Haberler

Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile dönen milli sporcu Cizre'de coşkuyla karşılandı

Güncelleme:

Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 48 kiloda bronz madalya kazanan milli sporcu Nurselen Yalgettekin için Cizre ilçesindeki okulunda coşkulu karşılama yapıldı.

Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 48 kiloda bronz madalya kazanan milli sporcu Nurselen Yalgettekin için Cizre ilçesindeki okulunda coşkulu karşılama yapıldı.

13-24 Ekim'de gerçekleştirilen şampiyonanın ardından Cizre'ye dönen Yalgettekin, Cizre Fen Lisesi önünde öğretmenleri ve arkadaşları tarafından alkışlarla ve çiçekle karşılandı.

12. sınıf öğrencisi Yalgettekin, gazetecilere, boksa başlarken ilk hedefinin Türkiye şampiyonasına katılabilmek, ikinci hedefinin milli takıma çağırılmak, sonrasında ise uluslararası turnuvalarda mücadele ederek madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmek için 2018 yılında boksa başladığını ifade eden Yalgettekin, bu sene katıldığı müsabakada Türkiye şampiyonu olduğunu, bir hafta sonra milli takım kampına çağrıldığını aktardı.

Yalgettekin, "Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek bambaşka bir duygu. Avrupa üçüncüsü oldum, çok mutluyum. İyi bir başlangıç yapmış oldum. Milli takım hayalimin gerçekleşeceğine inanıyordum ama bu kadar kısa sürede olacağına inanmıyordum. Bir anda bu hayalim gerçekleşti. Bu da spor hayatımda attığım ilk adım olmuş oldu." dedi.

Şampiyonada ailesinin, hocalarının ve tüm Türkiye'nin desteğini hissederek maça çıktığını anlatan Yalgettekin, başarısını arkadaşlarına, hocası Zahit Zevinik'e, beden eğitimi öğretmeni Rıdvan Budak, Okul Müdürü Selim Duran ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne armağan ettiğini belirtti.

Cizre Fen Lisesinde beden eğitimi öğretmeni Budak da bu başarının tesadüfen gelmediğini söyledi.

Nurselen'in parklarda çalıştığını, antrenmanlara ilk gelen ve salondan son çıkan kişi olduğunu dile getiren Budak, "Nurselen'in başarılı olması için elimizden geleni yaptık, Nurselen de çok inandı şampiyonluğa ve Türkiye şampiyonu oldu." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Duran ise, okul olarak akademik alanda, özelikle üniversite sınavlarında, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında ciddi başarılar elde ettiklerini dile getirerek, öğrencileri Nurselen Yalgettekin'in sporda sağladığı başarıdan da gurur duyduklarını aktardı.

"Hedefimiz ve isteğimiz Nurselen'in bu başarısını arttırarak 2024 Yaz Olimpiyatlarına katılıp ciddi başarılar elde etmesidir. Kızımıza güveniyor ve kızımızla gurur duyuyoruz." diyen Duran, bu başarıda emeği olan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA / Spor

Hisarcık Türkiye Cizre Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title