Haberler

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi gidici! Koltuğuna 2 talip var

Güncelleme:

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan fakat iptal edilen Süper Kupa finalinin ardından Riyad'daki otelde rahatsızlanan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin sağlık gerekçesiyle görevini bırakacağı öne sürüldü. Ekşi'nin koltuğuna ise iş insanı Servet Yardımcı ve Cemil Kazancı'nın talip olduğu konuşuluyor.

Son 1 ay içerisinde Türk futbolunda yaşanan olayların ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası gündemde...Büyükekşi'nin görevi bırakması durumunda ise koltuğuna 2 talip var.

SON 1 AYDA KOLTUĞU SALLANMAYA BAŞLADI

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü maçında Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırı, İstanbulspor'un maç esnasında sahadan çekilmesi ve son olarak Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi zora soktu. Bu gelişmeler sonrası istifa edeceği konuşulan Büyükekşi'nin sağlık koşullarını gerekçe göstererek görevi bırakacağı konuşuluyor.

YERİNE 2 TALİP VAR

Kulislerde dolaşan iddiaya göre; Büyükekşi'nin görevi bırakması durumunda TFF Başkanlığı için iş insanı Cemil Kazancı ve Servet Yardımcı'nın adı geçiyor. Konuyla ilgili taraflardan henüz bir açıklama gelmedi.

CEMİL KAZANCI KİMDİR?

Cemil Kazancı, çalışma hayatına aile grup şirketlerinde başlamıştır. İlk olarak jeneratör üretim ve satış alanında yöneticilik görevlerinde bulunan Kazancı, daha sonra Grup'un enerji alanındaki faaliyetlerini büyütmek ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla, 1997 yılında faaliyete geçen Aksa Enerji'nin kuruluşunda aktif rol almıştır. Kazancı Holding ve Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra, Kazancı Holding ve Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmakta olan Kazancı, Temmuz 2019 tarihinden itibaren Aksa Enerji CEO'su olarak görev yapmaktadır.

SERVET YARDIMCI KİMDİR?

26 Aralık 1957, Rize doğumlu Servet Yardımcı, bir dönem Çaykur Rizespor'da yöneticilik yaptı. 2008 yılında, Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. 2012'de başlayan Yıldırım Demirören dönemiyle 1. Başkan Vekili oldu ve Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevini sürdürdü. Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mehmet Büyükekşi Suudi Arabistan Servet Yardımcı Cemil Kazancı Süper Kupa Riyad Spor Haberler

500

Yorumlar (17)

Murat Kılıç:

Ayak oyunlarının farkına varacak biri gelsin. Yoksa ali koç gibi adamlar Tff yi parmağında oynatmaya devam ederler.

110
133
yanıtYanıtla
Serhat bulut :

Çok bilmiş birşey bilmiyen kim kimi parmağında oynatiyormus dön bir bak .Futboldan anlayan da konuşuyor anlamayanda geveze papağan

yanıt67
yanıt33
Temel Temel:

Yahu arkadaş Futbol fedarasyonunun başına iş insanı değil futbol spor adamı getirin.

187
1
yanıtYanıtla
ALİ AKBAŞ:

Parası olan değil futbolun içinden gelen ülke futbolunun için de bulunduğu kaostan çıkaracak biri gelmeli basketbol ve voleybol federasyonu başkanları nasıl basketbol ve voleybol un içinden gelip başarılı oldularsa elbette futboldada başarı gelir

112
2
yanıtYanıtla
okan kara:

Futboldan anlayan olsun bari

74
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

eskidende bizim bürokratlarimizda bakanlarimizda istifa etme aliskanligi yoktu yeni Türkiye tek adam yönetim seklinde artik bu resmen kalkti artik göreve atama veya görevden atma var bunun adinada kibarca görevden affini istemek deniyor

43
6
yanıtYanıtla
Cool Black:

niye işadamı arkadaş. niye spordan anlayan sporcu değilde işadamı. çünkü rant var işin içinde

43
1
yanıtYanıtla
Karaman Tarik:

Anlamıyorum niye hep bir Holding patronu Federasyon başkanı yada kulüp başkanı olur bu memlekette ??!

39
0
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Pere

yanıt5
yanıt0
Zohan Coharyan:

Futbola çok fazla zaman ayırıyorsunuz. Maddi ve manevi size hiçbir katkı sağlamayan bir spor dalı. Ülkemize de bir faydası yok. Vakit ve para kaybından başka birşey değil. Kitap okuyun, kendinizi geliştirin. Ne çekiyorsak cahilliğimizden çekiyoruz.

35
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title