Haberler

Tolga Ciğerci: "Almanya'da Futbol Daha Kompakt ve Taktiğe Dayalı"

Galatasaray milli futbolcusu Tolga Ciğerci, Spor Toto Süper Lig ile Bundesliga’yı karşılaştırarak, "Bundesliga’da tempo çok daha yüksek. Bir de Almanya’da futbol sanki biraz daha kompakt ve taktiğe dayalı" dedi.

Galatasaray milli futbolcusu Tolga Ciğerci, Spor Toto Süper Lig ile Bundesliga'yı karşılaştırarak, "Bundesliga'da tempo çok daha yüksek. Bir de Almanya'da futbol sanki biraz daha kompakt ve taktiğe dayalı" dedi.

Sarı-kırmızılıların başarılı orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci kulübün resmi dergisinin 159. sayısına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a transferinin çok çabuk geliştiğini belirten Ciğerci, "Futbolda bu da var. Çok çalışırsanız, iyi bir yere gelebilirsiniz. İyi bir yere gelirseniz, sizi transfer etmek isterler. Ben de Almanya'da oynarken teklif aldım ve çok da düşünmeden Galatasaray'a geldim. Şu anda işler iyi gidiyor ama gol ve asist de gelmeli. Benim için o zaman işler iyi gider. Fazlasının daha gelmesi lazım. Oyunumu süslemem lazım" dedi.

"Almanya'da futbol daha kompakt ve taktiğe dayalı"

Spor Toto Süper Ligi'nde temponun düşük olmasının dikkatini çektiğini söyleyen milli futbolcu, "Bundesliga'da tempo çok daha yüksek. Bir de Almanya'da futbol sanki biraz daha kompakt ve taktiğe dayalı. Bayern ve Dortmund'un oynadığı futbol ise çok daha farklı. Aynı Galatasaray'da olduğu gibi. Ama diğer takımlar açısından bakarsak böyle bir farklılık var" diye konuştu.

"Umarım bana olan güveni boşa çıkarmam"

Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılıların Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink için ise şöyle konuştu:

"Hoca senden ne istiyor, o çok önemli. Ben şu anda ön libero olarak görev yapıyorum. Takımı hızlıca çıkartmalıyım. Sahayı tamamen görmem lazım. Hoca bana güveniyor. Bence futbolcu için en önemlisi bu. Hoca güveniyorsa, futbolcu hata bile yapsa, yine de morali bozulmuyor. Çünkü biliyorsun ki hoca kenarda benim yapmak istediklerimi ve yapabileceklerimi biliyor. Eğer size güven duyulmazsa sadece bir kere denersiniz. Başarısız olursanız bir daha da denemezsiniz. Tüm özelliklerimi gösterebildiğimi düşünmüyorum. Umarım bana olan güvenle birlikte çok daha iyi işlere imza atacağım."

"Ailecek Galatasaraylıyız"

Ailecek Galatasaraylı olduklarını açıklayan Ciğerci, "2000 yılında 8 yaşındaydım. Süper Kupa maçını hatırlıyorum. Mario Jardel'i çok seviyordum. Topla koşarken Mario Jardel diye bağırarak vururduk topa. Almanya'da yaşayanlar için çok güzel duygulardı bu başarılar. Bizleri gururlandırıyordu. Yıllar sonra Almanya'da oynarken hangi takımı tuttuğumu sordular, ben de Galatasaraylı olduğumu söyledim. Söyleyen söyler, tamamen kişinin tercihi. Bir kardeşim daha var, o da Hamburg'ta oynuyor" şeklinde konuştu.

"Xavi, Iniesta ve Busquets'i çok beğeniyorum"

Xavi, Iniesta ve Busquets'i çok beğendiğini ifade eden 24 yaşındaki futbolcu, "Pasa dayalı, göze çok güzel gelen bir futbol oynuyorlar. Sergio Busquets'i de çok beğeniyorum. Fazla koşmuyor ama oyun görüşü çok iyi. Youtube'da videolarını bazen izlerim. Topu nerede alıyor, nereye dönüyor? Bunlar önemli. ve bu adamlar çok iyi, ne yaptıklarını iyi izlemem lazım diye düşünüyorum. Tabii, Neymar ve Messi gibi farklı adam da var orada. Onlar kadar iyisi yok bence" diye konuştu.

"Arsenal'de oynamak çocukluk hayalim"

Arsenal'de oynamak istediğini ve bunun çocukluk hayali olduğunu vurgulayan Ciğerci, " Galatasaray'da oynamak da bir hayaldi. Çocukken sokakta giydiğim Galatasaray formasını şimdi futbolcu olarak giyiyorum. Bir tanesini gerçekleştirdim, diğeri de neden olmasın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sergio Busquets Galatasaray Almanya Spor Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title