Haberler

Nedim Türkmen'den Taraftarlara Özel Açıklama

Güncelleme:

Orduspor Başkanına Yönelttikleri Soruları Başkan Nedim Türkmen Tek Tek Cevaplarken, Aynı Zamanda Önemli Açıklamalarda Da Bulundu.

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor Taraftarlarının sorularını tek tek cevaplarken, bir çok konuya da içtenlikle yanıt verdi. Pazartesi günü Braga'dan Miguel Garcia'yı İstanbul'a getireceklerini açıklayan Nedim Türkmen, Salı günü de Sochaux'dan Belay'ı Türkiye'ye getireceklerini belirtti. Çarşamba günü kaleci Fevzi Elmas'la yeni sözleşme yapacaklarını da söyleyen Nedim Türkmen, Strasser'i de en geç Cuma günü Türkiye'ye getireceklerini ve sözleşme imzalayacaklarını açıkladı. Ordu'ya yapılması planlanan ORDU ARENA Stadının yeri ve kapasitesinden, transferlere, maddi konulardan şirketleşmeye, bir çok konuda sorulan tüm sorulara yanıt veren Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor'a sahip çıkılmasını ve destek verilmesini özellikle vurguladı.

1.Taraftarların sorduğu sorularının büyük çoğunluğu transferle ilgili ve hemen hemen herkes yeni yapılacak transferleri merak ediyor. Bu doğrultuda Orduspor'un 2011-2012 sezonu öncesinde ki transfer politikasını bizlere kısaca özetleyebilir misiniz ?

Orduspor olarak 26 yıl aradan sonra Süper Lige çıkmanın büyük mutluluğunu yaşamaya devam ederken, bir taraftan da takıma katkı sağlayacak transferler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Transfere 15 Milyon TL bütçe ayırdık ve bunu uygun bir transfer politikası izleyeceğiz. Orduspor'a katkı sağlayacak, bütçemizi zorlamayacak, takımı borçlandırmadan, akıllı ve yerinde transferler gerçekleştirmek için titizlikle çalışıyoruz.

2.Haziran ayının başından itibaren Sivok, Mc Carthy, Holosko, Tabata, Ergiç, Stancu,Fatih Tekke ve Fink 'in gibi bir çok futbolcunun adları Orduspor'la anılmaya başladı. Bu futbolcuları tek tek ele alacak olursak, bu oyuncularla ilgili transfer görüşmeleri yapıldı mı ?

Şu an için Orduspor ile adı geçen bu futbolculardan sadece Fink için görüşmelerimiz oldu ve Beşiktaş Kulübü ile bu futbolcu için görüşmelerimiz devam ediyor. Galatasaray'la da futbolcu transferi için görüşmelerimiz olacak.

3.Orduspor'un Süper Lig'de ki ilk sezonu ve gelecekle ilgili hedefleri nelerdir ?

Süper Ligde ki ilk sezonumuzda ki hedefimiz ligi orta sıralarda tamamlamak ve daha sonra Süper Lig'de kalıcı olmaktır.

4.2008-2009 sezonunda Bank Asya 1.Lig'de Orduspor forması ile gol kralı olan ve taraftarların gönlünde taht kuran Bruno Mezenga'nın Orduspor'a tekrar dönmesi gibi bir durum söz konusu mu ?

Geçen sezon başında Bruno ile görüşmemiz olmuştu ancak bu futbolcu Orduspor'a ve Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmadı. Ondan sonra bu futbolcu ile ilgili hiçbir görüşmemiz olmadı. Süper Ligde güçlü bir takım kurmanın peşindeyiz ve Orduspor'a daha faydalı olacağını düşündüğüz bir çok transfer gerçekleştireceğiz.

5.Orduspor Futbol Okulu Projeleri tüm hızıyla devam ederken, Ordu'da ve diğer illerde Orduspor'un alt yapısı ile ilgili başka ne gibi çalışmalar yapılmayı düşünüyorsunuz ?

İlerleyen dönemlerde alt yapı çalışmalarının kapsamını genişletmeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda Futbol Okullarımızın sayısını arttırmayı, İstanbul ve Ordu dışında da bu tip altyapı faaliyetleri yapmayı planlıyoruz.

6.19 Eylül Stadyumunda Maraton Tribünün yıkılarak yenisinin yapılması ve üstünün kapatılması ile ilgili geçtiğimiz sezon bir çalışma vardı. Bu çalışmalarla alakalı projelerin yanı sıra stadın kapasitesinin genişletilmesi, skorboard'ın ve reklam panolarının değiştirilmesi gibi 19 Eylül Stadyumu ile ilgili başka çalışmalar olacak mı ? Bu projeler hayata geçirilecekse zamanı belli mi ve eğer sezon öncesi başlayacaksa yeni sezona yetiştirilebilecek mi ?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sezon stadın bir çok eksiğinin giderilmesi için girişimlerde bulunduk ve yaşanan süreci herkes biliyor. Bu başvurular neticesinde Stadın Işıklandırmasını sonuca bağladık. 19 Eylül Stadyumunda ki eksiklerin giderilmesi için TFF yazı gönderdi ve düzenlemeler yapılmazsa aksi taktirde Süper Lig'de iç saha maçlarımızı dışarıda oynamak zorunda kalabiliriz.

Bu da bizim için büyük ayıp olur. Biz 19 Eylül Stadyumunda kiracı durumundayız ve Maraton Tribününün yıkılarak yeniden düzenlenmesi, stadın eksiklerinin giderilmesi ile ilgili olarak Ordu Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ve Ordu Valiliği'ne başvurularımızı geçen sezon yaptığımız gibi, geçtiğimiz günlerde yeniden başvuruda bulunduk. Yeni sezon başlamadan bu çalışmaların sonuçlanmasını bizde çok istiyoruz.

7.Başbakan Ordu'da ki konuşmasında Ordu'ya yeni stad yapılması ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Bu proje hakkında , stadın nerede nasıl yapılacağı, adı, kapasitesi ve TOKİ mi yoksa Kulüp tarafından mı yapılacağı, gibi sorular var. Yeni Stad projesi var mı, bizleri bu konu ile ilgili olarak aydınlatabilir misiniz ?

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz basın toplantısında da dile getirmiştik. Süper Lige yükselen Orduspor'umuzun yeni bir stada ihtiyacı var. Başbakanımızdan yeni stadın sözünü aldık ve valiliğimizle projeyi görüşmeye devam ediyoruz. Yeni Stadın adı ORDU ARENA Stadyumu olacak ve stadın dört tarafı da kapalı olacak. Yeni stadımızın yeri ise büyük ihtimalle Efirli tarafında olacak.

8.Galatasaray'da oynayan Ordu'lu Emre Çolak'ın ve Anıl Dilaver'in Orduspor'a transferi ile ilgili olarak çalışmalarınız oldu mu ?

25 Haziran'dan sonra yurt içi transfer görüşmelerine başlayacağız, Emre Çolak eğer ki boşta kalır ve şartlarımıza uygun olursa, bu transferi elbette düşünebiliriz.

9.Geçtiğimiz sezon İtalya'nın ünlü kulüplerinden Fiorentina ile işbirliği yapılmış ve belli konuları kapsayan bir protokol imzalanmıştı. Fiorentina kulübü ile sezon açılışı öncesinde bir hazırlık maçı yapılması gibi bir durum söz konusu mu ? Ayrıca bu protokol kapsamında Fiorentina kulübünden futbolcu transferi yada futbolcu gönderilmesi gibi bir çalışma olacak mı ?

