığını vurguladı.

"Ata sporumuz güreş Türk sporunun lokomotif branşıdır." diyen Aydın, 2016 Rio Olimpiyatları'nda da Türkiye'nin elde ettiği 8 madalyadan 5'inin güreşte kazanıldığını belirterek, "İnanıyorum ki önümüzdeki olimpiyatlarda da ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğiz." diye konuştu.

Aydın, son dönemde alınan başarıların Türk güreşinin geleceği adına umut verici olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Kahramanmaraş Türkiye Aydın Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title