Haberler

Salih: Genç Salih Etiketinin Üzerime Yapışmasını İstemiyorum

Güncelleme:

Salih Uçan, uzun yıllar Sarı-Lacivertli takımda forma giyen Semih Şentürk'e de yapılan "Genç" yakıştırmasının kendisine yapılmasını istemiyor.

Salin Uçan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın dergisi "Gençlik ve Spor"a verdiği röportajda, futbol kariyeri ve ülke futboluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Babasının da eski bir futbolcu olduğunu belirten Uçan, 6 yaşına kadar sokak aralarında futbol oynadığını, daha o yaşta babasına futbolcu olmak istediğini söylediğini ifade ederek, "O da beni Marmaris spor'a yazdırmıştı. İlk olarak Marmaris spor'un spor okulunda ciddi olarak futbolla uğraşmaya başladım" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'YA GİTMEK İSTEMEDİM"

Fenerbahçe'ye transferini "harika bir duygu olarak" nitelendiren Uçan, sözlerini şöyle sürdürdü: "O zamanlarda forma giydiğim Bucaspor, Süper Lig'den düşmüştü, maddi sıkıntıları vardı. Trabzonspor, Beşiktaş, Rubin Kazan ve Fenerbahçe'nin beni istediğini biliyordum. Rubin Kazan iyi bir teklif sunmuştu ama sonuçta ben 18 yaşındaydım. Henüz erken olduğunu düşündüğüm için Rusya'ya gitmek istemedim. Aykut Kocaman o dönem beni izliyordu ve ailemle de bir görüşmesi olmuştu. O yüzden Fenerbahçe daha yakın geldi bana ve burası oldu."

"BUNDAN SONRA HER TURNUVAYA KATILACAĞIZ"

Uçan, Fatih Terim ile A Milli Futbol Takımı'nda başlayan yeni döneme de değinerek, şunları kaydetti: "İnşallah Fatih Hocayla yeni bir dönem ve yapılanma başlayacak. Ben 2016'daki Avrupa Şampiyonası'yla başlayacağımıza ve bundan sonraki her turnuvaya da katılacağımıza inanıyorum. Çünkü altta çok iyi bir jenerasyon yetişiyor.

"4 SENE SONRA, HARİKA BİR MİLLİ TAKIM OLACAK"

Alttan gelen jenerasyon bunu başarabilecek güçte. Ben buna yürekten inanıyorum. 1991, 1992, 1993 ve 1994 jenerasyonundan inanılmaz oyuncular var. Bundan yaklaşık 4 sene sonra harika bir Milli Takım olacak. Bence Türk futbolu Fatih Terim ile bu 7 yıllık süreçte tarihinin en başarılı dönemini yaşayacak."

"GENÇ ETİKETİ ÜZERİME YAPIŞSIN İSTEMEM"

Fenerbahçe'de uzun yıllar Genç Semih yakıştırması yapılan Semih Şentürk'e benzetilmekten korkan Salih, "Yaşım genç diye Genç Salih olarak anılıyorum ama ileride bu üzerime yapışsın istemem. Genç olmak güzel tabii, takımın neşe kaynağı olmak güzel bir his. Zor yanları da var ama çok iyi insanlarla ve ağabeylerle bir arada olduğum için zorluğunu atlatıyorum. Genç oyuncu saha dışında her zaman en çok çalışan kişi olmak zorunda. Ben de gençliğin verdiği bu enerjiyle bunları yapıyorum.

"AMACIM DENEYİMLİ BİR SALİH OLABİLMEK"

Geçen sene iyi maçlar çıkardım. Bu sene de elimden gelenin en iyisini yapmak için çaba sarf ediyorum. Sürekli oynayarak ve her geçen yıl bir öncekinin üzerine koyarak ilerlemek istiyorum. Böylelikle 'Genç Salih'in yerine 'Genç yaşında deneyimli bir Salih'in geleceğini düşünüyorum. Asıl amacım o süreci iyi değerlendirip deneyimli oyuncu kategorisine kendini kanıtlamış bir oyuncu olarak ulaşabilmek" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE GENÇLERE GÜVENİLMİYOR"

Türkiye'de Avrupa'ya oranla genç oyuncuların önemli kulüplerde pek fazla yer alamadığını, genç oyuncuya karışı bir güven eksikliği bulunduğunu savunan Uçan, "Bence güvenilmemesinin sebeplerinden birisi önceki gençler. Bundan 10 sene önceye dönüp baktığımızda iyi takımlarda forma giymiş oradan çıkmış çok fazla genç oyuncu olmadığını görüyoruz. Başarılı örnekler olsaydı, şu anda gençlere daha çok şans verilirdi. Kamuoyu geçmişten beri genç oyuncuların çıkışını değil kayıplarını konuşuyor" iddiasında bulundu.

SALİH BASINI SUÇLADI

Uçan, "Medya ve kamuoyunun, genç oyuncuyu çok çabuk göklere yükseltip bir anda da düşürebildiğini" ifade ederek, "Çok oyuncu böylece kaybolup gitmiş. Ancak genç oyuncunun ruh hali ve karakteri maalesef buna hazır olmuyor. Herkes sürekli futbolda kaybolan ve kendini gösterememiş oyuncuları sayıyor.

"KAMUOYU GENÇ YAŞLI DİNLEMİYOR"

Bu örnekler çoğaldıkça da hocaların bakış açıları etkilenebiliyor. Gençler sadece sahaya, oyunlarına odaklanmaları gerekirken bunun dışındaki şeylerle uğraşmak durumunda kalıyor. 'Acaba medya ne yazdı, kim, olumsuz ne söyledi?' diye düşünüp duruyor. Ruh hali olarak da kırılgan bir yapıya sahip oluyor. Ancak kamuoyu maalesef genç yaşlı dinlemiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Semih Şentürk Salih Genç Fenerbahçe Bucaspor Spor Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title