İtalya'nın Fierontina Kulübü ile yapmış olduğumuz protokolde ki maddelerin tamamı geçerliliğini korumaktadır. Fierontina'dan futbolcu almayı düşünüyoruz ve bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Ağustos ayı içerisinde Fierontina kulübü ile açılış maçı yapmak için görüşmelerimiz devam ettiği gibi Milan kulübüyle de bu konu ile ilgili görüşmelerimiz olacak.

10.Bir çok taraftar geçen sezon Orduspor'u Süper Lige taşıyan kemik kadronun korunmasını isterken, Orduspor ile sözleşmesi sona eren Fevzi Elmas, Ali Çamdalı, Müslüm Yelken ve Ahmet Kuru'nun yanı sıra sezonu Orduspor'da kiralık geçiren Murat Akın ve Emre Özkan'ın yeni sezonda Orduspor'da kalıp kalmayacakları merak konusu oldu. Geçtiğimiz sezon Orduspor'u Süper Lige taşıyan futbolculardan kimlerin takımdan ayrılıp, kimlerin takımda kalacağı ile ilgili her hangi bir karara varıldı mı ?

Ali Çamdalı ile 2 yıllık sözleşme yaptık.

Fevzi Elmas ile de Çarşamba günü sözleşme yenileyeceğiz. Ahmet Kuru'ya 2 yıllık sözleşme teklifinde bulunduk ve maddi olarak henüz anlaşma sağlayamadık. Emre Özkan'la 1 yıl daha devam ediyoruz. Murat Akın'ın kulübü ile bonservis sorunu halletmesi durumunda bu futbolcuyu takımımıza tekrar katmak istiyoruz. Biz elimizden geldiğince, şartlar uygun olduğu sürece geçtiğimiz sezon bizi Süper Lige taşıyan futbolcularımızı takımımızda tutmak istiyoruz.

11.Başkanım yeni sezon öncesi Orduspor'un transfere ayırdığı bütçe ne kadar ve kaç yabancı, kaç yerli futbolcuyu Orduspor'a katmayı planlıyorsunuz ? Ayrıca Transfer etmeyi planladığınız oyuncular hangi mevkilerde olacak ve bu mevkiler için isimler şimdiden belirlendi mi ?

Transfer için 15 Milyon TL ayırmış durumdayız ve bu parayı iyi kullanmak zorundayız. Orduspor'un geliri ve kaynakları bellidir. 10 yabancı kontenjanımızın tamamını kullanmak istiyoruz. Ancak sırf transfer olsun diye değil, Orduspor'a katkı sağlayacak, bütçemize uygun akıllı transferler gerçekleştirmenin peşindeyiz. Hemen hemen her mevkiye takviye yapacağız ve bunun için de Metin hocamızın fikirlerini alıyoruz.

12.Bir çok taraftar sözleşmesi sona eren Jerry Akaminko'yu Orduspor'un Manisaspor'a sattığını ve yerinin zor doldurulacağını düşünüyor. Jerry Akaminko ile yeni sezonda takımda kalması için görüşmeler yapıldı mı ? Jerry'nin takımdan ayrılması ile ilgili olarak neler söylemek istersiniz ?

Daha öncede açıkladığım gibi, Jerry'i biz göndermedik ve sezon sonunda sözleşmesi sona eriyordu. Jerry, Uğur Hoca döneminde takımdan ayrı kalınca, futbol hayatım bitecek endişesi ile Manisaspor' a 4 ay önce imza atmış. Biz kendisini seviyoruz, bize 3 yıl boyunca hizmet etmiş ve son dakikaya kadar özveriyle terini akıtmıştır. Jerry ilk yıl 80 bin dolara oynarken, geçen yıl devre arasında biz onu 200 bin dolara çıkardık. Kendisine teşekkür ediyoruz ve başarılı olmasını diliyoruz.

13.Orduspor Taraftarlarının sorularının büyük çoğunluğu transferlerle ilgili olurken, merak edilen bir konuda Orduspor'a tecrübesi ve yeteneği ile tanınmış yıldız bir futbolcunun transfer edilmesi söz konusu olacak mı ?

Bütçemizi açıkladık ! Orduspor'u maddi olarak düşünmek zorundayız. Bu kapsamda takıma katkı sağlayacak, bir değil birkaç yıldız transferi gerçekleştireceğiz.

14.Yabancı futbolcu transferleri ile ilgili olarak özellikle takip ve tercih edilen Ligler ve Ülkeler var mı ? Tercihiniz genel olarak Afrikalı ve G.Amerika'lı futbolculardan yana mı yoksa Avrupa'lı futbolculardan mı yana olacak ?

İtalya, Fransa, Portekiz ve İngiltere'den futbolcularla görüşmelerimiz oluyor. Tercihimizi tek bir yerden değil, bir çok ülkeden yana kullanmaya çalışıyoruz. Önceliğimiz Avrupa'dan yana ancak ilerleyen zamanda teknik heyetin raporları doğrultusunda alternatiflerimizi de arttırabiliriz.

15.Orduspor'da yeni sezon çalışmaları ne zaman başlayacak ve Orduspor'un sezon öncesi kamp programı belli oldu mu ?

Kamp programını belirledik. 25 Haziran'da yeni sezon hazırlıklarına başlıyoruz ve ilk etap çalışmalarımızı 25 Haziran – 3 Temmuz arasında Türkiye'de Bolu Koru Otel'de gerçekleştireceğiz. Ardından da ikinci etap için 4 Temmuz – 16 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'ya ve son olarak 18 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Hollanda'da yeni sezon hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.

16.Ligde Kayserispor ve Gaziantepspor gibi özellikle Avrupa'da top koşturan gurbetçi futbolculara yönelik bir transfer düşünüyor musunuz ?

Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor, teknik heyetin raporları doğrultusunda gurbetçi futbolcularımızla da görüşmelerimiz olacak.

17.Orduspor'un 26 Yıllık Süper Lig hasretine son verdiği geçtiğimiz sezon, takımın Süper Lig'e çıkacağına olan inancınızı hiç kaybettiğiniz oldu mu ?

Kesinlikle olmadı ! Sezon başından bu yana bu takımın Süper Lige çıkacağına olan inancımı hep korudum ve bunu her zaman dile getirdim. Sonunda mutlu sona ulaşan taraf biz olduk.

18.Orduspor'u 3 yıl içerisinde Avrupa'ya, 5 yıl içerisinde ise Süper Lig Şampiyonluğuna taşımayı hedeflediğinizi açıkladınız. Bu hedeflere ulaşabilmek için Orduspor'da ne gibi büyük çalışmalar yapacaksınız ?

Bazıları bu hedeflerimize hayal gözüyle bakabilirler. Biz 26 Yıllık Süper Lig hasretine son vereceğiz dediğimiz de de hayal diyorlardı. Bu hedeflere ulaşmak için uzun vadede bir çok çalışmamız olacak. 3 Yıl içerisinde Orduspor'u halka açmayı ve 100 Milyon TL'lik bütçeye sahip bir takım kurmayı planlıyoruz. Bunlar afaki rakamlar değil, bunların hepsinin uzun vadede tek tek hesabı yapıldı ve ona göre bu hedeflerimizi koyduk. Doğru işler yapıp doğru sonuçlar aldığımızda bu söylediklerimizin hepsine başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

19.Süper Lige yükseldikten sonra basında genel olarak Orduspor'un kasasına Süper Lige yükselmesi ile birlikte 18 Milyon TL girdiği şeklinde haberler çıkmıştı. Süper Lige yükselmesi ile birlikte Orduspor'un kazancı gerçekte ne kadar oldu ?

