Haberler

Trabzonspor'un Hakem İsyanı

Güncelleme:

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, TFF ve Hakem Kurulu'nun daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, ciddi hakem kararlarıyla sonucu etkileyen neticeler aldıklarını belirterek, bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bu sezon hakem kararlarıyla canı en çok yanan kulüplerin başında gelen Trabzonspor'da futbol şube sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Medical Park Antalyaspor maçı hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Yılmaz Büyükaydın, "Milli takımlardan oyuncularımız dönmeye başladı. Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Hafta sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlamayı düşünüyoruz. Bu hafta bizim için çok önemli. Hafta sonu önemli bir maç oynayacağız. Bütün camia olarak, taraftarlarımız olarak takımımıza destek bekliyoruz. Trabzonspor taraftarının büyüklüğünü, istediği zaman her yerde gerçekleştirebiliyor. Pazar günü oynayacağımız müsabakada taraftarımızı ve bütün Trabzonspor camiasını, eski yöneticilerimizi bu kulübe gönül vermiş bütün insanları maça bekliyoruz. Çünkü bu süreçlerde birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Sonuç olarak maçın yönünü futbolcuyu etkileyebiliyor. Bizim taraftarımız coşkulu bir şekilde yapacağına inanıyorum" dedi.

"TFF VE MHK CİDDİ GÖREV DÜŞÜYOR"

Eski MHK Başka Mustafa Çulcu'nun 'hakemlerden yana en çok Trabzonspor mağdur olmuştur" sözlerinin hatırlatılması üzerine Yılmaz Büyükaydın, ligde sonucu etkileyen ciddi hakem kararlarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Ligde oynadığımız müsabakalara baktığımız zaman alt alta sıraladığımız da ciddi hakem kararları ile beraber sonucu etkileyen neticeler oldu. Baktığımızda puan olarak daha farklı yerlere gelebiliyorduk. Aynı şeyleri bende ifade etmiştim demek ki doğru ifade etmişim. Doğru yerden olaya bakmışım. Çünkü bunu eski MHK başkanında çıkıp bu şekilde bir hakem yorumcusu olarak yorumladığı zaman demek ki konuşmalarımız örtüşüyor. Doğru şeyleri söylüyoruz o zaman burada bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) ciddi görev düşüyor. Biz farklı bir şey istemiyoruz. Adil yönetim istiyoruz. Buraya çıkan bütün hakemlere güveniyoruz ama basit hatalardan dolayı çok ciddi neticelere gidiyor işler. Ben Bursaspor maçından sonra da aynı ifadeleri kullandım. Bursa'da da aynı hatalarla baş başa kaldık. Ama nitekim bunlar sonucu etkileyince insanın canı yanıyor camia olarak. Puan kaybediyoruz puan kaybedince camianın durumu ortada her geçen gün sıkıntı oluyor" şeklinde konuştu.

"BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLMALARI GEREKİYOR"

Hakem camiasının bundan sonra çok daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Büyükaydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan sonra daha dikkatli olmaları gerekiyor çünkü canı yanan kulüpler daha fazla bizim gibi olursa telafisi yok o zaman futbol faciasına sebep oluruz. Türk futbolu malum ortada geçmiş yıllarda yaşanan şeyler var. Bundan sonra bu işler bu şekilde cereyan ederse o zaman daha kötü şeyler olur. Böyle bir şey olmasını ben beklemiyorum. Takım olarak maç kaybettiğiniz zaman ister istemez psikolojiye de yansıyor fiziksel olarak takıma da yansıyor. Bunların birçok etkeni var. Bunları konuşuyoruz aşmaya çalışıyoruz. Beşiktaş, Bursa maçında takımımız iyi futbol oynadı, ortaya koyduğu futbol beni memnun ediyordu fakat Bursa'da kaybetmemize üzüldük. Çünkü öne geçtiğimiz bir durumda ortada çok ciddi hakem hataları oldu. Gole giden pozisyonu kesildi. Bunun gibi çok neden oldu. Bizim penaltımızı verse 3-1 oluyoruz. 3-1'den sonra oyunun kopacağı görünüyor. Bunların arkasına sığınmak gibi bir şeyimiz yok ama ortada bazı şeyler inşallah bunların altından çıkacağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Yılmaz Büyükaydın Trabzonspor Spor Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title