Haberler

Spor Toto Basketbol Süper Ligi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 4. hafta maçında TOFAŞ ikinci yarısını üstün oynadığı maçta BEST Balıkesir Basketbol Kulübü’nü 91-72 mağlup etti ve üst üste ikinci zaferine ulaştı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 4. hafta maçında TOFAŞ ikinci yarısını üstün oynadığı maçta BEST Balıkesir Basketbol Kulübü'nü 91-72 mağlup etti ve üst üste ikinci zaferine ulaştı.

TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış, Micic, Mejia, Ivanov ve Roberts beşiyle başladı. Mavi-beyazlılarda yeni transfer Tony Crocker ilk kez TOFAŞ formasını giyerken sayılık performans sergiledi. Karşılaşma karşılıklı sayılarla başlarken 5. dakikayı Best Balıkesir 9-6 önde geçti. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan Bursa temsilcisi ilk çeyreği 19-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrek de karşılıklı sayılarla başlarken 15. dakikayı 27-22 üstün geçen taraf TOFAŞ oldu. Devrenin kalan bölümünde Best Balıkesir hücumda daha üretken olurken 19.45'te Green'le 35-36 öne geçti. Kalan bölümde TOFAŞ Mejia'nın üç sayılık basketiyle soyunma odasına 38-36 önde girmeyi başardı.

Üçüncü çeyrekle beraber rakibi karşısında Mejia, Crocker ve Roberts'la farkı giderek açan mavi-beyazlılar 25. dakikasını 50-42 önde geçtiği periyodu 67-56 üstün tamamladı. Dördüncü çeyrekte daha rahat bir basketbol ortaya koyan TOFAŞ etkili oyuncularının sayılarıyla farkı giderek açtı ve mücadelenin son iki dakikasına girilirken farkı 19'a çıkardı: 87-68. Kalan bölümde de farkı koruyan TOFAŞ sahadan 91-72'lik galibiyetle ayrıldı ve üst üste ikinci zaferine ulaştı.

Maçın en skorer ismi 19 sayı-11 ribaundla oynayan Ronald Roberts olurken, TOFAŞ'a galibiyeti getiren isimler 16'şar sayıyla oynayan yeni transfer Tony Crocker ve Sammy Mejia, 15 sayı-2ribaund-3 asist Vasilije Micic ve 10 sayı-5 ribaund-8 asisitle Barış Ermiş.

Mavi-beyazlılar ligin beşinci haftasında 7 Kasım Pazartesi günü saat 19.00'da Anadolu Efes'i konuk edecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ronald Roberts Sammy Mejia Balıkesir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title