Öyle bahsedildiği gibi Orduspor'un kasasına Süper Lige çıkar çıkmaz 18 Milyon TL girdiği falan yok. Bunların tamamı söylentiden ibaret olduğu gibi, Süper Lig şampiyonuna bile 15 Milyon TL Şampiyonluk primi verildiğini hatırlatmak lazım. Süper Lige yükselmemizle birlikte 8 Milyon TL'lik bir kazancımız oldu.

20.Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinden Orduspor'a katkı sağlayacak, yerli yada yabancı transfer yapmayı planlıyor musunuz ?

Şu an için birkaç futbolcu için görüşmelerimiz oldu. Ancak henüz net bir sonuç alınmış değil, yurt dışı transfer görüşmelerimizi neticelendirdikten sonra yurt içinde ki görüşmelerimize ağırlık vereceğiz.

21.Başta Türkiye'nin 3 büyük şehrinde olmak üzere, çeşitli illerde Orduspor Kulübünün destekleyeceği Orduspor Derneklerinin kurulması söz konusu olabilir mi ?

İleride bu tür çalışmalarda olabilir.

22.Yeni sezon öncesinde taraftar grupları ile ilgili bir çalışmanız ve görüşmeleriniz olacak mı ?

Taraftarlarımızla her zaman yakın ilişkiler içerisinde olmaya çalıştık. Yeni sezon öncesinde de görüşmeler, fikir alışverişleri olacaktır.

23.Orduspor'da kulüp yönetiminde sezon öncesi değişiklikler olacak mı ?

Kongreye kadar ekibimizde bir değişiklik düşünmüyoruz.

24.Play-Off karşılaşmalarında bilet fiyatlarının düşük olmasının, tribünlerde ki yaş ortalamasını aşağı çekerek tribünlere olumlu etki yaptığı söyleniyor. Yeni sezon öncesi bilet fiyatları ile ilgili olarak düşünceleriniz nelerdir ve bilet fiyatlarında artış olacak mı ?

Taraftarlarımıza 20 Milyon TL'lik bir takım izlettirmek için transfer çalışmalarımız sürüyor. Süper Lige yakışır bir takım kurmak için çabalıyoruz ve elbette bilet fiyatlarında geçen sezon göre farklılıklar olacak. Bilet fiyatlarında mecburi bir artış olacağı gibi genç taraftarlarımızı stada çekmek için çalışmalarımızda olacak.

25.Orduspor Store üzerinden yapılan lisanslı ürün satışları ile ilgili olarak yeni şubeler açmayı planlıyor musunuz ? Ordu dışında, başta İstanbul olmak üzere diğer illerimizde bu konuda çalışmalarınız olacak mı ? Ayrıca Store mağazasının internet sitesinden daha fazla ürüne ulaşılabilmesi ve kredi kartı ile alışveriş yapılabilmesi ile ilgili çalışmalarınız olacak mı ?

19 Eylül Stadyumunun altında Ordu'da ki 2. Store Mağazamızı açacağız. İstanbul'da Cevahir Alışveriş Merkezine Orduspor Store Mağazası açmayı planlıyoruz. Store mağazamızın internet sitesinden taraftarlarımızın daha kolay alışveriş yapabilmeleri ve daha fazla ürüne ulaşabilmeleri için yaptığımız çalışmaları en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Ayrıca yine alternatif alışveriş imkanlarını da taraftarlarımızın hizmetine sunacağız. Korsan ürün satışının engellenmesi için mahkemeye başvurduk, ancak her şey Orduspor Taraftarının elinde ve onlardan korsan ürün almamalarını orijinal ürünleri alarak takımlarına destek çıkmalarını istiyoruz.

26.Taraftarların bir çoğu özellikle takıma genç yeteneklerin katılması konusunda hemfikirken, sizin takıma kazandırmak istediğiniz özel bir isim var mı ?

Elbette genç yetenekleri keşfedip takımımıza kazandırmak istiyoruz. Teknik heyetimiz bu konu üzerinde titizlikle duruyor. Şu an için belirteceğim özel bir isim söz konusu değil…

27.Orduspor'un yeni sezon formalarını ve kombine biletleri ne zaman satışa çıkarmayı planlıyorsunuz ? Yeni sezon öncesi satışa çıkacak olan kombine bilet fiyatları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?

Kombineleri en kısa zamanda satışa çıkartacağız. Fiyatları geçen hafta açıkladık. Kale arkası 300 TL, Maraton 600 TL, Kapalı 900 TL, Vip 3000 TL ve Protokol 20.000 TL olacak. Kredi kartına taksit imkanı da olacak. Süper Lig'de ki takımlar buraya gelecek, milyonluk transferler gerçekleştireceğiz ve bunun da bir bedeli var. Belirlediğimiz ücret Süper Lig'de ki bir çok takımın belirlediği ücretle aynıdır. Giresun'dan bile kombine bilet almak için başvuruda bulunanlar oldu. Taraftarlarımızdan bizim tek isteğimiz takımlarına sahip çıkması ve kombine kart alarak takımlarını desteklemesidir.

28.Süper Lige yükselen bir çok takım yanlış transfer politikasının yanı sıra çok fazla ve yanlış transferler yaparak genelde ilk sezonlarında lige veda etmek zorunda kalmışlardı. Siz yeni sezon öncesinde ne gibi bir transfer politikası uygulayacaksınız ?

Geçmiş sezonlarda yaşananlar ortada olduğu gibi bu sezon Konyaspor ve Bucaspor'un yaşadıklarını da gördük. Elbette hata yapmak istemiyoruz. Bütçemiz neyse ona göre doğru, akıllı ve yerinde transferler gerçekleştirmek istiyoruz.

29.Maliyeti açısından Süper Lig'de sözleşmesi sona ermiş, bonservis bedeli olmayan yerli ve yabancı bir çok futbolcu olacak. Bu tür oyunculara yönelik transfer çalışmalarınız olacak mı ?

Bu elbette transfer dönemi içerisinde düşünülen bir durum ve bu tür oyuncularda değerlendiriliyor. Bonservis bedelleri değerlendirildiği gibi bizim ilk değerlendirdiğimiz şey transfer edilecek futbolcunun Orduspor'a katkı sağlayıp sağlamayacağıdır.

30.Transfere ilk olarak yabancı transferlerle başlarken, aynı zamanda yerli transferler yapmayı düşünüyor musunuz ? Teknik heyetin ve sizin özellikle ilgilendiğiniz yerli futbolcular var mı ?

Elbette yurt içerisine görüştüğümüz ve takip ettiğimiz yerli futbolcular var. Yurt dışı transferlerimizi neticelendirdikten sonra 25 Haziran itibariyle yurt içinden yerli transferlerimiz olacak.

31.Orduspor'u 44.yılında 26 yıldır hasret olduğu Süper Lige taşımayı başardınız. Orduspor'un 50. Kuruluş yılı ile ilgili olarak hedefleriniz nelerdir ?

