Haberler

"Odunpazarı Dağ Bisikleti Festivali" -

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında "Odunpazarı Dağ Bisikleti Festivali" düzenlendi.

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında "Odunpazarı Dağ Bisikleti Festivali" düzenlendi.

Eskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Dağ Bisikleti Takımı iş birliğiyle yapılan festival, Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde bulunan Hicri Sezen Parkı'nda gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalara, Türkiye'nin farklı ilerinden gelen, aralarında milli ve profesyonel sporcuların yanı sıra amatörlerin de bulunduğu yaklaşık 250 dağ bisikletçisi katıldı.

Festivalin organizasyonunu gerçekleştiren Gökhan Konuk, master 30, master 40, yıldız erkek, genç erkek ve genç bayanlar kategorilerinde, yaşları 12 ile 50 arasındaki sporcuların, 4 kilometrelik parkurda yarışacaklarını kaydetti.

Odunpazarı bölgesinin hem tarihi yapısı hem de parkurunun sporculara uygun olduğuna dikkati çeken Konuk, "Şehrimizde bisiklet kültürünün gelişmesi açısından bu organizasyon düzenlendi. İlerleyen yıllarda festivalin devam etmesi ve Eskişehir'i bisiklet markası yapmak için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Bisiklet sporunun tanıtılması ve yeşil enerji kaynağı olarak adlandırılan bisikletin yaygınlaştırılması amacını taşıyan festival, milli ve profesyonel bisikletçilerin yarışlarıyla devam edecek.

Yarışma sonunda derece giren sporculara para ödülü verilecek. Etkinliği izleyen 20 kişiye de çekilişle bisiklet hediye edilecek.

Öte yandan yıldız erkeklerde yarışan 12 yaşındaki Yusuf Ömer adlı sporcu yarış sırasında Kurşunlu Külliyesi merdivenlerinde düşerek yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edilen Ömer, ardından hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: AA / Spor

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title