Haberler

Red Bull Aır Race'te Brıtanyalı Bonhomme, Liderlik İçin Mücadele Edecek

Britanyalı Bonhomme, 15-16 Ağustos tarihlerinde kendi evinde Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nda liderlikte kalmak için mücadele edecek.

Britanyalı Bonhomme, 15-16 Ağustos tarihlerinde kendi evinde Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası'nda liderlikte kalmak için mücadele edecek.

Çifte Dünya şampiyonu olan Bonhomme, Ascot yarış pistinde gerçekleştirilecek olan mücadelede Avusturyalı Hannes Arch ve sezonun en istikrarlı ismi Avustralyalı Matt Hall gibi isimlerle karşılaşacak. Final mücadelesi, Pazar günü saat 18.00'da başlayacak.

Geçen seneki yarışta zorlu rüzgar koşulları altında galibiyete Bonhomme uzanırken, vatandaşı Nigel Lamb ikinci sırayı alıp ilk şampiyonluğuna doğru bir adım daha atmıştı. 2009 ve 2010'da şampiyonluğa ulaşan Bonhome, sekiz yarışlık 2015 sezonunda iki galibiyetin altına imzasını atmayı başardı. Ancak yeni eliminasyon sisteminin Arch ve Hall'un son iki yarıştaki süratlı uçuşlarına eklenmesiyle birlikte Ascot'taki yarışın bir favorisinin olması zor. Yüksek hızlı ve düşük irtifalı yarış serisi Red Bull Air Race, tarihinin en yakın sezonunu geçiriyor. 14 pilotun altısının hala şampiyonluk şansı bulunuyor.

Dünya Hava sporları federasyonu FAI'nin resmi Dünya Şampiyonası olma özelliği taşıyan Red Bull Air Race'te pilotlar 25 metre yükseklikteki kapıların arasından geçmeye çalışırken 370 km/s'lik hızlara ulaşıyor ve 10G'ye varan kuvvetlere maruz kalıyor.

Dünya Şampiyonası sıralaması şöyle:

1. Paul Bonhomme (İNG) 34 puan

2 Hannes Arch (AVT) 29

3. Matt Hall (AVU) 29

4. Martin Sonka (ÇEK) 16

5. Pete McLeod (KAN) 14

6. Nigel Lamb (İNG) 13

7. Matthias Dolderer (ALM) 13

8. Michael Goulian (ABD) 8

9. Nicolas Ivanoff (FRA) 6

10. Peter Besenyei (MAC) 5

11. Yoshihide Muroya (JAP) 4

12. Kirby Chambliss (ABD) 2

13. Juan Velarde (İSP) 0

14. Francois Le Vot (FRA) 0

Ascot'taki mücadelenin finalleri, 16 Ağustos Pazar günü Türkiye saatiyle 17.55'ten itibaren 'www.redbull.tv' adresinden canlı olarak takip edilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Paul Bonhomme Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title