50.Yılda ki hedeflerimiz ilk olarak Orduspor'u Süper Lige taşımak ve Şampiyonlar Liginde Türkiye'yi temsil etmektir. Bizim hedeflerimiz her zaman ileriye dönük olduğu gibi bunlara başaracağımıza olan inancımızda tamdır. İyi niyetli çalışmaya devam edeceğiz ve önümüzde emin olun hiç kimse duramayacak. Taraftarımız bizim yanımızda olsun ve bize güvensin, göreceksiniz ki bu başarıya ulaşan taraf biz olacağız.

32.10 Yabancı kontenjan hakkının tamamını kullanacak mısınız ve Jovan Kostovski'yi yeni sezonda takımda tutmayı planlıyor musunuz ?

10 yabacı hakkımızın tamamını da doğru bir şekilde kullanacağız. Kostovski ile 2012'ye kadar mevcut sözleşmemiz devam ediyor.

33.Özellikle Ahmet Kuru ve Müslüm Yelken'nin takımdan ayrılacağı şeklinde söylentiler dolaşıyor. Bu konuya bir netlik getirebilir misiniz ?

Müslüm Yelken takımda kalıyor. Ahmet Kuru'ya 2 yıllık bir sözleşme teklifinde bulunduk. Geçen yıla göre daha iyi ve Süper Lig şartlarında bir teklif yaptık. Ancak bizden istediği miktar bizim teklifimizin çok üstünde oldu. Teklifimizi kabul ederse kendisini takımımızda tutmak istiyoruz.

34.Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta fazla forma şansı bulamayan, genç oyuncuları kiralık olarak takıma katma gibi bir düşünceniz var mı ?

25 Haziran'dan sonra bu konuyu da değerlendirmeye alabiliriz ancak şu an için önceliğimiz takıma uzun vadeli oyuncu kazandırabilmek.

35.Orduspor Store Mağazasında, yeni sezonda farklı ürünleri görebilecek miyiz ? Örneğin; Bebek ürünleri, özel ayakkabılar, Bayrak, Aksesuar ve "Süper Ligin Ordusu" yazılı T-Shirtler gibi yeni konseptler görebilecek miyiz ?

Şampiyonluk için 3 Bin Forma Siparişi verdik. Bu hafta içi gelecek ve Store mağazamızdan satışa sunacağız. Bir çok yeni ürünü ve yeni çeşitleri, sezon öncesinde taraftarlara sunacağız. Özellikle forma satışına ağırlık vereceğimiz gibi çeşitli aksesuarlarda olacak. Çocuk ve Bebek ürünlerini de özellikle mağazamıza katacağız. Kısacası lisanslı ürünlerimizin sayısını en kısa zamanda arttıracağız.

36.Murat Akın ve Emre Özkan'ın bonservislerini alarak takımda tutmayı düşünüyor musunuz ?

Emre Özkan bir yıl daha bizimle birlikte olacak. Murat Akın'ın bilindiği üzere bonservisi Kasımpaşa'da bulunuyor ve takımı kendisi bırakmak istemiyor. Kendisine bonservis sorununu halletmesi durumunda takımımızın kapısının her zaman açık olduğunu söyledik.

37.Süper Ligde büyük hedefler koydunuz. Bu hedeflere ulaşabilmek için maddi açıdan Orduspor'a katkı sağlayacak ne gibi yeni projeleriniz olacak ?

Daha önce de belirttiğim gibi her kulübün olduğu gibi Orduspor'un da maddi açıdan desteğe ihtiyacı var.Orduspor'u kurumsallaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Yeni sponsorluk anlaşmalarımız olacak. Orduspor'u şirketleştirerek halka açmayı planlıyoruz. Bir çok yeni projemiz olacak ve yakında bunları da açıklayacağız.

38.19 Eylül Stadının Maraton Tribünün yıkılması ve yeni sezona yetiştirilememesi durumunda, Süper Lig maçlarını stad çalışmaları bitene kadar nerede oynamayı düşünüyorsunuz ? Örneği Ünye Stadı ya da İstanbul alternatif olabilir mi ?

İlk önce en büyük isteğimiz 19 Eylül Stadyumunun yeni sezon yetiştirilmesidir. Bunun içinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ordu Valiliğine başvurularımızı yeniledik. Eğer ki bu çalışmalar zamanında bir sonuca ulaşmazsa mecburen bir karar vermek zorundayız. Onu da zaman gösterecek ve alternatiflerde mutlaka değerlendirilecektir.

39.Transferde en çok merak edilen konu ise alınacak forvet ile ilgili oldu. Forvet mevkii ile ilgili olarak özel bir transfer çalışmanız ve takıma kazandırmayı istediğiniz bir forvet oyuncusu var mı ?

Takıma forvet oyuncu transferi mutlaka olacak. Bununla ilgili olarak teknik heyetimizin çalışmaları sürüyor. Milan'dan Strasser transferini gerçekleştirmemize az kaldı. Yine Milan'dan iki futbolcu ile daha görüşüyoruz.

40.Geçen sezon başında transfer edilen Patrick Da Silva ile sezon başlamadan neden yollar ayrılmak zorunda kaldı ? Güney Amerika'dan tekrar futbolcu transfer etmeyi düşünüyor musunuz ?

Geçen sezon transfer ettiğimiz Patrick Da Silva ülkesiyle Türkiye arasındaki saat farkından dolayı büyük uyum sorunu yaşamıştık. Ayrıca ailesinden uzak kalması ve saat farkının çok olması nedeniyle sabahları antremanlara katılamadığı dönemler olmuştu ve yollarımızı ayırmak zorunda kalmıştık. Bu futbolcu ile tekrar görüşmemiz söz konusu değildir.

41.Taraftarların bazıları Fiorentina'dan Senegal'li Khouma Babacar ve İtalyan Cristiano Piccini gibi genç yeteneklerin isimlerinden bahsediyor. Ayrıca bazı taraftarlar Adrian Mutu'nin takıma getirilmesinin mümkün olup olamayacağını soruyor. Sizin ya da Metin Diyadin'in Fiorentina'dan transfer etmeyi düşündüğünüz özel bir isim var mı ?

Milan'dan ve Fierontina'dan bazı isimlerle ve bu kulüplerle görüşmelerimiz sürüyor. Mutu transferi şu an için söz konusu değil.

42.Geçtiğimiz sezon Orduspor coşkusunu Ordu'nun 18 İlçesine yaymak adına çalışmalar yapılacağı söylenmişti. Ancak bununla ilgili olarak Orduspor'un hiçbir ilçeye gitmediği vurgulanıyor. Yeni sezon içerisinde bununla ilgili olarak çalışmalarınız olacak mı ?

Geçtiğimiz sezon yoğun bir şekilde Süper Lig hedefine kenetlendiğimiz için bazı projelerimizde ufak çaplı aksaklıklar yaşadık. Şampiyon takımımız Samsun'dan Ordu'ya gelirken Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerinden büyük coşkuyla karşılandı. Yeni sezonda zaman oldukça bununla ilgili olarak tekrar çalışmalarımız olacak. Amaçlarımızdan birisi de Orduspor sevgisini Ordu'nun her köşesine yaymaktır.

43.Süper Lige yükselen Orduspor'da Ordu doğumlu hiçbir futbolcu bulunmaması dikkat çekiyor. Yeni sezonda Ordu'yu temsil eden Orduspor'un bu eksiğinin giderilmesi ve Ordu'nun kendi evlatlarının Orduspor'a kazandırılması için altyapıda özel çalışmalar olacak mı ?

