Haberler

Milli Wushu Sporcusu Çin'de Yarışacak Olmaktan Mutluluk Duyuyor

Güncelleme:

Milli Wushu sporcusu Nusret Kayhan Altunkaya, Çin'de düzenlenecek Üniversite Oyunları'nda yarışacak olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Altunkaya, Çin'de bulunmaya, Çin yemeklerine, kültürüne ve insanlarına alışkın olduğunu belirterek, bu deneyimi tekrar yaşamak istediğini söyledi. Ayrıca, Altunkaya altın madalya kazanmayı hedeflediğini ve Çin'deki yarışmanın zorlu geçeceğini ifade etti. Türkiye Wushu Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ali Tekin ise Türk sporcuların Çin'deki Üniversite Oyunları'na katılmasının önemli olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inandığını belirtti.

Milli Wushu Sporcusu Altunkaya: Dünya Üniversite Oyunları, Wushu Sporcuları İçin Özellikle Zorlu GeçecekTürk Wushu sporcusu Nusret Kayhan Altunkaya, İstanbul'daki bir spor tesisinde antrenman öncesi ısınma hareketleri yapıyor, 25 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Ömer Kuşçu/Xinhua)

24 yaşındaki milli sporcu Altunkaya, Çin'in Chengdu kentinde düzenlenecek Üniversite Oyunları'nın Çinli ve Türk sporcular arasında hoş kültürel etkileşimlerin yaşanması için mükemmel bir fırsat olacağına inanıyor. Wushu sporcusu, "Çin'de bulunmaya, Çin yemeklerine, kültürüne ve insanlarına alışkınım. Hepsini tekrardan deneyimlemek harika olacak" dedi.

İSTANBUL, 28 Temmuz (Xinhua) -- Çin'de düzenlenecek Üniversite Oyunları için geri sayım başlamışken, milli Wushu sporcusu Nusret Kayhan Altunkaya bu sporun doğduğu yer olan Çin'de yarışacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Oyunların Çin'de düzenleniyor olmasının Altunkaya için özel bir anlamı var.

2020'ye kadar dört yıl boyunca Çin'de, Çinli sporcularla yan yana çalıştığını hatırlatan Altunkaya, "Wushu orada çok popüler bir spor. Çinlilerin ata sporu. Onlarla beraber eğitim aldım. Benim için güzel bir süreç oldu" ifadesini kullandı.

Daha sonra Türkiye'ye dönen Altunkaya, kendi ülkesinde Wushu sporunu geliştirmeye ve Çin'de kazandığı deneyimi Türk sporcularla paylaşmaya karar vermiş.

Altunkaya, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Her geçen gün kendimizi bireysel olarak geliştirirken Türkiye'de Wushu sporunu da geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü sporcu ne kadar iyi olursa antrenör o kadar iyi olur, yurtdışında madalya alma şansı daha fazla olur" dedi.

24 yaşındaki milli sporcu, Cuma günü Çin'in Chengdu kentinde başlayacak 31. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Milli Wushu Sporcusu Altunkaya: Dünya Üniversite Oyunları, Wushu Sporcuları İçin Özellikle Zorlu GeçecekÇin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'da düzenlenecek Dünya Üniversite Oyunları için yerleştirilen geri sayım saati, 23 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Xu Bingjie/Xinhua)

Türk sporcu bu sefer altın madalyayı hedeflediğini ve bu uğurda çok çalıştığını söyledi.

Altunkaya öte yandan, Wushu'nun Çin ata sporu olması nedeniyle Çin'deki yarışmanın dünya Wushu sporcuları için özellikle zorlu geçeceğine inanıyor.

Milli sporcu, "Çinlilerin bu alana çok fazla ağırlık vereceğini düşünüyorum. Çok iyi rakiplerim olacaktır, fakat kimse yenilmez değil" diye konuştu.

Altunkaya, Çin'e tekrar gidip orada sevdiği şeyleri yeniden deneyimlemeyi de iple çekiyor.

Wushu sporcusu, "Çin'de bulunmaya, Çin yemeklerine, kültürüne ve insanlarına alışkınım. Hepsini tekrardan deneyimlemek harika olacak" dedi.

Altunkaya, oyunların Çinli ve Türk sporcular arasında hoş kültürel etkileşimlerin yaşanması için mükemmel bir fırsat olacağına inanıyor.

Sporcu, "Çince biliyorum. Çinlilerle güzel bir diyalog kuracağımı düşünüyorum. Önce yarışmaya odaklanıp daha sonra kültürel etkinliklere zaman ayıracağım" şeklinde konuştu.

Milli Wushu Sporcusu Altunkaya: Dünya Üniversite Oyunları, Wushu Sporcuları İçin Özellikle Zorlu GeçecekÇin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'da bulunan Jinli Folklor Sokağı'nı ziyaret eden turistler, 14 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Wushu sporu son yıllarda Türkiye'de hızla gelişirken sporcu ve antrenör sayısı da katlanarak artıyor.

Türkiye Wushu Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ali Tekin, şu anda Türkiye'de 140.000'den fazla lisanslı Wushu sporcusu ve 4.600 antrenör olduğunu, 81 ilde de temsilciliklerin bulunduğunu söyledi.

Tekin ayrıca Türk sporcuların Wushu'nun anavatanı olan Çin'deki Üniversite Oyunları'na katılmasının çok önemli olduğunu ve bu sporun iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inandığını dile getirdi.

Tekin, "Sporun bizleri kardeş gibi birleştirdiği bir ülkeye gidiyoruz. Bir yandan yarışırken diğer yandan kardeşlik, barış ve kültürel etkileşimi geliştireceğiz" dedi.

Kaynak: Xinhua / Spor

Ali Tekin Türkiye Kayhan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title