Haberler

Mardin Büyükşehir Başakspor yeni sezon hazırlıklarına başladı

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekiplerinden Mardin Büyükşehir Başakspor yaptığı ilk antrenman ile yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekiplerinden Mardin Büyükşehir Başakspor yaptığı ilk antrenman ile yeni sezon hazırlıklarına başladı.

BAL ekiplerinden Mardin Büyükşehir Başakspor, yeni sezon hazırlıklarına Artuklu Üniversitesi tesislerinde teknik direktör İzzet Karakuluk yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla başladı. Gürkan Ferhatoğlu ile yollarını ayrılmasının ardından Yılmaz Vural, Hikmet Karaman ve Giray Bulak gibi Türk futbolunun önemli isimlerinin yardımcılığını yapan İzzet Karakulak'ın teknik direktörlük görevine getirildiği takımda transfer çalışmaları da sürüyor.

Mardin Büyükşehir Başakspor'un başına geliş sürecini anlatan teknik direktörü İzzet Karakulak, "Mardin'imize hizmet etmeye çalışıyoruz. Buraya gelince valimizin haberinin olmasıyla birlikte bir görüşmemiz oldu. Valimiz Mustafa Yaman'ın Mardinspor'u tekrar profesyonel liglere döndürmek için bir telkinde bulununca onu kırmadık. Ekibimizle beraber geldik. Bütün temennimiz Mardin Büyükşehir Başakspor'u, Mardinspor'umuzu tekrar profesyonel liglere çıkartalım hevesinde, düşüncesindeyiz. Çalıştığım yaklaşık 21 yıllık süre içerisinde 1. Lig altında hiç çalışmadım. Çalıştığımız takım hep 1. Lig ve Süper Lig takımları oldu. Valimiz böyle bir durumdan bahsedince artık kendim ekibimle beraber bir şeylerin başına gelme gereğini, ihtiyacını hissettim. Taraftarımızda, şehrimizde büyük bir özlem var. Çalışmalarımızı, transferlerimizi o doğrultuda yaptık. Oyuncularımızı o doğrultuda almaya çalıştık" dedi.

Kadro statüsü değişti

2019-2020 sezonunda takımların kadro oluşturma statüsünün değiştiğine değinen Karakulak, "Statü değişti. Geçen sene ki gibi olmayacak. Artık fütursuzca, sayısızca oyunca alma gibi bir durumuz yok. Bu yıl 18 kişilik kadroda 97 ve küçük doğumlu 5 oyuncu mutlaka yazılmak zorunda. Yazılmadığı zaman 13 kişiyle maça çıkma durumu var. Özellikle bunu taraftarımıza arz etmek, altını çizmek istiyorum. Statü artık gençlere yönelmesi gerektiğini söylüyor. Çokça oyuncu transfer etmenin gereği yok. Genç oyunculara yönelmek gerekiyor. Biz de bu doğrultuda Kızıltepe'den, Nusaybin'den, Mardinspor alt yapımızdan kadromuza kattık" diye konuştu.

"Ligin karakterli, mücadele eden oyuncularını aldık"

Transferlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karakulak, "Geçen yıldan kalma oyuncularımız vardı. Abdülkadir, Yunus İlgen, Alt yapıda oyuncularımız var. İzzetin, Orhan, Şahin, bu oyuncuları kadromuzda tuttuk. Savunmamızda geçen sene yer alan Emin Abay ile devam kararı aldık. Yıllarca Diyarbekirspor'da ve bölgede Urfaspor'da oynayan Enis Gül'ü transfer ettik. Yozgatspor'da şampiyon olan Muhammed Kızılkaya'yı transfer ettik. Aykut Şafakkaya'yı aldık. Somaspor'da şampiyon olan Hakan Çakır'ı aldık. Geçen sene ligimizde 27 gol ile gol kralı olan Mustafa Akkuş'u aldık. İki şampiyon oyuncu ile de görüştük onlarda bizden kısa bir süre istediler. Buraya geldiğimizde bize destekleri hiç bir zaman Vali Mustafa Yaman'a teşekkür ediyoruz. Tabi geçen yılki olanaklarımız, imkanlarımız yok ama valimiz seferber oldu. Her zaman yanımızda, destek veriyor. Biz iyi oyuncular aldık. Bu ligin karakterli, savaş, mücadele eden oyuncularını aldık. Mardin dünyanın kültür mozaik şehirlerinden bir tanesidir. Barış şehridir. Bizim tek istediğimiz Mardin Büyükşehir Başakspor için herkesin bir araya gelmesi. Tribünde tek yürek olması. Bizi desteklemeleri" şeklinde konuştu.

Yeni transferlerden Enis Gül ise; geçen sene takımın son haftalarda şampiyonluktan olduğunu kaydederek, "Biz de buraya geldik aynı hataları yapmayacağız. Mardin Büyükşehir Başakspor'u elimizden geldiği kadar şampiyon yapmaya çalışacağız" dedi.

2019-2020 sezonda Mardin Büyükşehir Başakspor ismiyle başlayacak ekip, koşu, ısınma ve koordinasyonla başlayan antrenman, iki grup halinde yapılan top kapma ve pas çalışmalarıyla sezonunun ilk antrenmanını gerçekleştirdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Yaman Mardin Spor Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (1)

Fikret Demir Mardin savurdan:

Büyük vali baba vali onursal başkan benim gibi Mardin Spor sevdalilara bu büyük mutluluğu yaşattığın icin burdan oldigun yere kadar elinden öpüyorum olgun başkan başkan baba başkan mümkün olursa seni görmek ve elini öpmek isterim ki bana bu sevinci verdiğin için ben hem sana hem can güven hocama hemde yürekli futbolcularimiza sonsuzca teşekkür ediyorum ve asıl güzel haberi de sayın büyük Süleyman bölünmez den aldım ki tekrar Mardin Spor kulübün başkanlığına aday olacak miş bu büyük bir mutluluk gençler Birliği için rahmetli İlhan cavcav neyse bizim içinde sayın bölünmez de odur tüm başarıllar bölünmez döneminde yaşadik sizleri çok seviyorum iki Büyük insan iki büyük başkan son zamanlarda hiç bukadar mutlu olmamıştım Allah sizlerden razı olsun emeği geçen tüm kulüp çalışan büyük lerime kucuklerime her kese tüm camiya ya saygılar büyük vali hürmetler büyük başkan Mardin sporu çok seviyorum iki sevdam vardır biri Mardin Spor diğeri leylamin sporu çok seviyorum futbolu çok seviyorum ama Mardin Spor olmadan keyf almıyorum amatör de bile çok takip ediyorum çünkü ben Mardin taraftarı kadar ateşli bir taraftar görmedim sahamız resmen inletiliyor hata pandemi döneminde çok korkmuştum Mardin çıkmadı lig iptal oldu diye neyse ki hakkımızla kazanılmış bir şampiyonluk emeği geçen her kim varsa Allah onlarda razı olsun seni çok seviyorum musta yaman baba seni çok seviyorum onursal başkan sayın Süleyman bölünmez sen geri gelmiş sen şampiyonluk yine gelmiş artık daha da rahatım çünkü senin hem Mardin sehiri için v Mardin Spor için çok önemli bir yerin var saygılar bu yıl o kulüp te oynayan oynamayan tüm emekçi futbolcu futbolcu kardeşlerime sonsuzca teşekkür ediyorum hepinizden Allah razı olsun dizilerin v tüm sevdiklerinizin kurban bayramınızı kutlarım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title