Bu eksikliğin bizde farkındayız. Bizlerde Ordu doğumlu gençlerimizin Orduspor'da forma giymesini istiyoruz. Hatta Orduspor'un altyapısından yetişecek olan Ordu doğumlu gençlerimizin Ordu'yu yurt dışında da temsil etmesini istiyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasında ki bu sezon itibari ile Ordu'nun kendi evlatlarını Orduspor'a kazandırmak için alt yapıda özellikle bu konuya ilişkin büyük çalışmalarımız olacak.

44.Orduspor'un altyapı tesisleri ve antreman sahaları ile ilgili çalışmalar yapılacak mı ?

Alt yapı tesisleri ve antreman sahaları ile ilgili hummalı bir çalışma başlattık. Yurt dışından gelecek olan futbolcularımız için tesislerimizde otel konforunda yeni odalar yapıyoruz. İki adet antreman sahası ve çim saha yapıyoruz. Kısacası tesislerimizi, antreman sahalarımızı baştan sona yenilemeye ve takviyeler yapmaya çalışıyoruz. Hatta ileride yeni stadımız Efirli'ye yapılırsa, tesislerimize de o bölgeye taşımayı planlıyoruz.

45.100 Altın Adam Projesinde gelinen nokta nedir ve bu projeden istenen verim alınabildi mi ?

100 Altın Adam projesinde takımımıza önemli katkılarda bulunuldu. Ancak istenen seviyede sayıya ulaştığımızı söyleyemeyiz.

46.Orduspor Taraftar Kartının satışlarında istenilen rakama ulaşılabildi mi ? Taraftar Kartın daha fazla cazip hale getirilmesi ile ilgili yeni çalışmalar olacak mı ? Örneğin taraftar kartın işlevselliği arttırılabilir mi ?

Taraftar Kartta hedeflediğimiz sayıya ulaşamadık. Bu projeyi daha fazla geliştirmek ve taraftar kartın işlevselliğini arttırmak için çalışmalarımız olacak. Bugün Fenerbahçe Taraftar Kartta bulunan özelliklerin aynısı Orduspor Taraftar Kart'ta da olacak.

47.Orduspor'da transfer çalışmaları 1 Eylül'e kadar devam edecek mi yoksa, transferler kamp dönemine yetiştirilecek mi ?

Biz yurt dışı kampına kadar transferleri neticelendirmek istiyoruz ama süreç ne gösterir bilinmez. Teknik heyetin raporları ile son güne kadar da transfer çalışmaları sürebilir.

48.2.Lig yada 3.Lig'den Orduspor'a katkı sağlayacak, altyapıdan yetişen yada kadroda yer bulmakta zorlanan oyuncuların forma giyebileceği bir Pilot Takım satın almayı yada herhangi bir kulüple bu amaç doğrultusunda anlaşmayı düşünüyor musunuz ?

Bununla ilgili çalışmalarımız geçen sezon başından bu yana devam ediyor. Bu çok önemli ve iyi düşünülmesi gereken bir konudur. Onun için hata yapmadan profesyonel lig takımlarından birini pilot takım olarak Orduspor'a kazandırmayı istiyoruz. Bu konuda ki çalışmalarımızda dikkatli bir şekilde devam ediyor.

49.Takımdan ayrılan ve Manisaspor'a giden Jerry Akaminko'nun yerini doldurabilecek kaliteli bir oyuncu almayı düşünüyor musunuz ?

Geçtiğimiz sezon UEFA Kupası finalinde Portekiz ekibi Braga'da forma giyen Miguel Garcia'yı Orduspor'a transfer etmemize çok az kaldı. Bu futbolcu ile şu an için her konuda anlaştık ve ön protokol yaptık. Garcia, Pazartesi günü 16:30'da İstanbul'a gelecek ve Salı günü sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini Mor-Beyaz'lı renklere bağlayan imzayı atacak.

50.Orduspor'un Süper Ligde ki yeni sponsorlarının kim olacağı belli mi yada hangi firmalardan sponsorluk teklifleri var ?

Yeni sezon için sponsorluk anlaşmalarımız olacak. Bununla ilgili olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu an için ilk olarak Piserro firması ile anlaşma yaptık ve yeni sezonda futbolcularımız bu firmanın elbiselerini giyecek.

51.Fransa'nın Sochaux takımında oynayan Nicolas Maurice Belay transferi ile ilgili bir gelişme var mı ?

Bu futbolcu ile de her konuda anlaşma sağladık. Ön protokol imzaladık ve Salı günü bu futbolcuyu da İstanbul'a getireceğiz. Salı günü yapacağımız son görüşmede bir sorun olmazsa, Çarşamba günü bu futbolcuyu sağlık kontrolünden geçirerek kendisi ile sözleşme imzalayacağız.

52.Udinese'de almayı düşündüğünüz Kolombiyalı bir futbolcu olduğunu söylemiştiniz. Bu transferde gelinen nokta nedir ?

Şu an için isim belirtmeyeceğim ama bu transferle ilgili olarak görüşmelerimiz devam ediyor.

53.Kadrosunda geçtiğimiz sezon Ordulu hiçbir futbolcu bulunmayan Orduspor'da Süper Ligde bu sezon Ordu doğumlu futbolcu görebilecek miyiz ? Örneğin Ordu doğumlu olan Serkan Şirin'in Ankaragücü'nden yada Emre Çolak'ın Galatasaray'dan transferi söz konusu olabilir mi ?

Bu transferlerden önce takımımıza alt yapıdan Ordu doğumlu futbolcuları kazandırmak ilk hedefimiz olacak.Daha önce de söylediğim gibi Emre Çolak eğer ki boşta kalır ve şartlarımıza uygun olursa, bu transferi elbette düşünebiliriz.

54.Süper Ligde çalışmalarını, transfer politikalarını ve yönetim şeklini örnek aldığınız bir kulüp var mı ?

Fenerbahçe'nin kurumsallaşma da sağladığı başarı göz ardı edilemez. Ayrıca Bursaspor'un izlediği strateji ve Süper Lig'de ki 4.sezonunda yakaladığı başarı ortadadır. Gaziantepspor ve Kayserispor kulüpleri de yakaladıkları başarı örnek alınabilecek kulüplerdir. Biz tüm bu takımlara bakarak kendi yolumuzu ve çizgimizi belirlemek zorundayız. Ancak her şeyden önce bu takımların bu noktaya gelmesinde bu takımlara verilen destekleri de unutmamamız gerekiyor.

55.Başkanım taraftarlar Youla transferi ile ilgili ikiye bölünmüş durumda gözüküyor. Siz bu transferle ilgili ne söyleyeceksiniz ? Youla Orduspor'a faydalı olabilecek mi ?

Ben Youla'nın Orduspor'a faydalı olacağını düşünüyorum. Kendisi ile Belçika'da uzun uzun konuştuk. Uzun yıllar Süper Lig'de forma giymiş, tecrübeli ve uyum sorunu olmayan bir futbolcu olması kendisini tercih etmemizde etken oldu.

56.Bildiğimiz kadarıyla 2006 yılında TFF aldığı kararla ilk başvurusundan itibaren Türkiye'de 5 yıl futbol oynayan yabancı futbolcuların Türk statüsüne geçebileceğini açıklamıştı. 2001 yılında Türkiye'ye gelen ve 2003 yılında Türk Vatandaşlığı için başvuruda bulunduğunu hatırladığımız Souleymane Youla bu sezon başvurusundan itibaren Türkiye'de ki aktif 5 yıl futbol oynama süresini doldurdu. Youla'nın Türk Statüsüne geçmesi ile ilgili bir çalışma olacak mı ?

