Haberler

Milli atlet Ersu Şaşma'dan tarihi final

Güncelleme:

AVRUPA Salon Atletizm Şampiyonası'nda Ersu Şaşma, sırıkla atlama seçmesinde sekiz atlet arasına adını yazdırarak Türk atletizm tarihinde büyüklerde bir Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen ilk sırıkçı oldu.

AVRUPA Salon Atletizm Şampiyonası'nda Ersu Şaşma, sırıkla atlama seçmesinde sekiz atlet arasına adını yazdırarak Türk atletizm tarihinde büyüklerde bir Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen ilk sırıkçı oldu.

21 yaşındaki Türkiye rekortmeni milli atlet Ersu Şaşma, Torun'daki 36. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda tarihi bir başarı yakaladı. Son iki yılın Balkan Salon şampiyonu ve 5.72 ile Türkiye rekorunun sahibi Şaşma, Torun Arena'da 14 atletin yer aldığı seçme müsabakasında 5.60'lık derecesiyle finale yükselmeyi bildi.

Ersu, 5.35 ile başladığı müsabakada 5.50'yi pas geçtikten sonra 5.60'ı da ilk hakkında aştı. Bu yüksekliği ilk hakkında aşmanın sıralamada kendisine sağladığı avantajı kullanan Ersu, hata yapan atletlerin geldiği 5.70'i pas geçti ve 5.75'i beklemeye başladı. Ancak 5.70'i yeterli sayıda atlet aşamayınca, 5.60 Ersu Şaşma için yeterli oldu. Milli atlet gibi dünya rekortmeni Armand Duplantis de 5.60'lık dereceyle finale kalanlar arasında yer aldı.

Son Avrupa Salon şampiyonu ve eski dünya şampiyonu Pawel Wojciechowski'nin elendiği seçme müsabakası sonrasında Ersu Şaşma'nın 7 Mart Pazar saat 19: 05'te başlayacak finaldeki rakipleri şöyle:

Menno Van Vloon (Hollanda), Bo Kanda Lita Baehre, Oleg Zernikel (Almanya), Piotr Lisek, Robert Sobera (Polonya), Armand Duplantis (İsveç), Valentin Lavillenie (Fransa).

ÜÇ ADIMDA TUĞBA ELENDİ

Kadınlar üç adımda ilk kez büyüklerde Avrupa Şampiyonası'nda yarışan Tuğba Danışmaz ise 13.56'lık derecesiyle finale kalamadı. Tuğba, 16 atlet arasında bu derecesiyle 13'üncü sırayı elde etti.


- Ankara
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Atletizm Polonya Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title