Haberler

Michael Jordan da George Floyd'un öldürülmesine sessiz kalmadı: Bıktık artık

Güncelleme:

NBA'in efsane isimlerinden Michael Jordan, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesini kınadı.

Oynadığı 15 sezonda 6 şampiyonluk yaşayan ve tarihin en iyi oyuncusu olarak kabul edilen 57 yaşındaki NBA efsanesi Michael Jordan, George Floyd'un öldürülmesine sessiz kalmadı.

Jordan sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada, "Derin bir üzüntü, acı ve kızgınlık içindeyim. Herkesin acısını ve hayal kırıklığını hissediyorum. Ülkemizdeki beyaz olmayanlara karşı kökleşmiş şiddet ve ırkçılığa hesap soran insanları destekliyorum. Bıktık artık." ifadesini kullandı.

Jordan, "Tek ses halinde liderlerimize kanunları değiştirmesi için baskı uygulamalıyız ya da sistematik değişim sağlamak için oy hakkımızı kullanmalıyız." açıklamasını yaptı.

TEPKİLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine spor camiasından gelen tepkiler her geçen gün artıyor.

Ulusal ve uluslararası spor camiasının önde gelen kulüp, yönetici ve sporcuları, ABD'de yaşanan ırkçılık olayını hafta boyunca sosyal medyadan attıkları mesajlarla kınamaya devam etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Minneapolis kentinde geçen pazartesi günü yaşanan olayda 46 yaşındaki Floyd'un ölümü üzerine soruşturma başlatılırken, bu kişinin gözaltına alınma şekli tepkilere neden oldu.

Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, polisin yere yatırdığı Floyd'un boynuna dizini basarak, diğer ekipleri beklediği görülüyor.

Görüntülerde siyahi adamın, yerde bulunduğu esnada, "Lütfen, nefes alamıyorum. Karnım, boynum her yerim acıyor. Lütfen biraz su verin. Beni öldürmeyin." diyerek dakikalarca yalvardığı ve bir süre sonra hareketsiz kaldığı yer alıyor.

Kaynak: AA / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Michael Jordan Spor Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

500

Yorumlar (24)

kara:

İnsan kutsaldır. . şükür biz memleketimizde alevisi, sünnisi, arabı, kürdü, romeni, lazı. . barış içinde asırlardır yaşıyoruz. . guruluyum bu ülkenin ferdi olmaktan. .

35
3
yanıtYanıtla
Kibar Adam:

Yalan konusma, dünyanin her tarafinda ezilen halk var. Türkiyede hersey gülüstan degil.

yanıt11
yanıt14
Bilge:

Bizde ten rengine göre ırkçılık yok ama inancına göre , giyim şekline göre , düşüncesine göre ırkçılık var. İnsanın sadece Allah''a vereceği hesabı bir başkası soramaz . Bu ülkede oruç tutmuyor diye , mini etek şort giydiği için dövülen öldürülen insanlar var. Hani başkalarını ayıplarken dönüp kendimize bakmamız gerek.

yanıt2
yanıt1
AKLISELIM:

Pardon sen hangi turkiyede yaşıyorsun uzaylimısn kardeşim

yanıt2
yanıt0
Behcet:

İnsanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir Arab’ın Arap olmayana üstünlüğü olmadığı gibi beyazında siyaha üstünlüğü yoktur işte benim önderim 1400 yıl evvel bunu açıklamış böyle bir Önder’e sahip olmaktan ötürü çok şanslı ve çok gururlu mutluyum

26
1
yanıtYanıtla
dobraci:

insanlik disi bir muamele idi fakat amerikada zencilerde kanunsuz isler yapmamali zaten buyüzden istenmiyorlar

3
23
yanıtYanıtla
ŞARTLANMA:

BİR İNSANA DOĞDUĞU ANDAN İTİBAREN POTANSİYEL SUÇLU MUAMELESİ GÖSTERİRSEN MUHTEMELEN O POTANSİYELİ DIŞA VURUR VE SUÇLU OLUR AMA SEN ONU KAZANMAK VE HALKTAN BİRİ OLARAK NORMAL BİR MUAMELE GÖSTERİRSEN O DA ONA ŞEKİL ALIR. AVRUPA VE AMERİKA NE YAZIK Kİ BUNU BECEREMİYOR. İNSANLARI İNANÇ VE TEN RENGİNE GÖRE YARGILAYARAK POTANSİYEL SUÇLU OLARAK GÖRÜYORLAR.

yanıt13
yanıt0
KOBYACI:

Sen dobra dobra suç işleme hakkını nerden alıyorsun kanunlar yapıp yazanlarada uygulanmalı

yanıt0
yanıt0
tret:

ırkçılıktan hariç olarak :abd yıllardır bütün ülkelerde ayaklanma, bölücülük yapıyordu. bakalım nasıl oluyormuş?uğraşsınlar birbirlerini yesinler.

22
3
yanıtYanıtla
AYŞE:

SİYAHIN BEYAZA BEYAZIN SİYAHA ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR. HZ. MUHAMMED. (SAV)AMİR OLMUŞ MEMUR OLMUŞ İŞÇİ OLMUŞ. HİÇ KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR. İNSANLAR ARASINDA ÜSTÜNLÜK SADECE TAKVA ÜSTÜNLÜĞÜ OLABİLİR. ZENGİN FAKİR. HİÇ KİMSENİN KİMSEYE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR. HERKES AYNI KEFENE ASARILIP AYNI TOPRAĞA GİRİYOR. ER KİŞİ NİYETİNE HATUN KİŞİ NİYETİNE DENİLİYOR. O YÜZDEN 3 GÜNLÜK DÜNYA İÇİN EBEDİ HAYATI YIKMANIN ALEMİ YOK KARINIZ İÇİN KOCANIZ İÇİN ÇOCUĞUNUZ İÇİN DEĞMEZ MAL BIRAKACAM DİYE KENDİNİ HIRPALAMAYA

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title