Evet, daha önce Youla'nın Türk Statüsünde oynaması için girişimler olmuştu. Youla, Türk Statüsünde oynayabilmek için şu an tüm şartları barındırıyor. Bizde bununla ilgili gerekli başvurularımızı yaptık.

57.Son 5 sezona baktığımızda Bank Asya 1.Lig'den Süper Lige yükselen takımlardan Bursaspor, İstanbul BŞB.Spor, Eskişehir, Manisaspor ve K.Karabükspor dışında ki diğer takımların ya ilk sezonlarında yada 2.sezonlarında küme düştüklerini görüyoruz. Son olarak geçen sezon Süper Lige yükselen Konyaspor ve Bucaspor bir sezon kaldıktan sonra Bank Asya'ya geri döndü.

Bununla ilgili düşünceleriniz ve Orduspor'un bu durumla karşı karşıya kalmaması için alacağınız önlemler nelerdir ?

Bunun bizlerde farkındayız. Ligde kalıcı olmak için gerekli projelerimizi hazırladık ve bu takımı borçlandırmadan yolumuza devam edeceğiz. Doğru transferlerle bu takımı daha ileriye götürmek için yola koyulduk. Bu şehir takımına sahip çıktığı sürece, doğru işler yaptığımız sürece bu ligde hem kalıcı oluruz hem de hedeflerimize çok rahat ulaşırız.

58.İrfan Başaran'ın Orduspor'dan ayrılması gibi bir durum söz konusu mu ? İrfan Başaran'la yollarımızı ayırmamız söz konusu değil.

59.Yine son günlerde Ahmet Kuru'nun takımdan ayrılacağı söyleniyor. Menajeri Orduspor'un kendilerine teklif ettiği ücretle kendilerinin talep ettiği ücret arasında uçurum olduğu şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu konulara bir açıklık getirebilir misiniz ?

Daha önce de belirttim. Ahmet Kuru'ya geçen sezondan daha iyi bir teklif sunduk. Süper Lig şartlarında 2 yıllık bir sözleşme teklif ettik. Ancak kendisinin istediği ücretle bizim teklif ettiğimiz ücret arasında büyük farklılıklar söz konusu ve eğer teklifimizi kabul ederse, Ahmet Kuru ile devam etmek istiyoruz.

60.Yeni transferimiz Saso Fornezzi'den önce görüşmelerde bulunduğunuz kaleciler oldu mu yoksa daha önceden bu kaleciyi takip ediyor muydunuz ?

Saso Fornezzi, Süper Lig'e yükselmemiz durumunda kadromuza katmayı düşündüğümüz bir kaleciydi. Hedefimize ulaştıktan sonra ilk iş olarak bu kaleci ile görüşmeye başladık ve kendisi ile 3 yıllık sözleşme imzaladık.

61.Saso Fornezzi'nin gelmesi ile Fevzi Elmas'ın durumu da merak konusu olacak. Sözleşmesi sona eren Fevzi Elmas, Orduspor'da kalacak mı ?

Orduspor'un Süper Lige yükselmesinde Fevzi Elmas'ın katkısı büyük oldu. Kendisi ile yollarımızı ayırmayı hiç düşünmedik. Süper Lig'de oynuyorsanız kalenizi güçlendirmek zorundasınız. Bu sebepten yabancı kaleci transferi gerçekleştirdik. Fevzi ile de yolumuza devam edeceğiz ve kendisi ile Çarşamba günü yeni bir sözleşme yapacağız.

62.Yapılan yada yapılması planlanan transferler Metin Diyadin'in isteği doğrultusunda mı yoksa ekip olarak alınan kararlar neticesinde mi yapılıyor ?

Transferleri ekip olarak değerlendiriyoruz. İçinde benim ve Metin Diyadin'in de olduğu bir transfer komitesi oluşturduk. Transferlerde isimleri ortak karar alarak belirliyor ve neticelendiriyoruz.

63.İç transferde şu ana kadar anlaşma sağlanmış futbolcumuz var mı ?

İç Transferde Ali Çamdalı, Fevzi Elmas, Müslüm Yelken ve Emre Özkan ile yeniden anlaşma sağladık. Ahmet Kuru'nun durumu belirsiz ve bir çok futbolcumuz ile sözleşmemiz devam ediyor. Birkaç futbolcumuz ile yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız. Ancak genel olarak geçen yıl ki kadronun % 80'ini yine kadromuzda tutmaya devam edeceğiz.

64.A2 Takım forması giyen ve A Takım kadrosuna geçtiğimiz sezon giremeyen 8-9 civarında profesyonel sözleşmeli futbolcumuz bulunuyor. Bu futbolcuların Orduspor'da ki gelecekleri nelerdir ? Kalacaklar mı yoksa hepsi gönderilecek mi ?

Teknik heyetin raporu doğrultusunda A2 Takımda bulunan profesyonel futbolcularımız ile ilgili kararı daha sonra alacağız. Büyük ölçüde bu genç arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız. Sonuç olarak bu konu teknik heyetimizin tasarrufunda olan bir konudur.

65.Kiralık olarak Tarsus İdman Yurdu'na gönderilen Hüsamettin Tut ile ilgili Orduspor ne gibi bir karar alacak ? Ayrıca Hüsamettin dışında yine kiralık olarak sezonu başka takımlarda geçiren Yasin Öztop ve Rıdvan Koçak Ordu doğumlu futbolcuların tekrar takıma dönme olasılıkları var mı ?

Bu futbolcularımız ile ilgili konularda da son kararı teknik heyetimiz verecektir.

66. Başkanım kulübün şu an ki mali durumu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ? Orduspor'un borcu var mı ve varsa ne tahmini bir rakam söylemek mümkün mü ?

Her kulübün olduğu gibi Orduspor'un da gelir gider tablosuna göre belli borçları var. Zaten borcu olmayan hiçbir kulüp yok. 8 Milyon TL borcumuz var ve bugün dünya devi kulüplerin bile borcu olduğunu hepimiz biliyoruz.

67.Kurumsallaşma ile ilgili yeni projeler olacak mı ? Düşündüğünüz yeni projeler varsa birkaç tane açıklayabilir misiniz ?

Çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek. Bir çok sponsorluk anlaşmamız olacağı gibi, Orduspor'u halka açarak Orduspor A.Ş.'nin kurulum çalışmalarına öncelik veriyoruz. Mevcut projelerimizi de sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak bu projelerin başarılı olabilmesine için destek şart ve Ordu insanının şehrinin takımına mutlaka bu projelere destek vererek sahip çıkması gerekiyor.

68.Orduspor ile ilgili geçtiğimiz sezon bir çok kampanya yapıldı. Yerel yada Ulusal bir kanalda özel bir Orduspor Gecesi düzenlenerek bir SMS Kampanyası yapmak gibi bir fikri nasıl değerlendirirsiniz ?

Yakında zamanda SMS Kampanyası gerçekleştireceğiz ve yeni kampanya çalışmalarımızda olacak.

