Haberler

Olimpiyat Şampiyonuna Coşkulu Karşılama

Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize 1500 metrede altın madalya kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı.2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır...

2012 Lodra

Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize 1500 metrede altın madalya kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'i memleketi Antalya Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken, ailesi ve sevenleri tarafından karşılandı.

Davul zurna ve çiçeklerle karşılanan Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin, memleketini çok özlediğini ve ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti. Olimpiyat şampiyonu olarak memleketine dönmenin guru verici olduğunun altını çizen Alptekin, "Olimpiyat boyunca bana destek veren, dua eden herkese teşekkür ediyorum.Bir gün öncesinden hiçbir şey yoktu. Ertesi gün olimpiyat şampiyonu oluyorum. Bütün hayatım değişiyor. Bu Türkiye'nin hepimizin başarısıdır. Antalya olarak bu başarıyı almaktan ayrıca gururluyum Antalya'dan olimpiyat şampiyonu çıkabiliyormuş.

Atletizmde batıdan sporcu çıkmaz gibi bir tabir vardı. Biz tabuları da yenmiş olduk. Bu başarıyı ben elde ettim. Bundan sonra arkası gelecek.

Türkiye bu duyguyu hak ediyor. Özelikle olimpiyatta 80n bin kişinin önünde İstiklal Marşı'nın okutmak benim için gurur ve onur vericiydi. Bütün Türkiye 'ye teşekkür ediyorum. Hayatımda bir şey değişmedi. Her şeyim aynı. Sadece şampiyonum. Beni herkes tanıdır. Atletimin bilinirliliği arttı" dedi.

"Süreyya Ayhan'ın hayatındaki yeri nedir?", sorusuna Alptekin, "Süreyya Ayhan Türkiye'de atletizmin tarihini değiştirdi. O bunu başardığı zaman. Bunu bir Türk başardı. Bizde başarabiliriz dedik. Biz bu yola başladık. Onu önek alarak buralara geldik. Biz bütün atletler onun yolundayız. Onu örnek alıyoruz. Eğe koşsaydı o da olimpiyat şampiyonu olacaktı. Çünkü O Türkiye'ye ilk Avrupa Şampiyonluğu'nu getirdi. Bizim önümüzü açtığı için ona teşekkür ediyoruz. Süreyya Ayhan, Aslı Gamze başardıysa, örnek olacak. Ben ona yaşayan efsane diyorum. Türk atletizmi adına onun kıymetini de bilmemiz gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.

"Süreyya Ayhan'ın final öncesi telefonla sana önerilerde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsun?" şeklinde soruya ise Alptekin şöyle yanıt verdi:

"Süreyya ablamız vardı. Bir tek, Ondan hep birincilik bekleniyordu. ve üzerinde çok stres ve baskı vardı. Bana tecrübelerini aktardı. Sen daima iyisin. Sakın pes etme tavsiyesinde bulundu. Bana, 'kesinlikle ben ikinci olurum diye düşünme, düşünürsen onu yaşarsın' dedi. Ben de onun dediğini uyguladım. Ben de hep birinciliği düşündüm. Hata evden çıkarken bile dolabıma ben birinci olacağım diye yazdım. Çünkü o düşüncelerini söylemesi bana iz bıraktı. Bu sebeple sadece binciliğe odaklandım. İnandık ve başardık" diye yanıtladı.

Kutlamalar dolayısıyla evlilik tarihini konuşamadıklarını anlatan Çakır, "En kısa zamanda düğünümüz olacak. Üsküdar Belediyesi ev sahipliği yapacak" dedi.

Aslı Çakır Alptekin daha sonra özel bir jeep ve polis eskortu eşliğinde şehir merkezinden Antalya Valiliğine geçti. Kentin işlek caddelerinden geçerken Türk Bayrağı sallayan Çakır'a vatandaşların ilgisi de büyük oldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Aslı Çakır Antalya Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title