Haberler

Namık Ekin, 19. rekoruna hazırlanıyor

Güncelleme:

78 yaşındaki sporcu Namık Ekin, dünyada su altında en uzun süre judo hareketleri yapan sporcu olmayı deneyerek, 19. rekoruna imza atmaya hazırlanıyor.

78 yaşındaki sporcu Namık Ekin, dünyada su altında en uzun süre judo hareketleri yapan sporcu olmayı deneyerek, 19. rekoruna imza atmaya hazırlanıyor.

Daha önce judo, paraşüt, halter gibi alanlarda 18 kez Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmış olan emekli Sualtı Taarruz Komandosu Namık Ekin, rekorlara doymuyor. Daha önce 18 rekora imza atmış olan 78 yaşındaki sporcu, su altında dünyanın en uzun süre judo yapan insanı olmak için hazırlıklarını devam ettiriyor. Deneyimli sporcu, bu denemede su altında 3 bin judocuyu atmayı hedefliyor. Namık Ekin, 19. rekoru öncesinde hazırlıklarını İhlas Haber Ajansı'na değerlendirdi. Başarılı sporcu, 24 saat içerisinde bu rekoru kıran kimsenin olmadığına dikkat çekerek, "Guinness Rekorlar Kitabı'nda 24 saat rekorları var. 24 saatte 3 bin atış yapan hiç kimse yok. Suyun altında 24 saat hareket yapan yok. Ben daha evvel suyun altından 24 saat çıkmadan 406 ton ağırlık kaldırdım. Bu seferki rekorumda 3 bin tane judocuyu su altında yemeden içmeden atmam gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Türk sporunun tanıtımına katkı sağlayacak"

İstanbul Boğazı'nı 3 kez suyun altından geçen Ekin, hedeflediği rekorun daha önce kimse tarafından denenmemiş olduğunun altını çizerek, "Bugüne kadar hiç denenmemiş. Çünkü kişinin hem SAT komandosu olması lazım hem de çok iyi judocu olması lazım ki yorulmadan 24 saat dayanıp 3 bine yakın judocuyu atsın. Suyun altında yiyorsunuz içiyorsunuz. Vitaminlerle, minarellerle besleniyorsunuz falan karmaşık bir şey. Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu havuzunu verdi. Türkiye'nin her yerinden gelecek olanlar gibi dünyadan da yabancı ajanslar gelecek. Bu İstanbul'un, Türkiyemiz'in, Türk sporunun tanıtımına da katkı sunacak. Bundan sonra da su altındaki tarihi tanıtım yapılacak" açıklamasını yaptı.

"Koşu, yüzme ve ağırlık antrenmanları yapıyorum"

Daha önce Mersin'den Kıbrıs'a yüzerek geçmiş olan Ekin, 19. rekor hazırlıklarını antrenmanlarla sürdürdüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Öyle zor bir şey ki... Judo çekişleri var. Rakibin altına girişler var. Hem bacak kuvveti hem de kol kuvveti gerekiyor. Bunun da 24 saat iş yapması lazım. Kuvvet ve dayanıklılık antrenmanları yapıyorum. Bayır koşuları yapıyorum. Yüzme antrenmanları yapıyorum. Suyun altında ağırlık kaldırdıktan sonra haftada 3 gün judocu talebelerim ile su altında çalışma yapıyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Namık Ekin Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Bakmadan Geçme

22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar Adanaspor satıldı mı? Adanaspor kim aldı, sahibi kim? Süper Lig'den kaç takım düşecek 2024? Ali Sinanoğlu kimdir? Ali Sinanoğlu kaç yaşında, nereli? Ali Sinanoğlu hayatı ve biyografisi! Toni Kroos futbolu bıraktı mı? #9917 Roblox çöktü mü 21 Mayıs Salı? Roblox neden açılmıyor? Roblox neden hata veriyor? Bonucci futbolu bıraktı mı? Sezon sonu Leonardo Bonucci futbolu bırakacak mı?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title