69.Orduspor'a katkı sağlamak için Ordu'da Valilik, Belediye ve diğer kamu yada özel kuruluşlarla görüşmeleriniz olacak mı ? Örneğin Teleferik geliri, Otopark geliri v.s. gibi gelir kaynaklarından Orduspor'a belli yüzdeler ayrılmasına ilişkin görüşmeler olabilir mi ?

Bu tür Orduspor'a katkı sağlayacak kaynaklarla ilgili olarak Belediye ve Valilik'le görüşmelerimiz oluyor ve devam edecek. Orduspor'un kalıcı kaynaklara ihtiyacı var. İstanbul'dan kulübümüze iki tane benzin istasyonu yeri alacağız. Bunun için Sn.İdris Naim Şahin katkıda bulunacak. Bunu Ordu'da da yapmak istiyoruz. Rize'nin bile 2 tane olmasına rağmen bizde böyle kaynak söz konusu değil. Belediyemizle bunun için görüşmelerimizde sürüyor.

70.Orduspor'da sezon açılışı ne zaman gerçekleşecek ve sezon öncesi Fiorentina ile Ordu'da bir maç yapma düşüncesinin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalarınız var mı ?

Ağustos'un ilk haftası sezon açılışını yapmayı planlıyoruz. Stad çalışmaları etkilemezse Ordu'da yada alternatif olarak İstanbul'da İtalyan kulüplerinden Fierontina veya Milan ile hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Önümüzde ki hafta İtalya'ya gidiyorum ve hem transfer hem de bu konuları her iki kulüple detaylı olarak görüşeceğiz.

71.Orduspor'un sezon öncesi kamp çalışmaları nerede olacak ve ne zaman başlayacak ? Yeni transferler yurt dışı kampına yetiştirilebilecek mi ?

Tarihleri daha önce de söyledim. 25 Haziran'da Bolu'da başlayacak olan kamp çalışmalarımıza saha sonra yurt dışında Avusturya ve Hollanda'da devam edeceğiz. 1 Ağustos'da Türkiye'ye dönmeyi planlıyoruz. Özellikle yabancı transferleri yurt dışı kampı başlamadan takıma katmak istiyoruz.

72.Abdullah Çetin, Emrullah Kokoç, İbrahim Şahin, Bilal Türkgüler, Sinan Turan, Ahmet Güven ve Caner Osmanpaşa gibi son zamanlarda Metin Diyadin'in pek fazla şans vermediği futbolcuların takımda kalması söz konusu mu ?

Abdullah Çetin , İbrahim Şahin, Ahmet Güven ve bir çok futbolcumuzla sözleşmemiz devam ediyor. Ancak bu konuda Metin Diyadin'in kararı çok önemli ve onun vereceği karara göre gidecek yada kalacak listesi de zaman içerisinde şekillenecek.

73.Bazı taraftarlar Orduspor'un transferde yavaş ilerlediğini, bunun aksine Mersin İ.Y.'nun elini çabuk tutarak bir çok transfer gerçekleştirdiğini söylüyor. Siz bu görüşlerle ilgili ne diyeceksiniz ?

Ben bu görüşe katılmıyorum. Her takımın kendine göre bir transfer politikası vardır. Biz transferde kesinlikle hata yapmak istemiyoruz. Akıllı ve yerinde transferlerle takıma katkı sağlayacak oyuncuları, bütçemize uygun olacak şekilde transfer etmeye çalışıyoruz.

74.Yeni sezonda Orduspor'un giyeceği formaların renkleri ve tasarımları netlik kazandı mı ? Yeni sezonda kaç çeşit forma üretilecek ?

Geçen sezon olduğu gibi 4 çeşit yeni forma üreteceğiz. Forma tasarımları ile ilgili olarak yöneticimiz Uğurcan Ataoğlu, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

75.Süper Lige veda eden takımların futbolcuları ile ilgileniyor musunuz ?

Şu an için görüştüğümüz herhangi bir futbolcu yok. Ancak Metin Diyadin'in isteği doğrultusunda değerlendirilebilir.

76.Metin Diyadin'in eski takımı Eskişehirspor'dan ve memleketinin takımı Trabzonspor'dan birkaç futbolcunun ismi Orduspor'la geçiyor. Metin Diyadin'in özellikle bu iki takımdan istediği futbolcular var mı ?

Yerli bazı futbolcular hakkında fikir alışverişimiz oldu. 25 Haziran'dan sonra belirlediğimiz yerli futbolcularla görüşmeler yapacağız. Şu an için net bir isim üzerinde henüz karar vermedik.

77.Orduspor'un antreman sahası ile ilgili zamanında sıkıntılar olmuştu. Alt yapıda takım sayısının fazla olması ve takımın Süper Lige yükselmesi ile bu sıkıntılar tekrar yaşanabilir. Tesislerde düzenlemeler ve yeni bir antreman sahası ile ilgili projeler var mı ?

Tesislerimize ek olarak 2 adet antreman sahası ve çim saha yapıyoruz. Ek binalar ve özel odalar hazırlıyoruz. Sadece A Takım için değil Alt yapı futbolcuları içinde tesislerimizde çalışmalarımız sürüyor. Tesislerimizi Orduspor'umuza ve Süper Lige yakışır bir hale getirmek için çalışmalarımız 30 Mayıs'da başladı ve tüm hızıyla devam ediyor.

78.Orduspor'da, son 2 sezonda 5 Teknik Direktör görev alırken, bu kadar teknik adam değişikliğinin yaşanmasını neye bağlıyorsunuz ? Metin Diyadin ile sezonu tamamlamak sizce mümkün olacak mı ?

Orduspor'da her zaman istikrardan yanayız, ancak bazı durumlarda şartlar sizi bu tür değişikliklere yönlendiriyor. Metin Diyadin ile sözleşmemizi 1 yıl daha uzattık ve kendisi ile uzun yıllar çalışmak istiyoruz. Takım Süper Ligde olduğu sürece Metin Diyadin ile devam etmek istediğimizi daha önce de açıklamıştım.

79.Lig Tv'de ki açıklamanızda Arsenal'den dahi futbolcu baktığınızı belirttiniz ve bu taraftarlarda büyük heyecan yarattı. İngiltere'de Arsenal yada her hangi bir kulüpten görüştüğünüz, araştırdığınız futbolcu oldu ?

Oyuncu ismi şu an için veremeyeceğim, ancak görüştüğümüz genç bir oyuncu var. Sadece Arsenal'dan değil, Avrupa'da önemli takımlarda kadroya girmekte zorlanan, gelecek vaad eden genç futbolcuları Orduspor'a kazandırmak istiyoruz.

80.Milan'lı Rodney Strasser'in Orduspor'a transferi ile ilgili Milan kulübüyle anlaştığınızı açıklamıştınız. Bu futbolcunun transferinde gelinen son nokta nedir ?

Milan'lı Rodney Strasser için kulübü ile her konuda anlaştık. Amacımız bu futbolcuyu satın alma opsiyonu bizde olacak şekilde bir yıllığına kiralamak. Strasser ile yaptığımız görüşmede de olumlu sonuçlar aldık. Şu an tatilde olan Strasser'i Perşembe yada en geç Cuma günü Türkiye'ye getirip kendisi ile sözleşme yapacağız. Hatta sadece Strasser değil Milan'dan iki futbolcu ile daha görüşüyoruz ve yakında İtalya'ya giderek bu transferleri de sonuçlandırmak istiyorum.

81.Orduspor'u şirketleştirerek Borsa'ya açmak gibi bir düşünceniz var mı ?

Şu an ki en büyük projelerimizden birisi Orduspor'u halka açmaktır. 3 Yılda Avrupa ve 5 yılda Şampiyonluk hedefimiz var. Bunun için gelir kaynaklarımızı arttırmamız gerekiyor ve 3 yıl içerisinde Orduspor Kulübü'nü halka arz edeceğiz. Türkiye'de en uygun benzer modeli şu an Beşiktaş uyguluyor. Bu takımın 1.7 Milyon kişilik bir potansiyeli var ve biz bu potensiyelin de desteği ile bir çok kulübün cesaret edemediği şeyi gerçekleştirerek Orduspor A.Ş.'nin temellerini en kısa zamanda atacağız.

82.GSM operatörlerinden herhangi biriyle OrduCell adında bir projeniz olacak mı ?

Orduspor ile ilgili ileride elbette bu tür projelerimiz olacak. Orduspor Cell ve daha farklı projelerimiz olacak.

83.Flexi Kart ve Bilyoner.Com ile yapılan sponsorluk anlaşmalarının Orduspor'a katkısı oldu mu ?

Çok büyük bir katkısı olduğunu söyleyemeyiz ancak yeni sezonda bu ve benzeri sponsorluk anlaşmalarımızı daha kapsamlı bir şekilde yenileyeceğiz.

84.Orduspor Dergisinin daha fazla kitlelere ulaşması için çalışmalarınız olacak mı ?

Şu an için Orduspor Dergisine taraftarlarımız www.orduspordergisi.com üzerinden abone olabilir ve sipariş verebilirler.

85.Biletlerde Lise öğrencilerine yada belli yaş kategorilerine indirim yaparak tribünlerde ki yaş ortalamasını daha genç tutmak gibi bir çalışmanız olabilir mi ?

Yönetimle bir araya gelerek bu konuyu değerlendirebiliriz. Ancak şu an için bu konu ile ilgili bir çalışmamız yok.

86.Geçen yıl yabancı kontenjanında oynayan Muarem Muarem yeni sezonda Türk statüsünde oynayacak mı ?

Muarem Muarem'in takımda ki durumu netlik kazandığı taktirde bu konuyu da değerlendireceğiz.

87.Ordu'nun Türkiye Profesyonel Liglerinde ki bir başka temsilcisi olan Ünyespor ile birlikte ortak çalışmalarınız ve projeleriniz olacak mı ?

Ordu bir bütündür ve biz mümkün olduğu sürece bu tür çalışmalara açığız. İleride bu yönde çalışmalar neden olmasın.

88.Orduspor'un giderlerinde Süper Lige yükselmesi ile çok büyük bir değişikli oldu mu ?

Elbette büyük farklılıklar söz konusu olacak. Bank Asya 1.Lig'de mücadele ederken, bir futbolcuya 150.000 – 550.000TL arasında bir ücret ödüyordunuz. En küçük hesapla takımın değeri de 6 Milyon TL civarındaydı. Şimdi ise Süper Lig'de futbolcu maliyeti 500.000 ile 2.000.000 TL arasında değişiyor. Yani nereden bakarsanız bakın bu sezon ki futbolcu giderleri 20 Milyon TL'yi bulacak. İşte sadece bu açıdan baktığımızda bile takımın yükü çok fazla ve bu yükü hep birlikte kaldırmak zorundayız.

89.Yerel yönetimlerin, İş adamlarının ve bürokratların Orduspor'u desteklemesi ile ilgili ne söylemek istersiniz ?

Bu takımın 26 yıl sonra Süper Lig' e çıkmasının değerini hepimiz bilmek zorundayız. Bu yükü maalesef büyük ölçüde biz tek başımıza çektik ama bundan sonra bu takımı Süper Lig'de tutmak Ordu şehrinin yani hepimizin sorumluluğundadır. Ancak görünen o ki bu sorumluluk yine bizim üzerimize bırakılmaya çalışılıyor.

Kimse unutmasın ki Süper Lig Ordu iline ekonomik açıdan da büyük katkı sağlayacaktır. Taraftarlarımıza 20 Milyon TL'lik bir takım izlettireceğiz ve ona göre herkesin bu takıma destek vermesi lazım. Yerel bürokrasinin Orduspor'un bu başarısına ayak uydurması ve Orduspor'a destek olması gerekiyor. Sözde değil uygulamada bu destekler var olmadığı sürece kaybeden maalesef Orduspor ve Ordu halkı olacaktır.

Açık konuşmak gerekirse bizim başarılarımıza ayak bağı değil, bizleri daha ileri taşıyacak vizyon sahibi, akıllı insanlara ihtiyacımız var. Bu sezon Süper Lige 3 takım yükseldi ve aralarında en az desteği görerek bu başarıya ulaşan Orduspor oldu. Orduspor'a destek veren kim olursa olsun, mutlaka bunun karşılığını alacaktır ki bundan kimsenin şüphesi olmasın.

90.Sizlere bu soruları yönelten 148.000 kişinin bulunduğu Facebook.Com/Ordusporfan sayfasında ki taraftarlar başta olmak üzere Orduspor Taraftarlarına son olarak ne söylemek istersiniz.

Öncelikle birkaç gündür süren transfer görüşmeleri nedeniyle taraftarlarımızın sorularını cevaplamayı geciktirdiğim için Orduspor Taraftarlarından özür diliyorum. İnternet üzerinden Orduspor'u takip eden, başta Ordusporfan sayfası ve diğer sayfalarda ki tüm taraftarlarımıza Orduspor yönetimi adına çok teşekkür ediyorum. Biz Orduspor yönetimi olarak onlara nice zaferler yaşatmak istiyoruz.

26 yıldır başarılamayanı başardık ve doğru işler yapılırsa başarının geleceğini göstermiş olduk. Bu kadar insanı, sizleri sevindirdiğimiz için guruluyuz ve büyük mutluluk duyuyoruz. Bu başarıda taraftarlarımızın da çok büyük emeği var. Biz Taraftarımıza güveniyor ve inanıyoruz, onlarda bizlere olan desteklerini sürdürsünler ve bize inanmaya, güvenmeye devam etsinler.

Artık Ordu'da genç nesil sadece Orduspor'u tutacak ve özellikle şu an 6-7 yaşında ki çocuklar, sadece Orduspor'u tanıyacak. Bugün Bursaspor'un ve Trabzonspor'un Anadolu başardıklarını biz neden Orduspor olarak başarmayalım. Bunu başaracak potansiyelimizde, gücümüzde var ve hedefe ulaşmak için hep birlikte Orduspor çatısı altında kenetlenmeliyiz.

Onlara daha iyi bir takım izletebilmek için transfer çalışmalarına tüm hızımızla devam ediyoruz. Biz gece gündüz demeden Orduspor için çalışırken, taraftarlarımızın isteğimiz Orduspor'un Lisanslı Ürünlerini alması ve kombine biletlerini alarak takımlarına destek vermeleridir. Taraftarlarımız Lisanslı ürünleri ve Kombine biletlerini alsın biz başka bir şey istemiyoruz. 15-20 Milyonluk bir takımla, değeri 200-300 Milyon TL civarında olan takımlarla mücadele edeceğiz. Takımımızı daha yukarılara taşımak için taraftarlarımızın desteğine mutlaka ihtiyacımız var.

Kaynak: Bültenler / Spor

Spor Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title