Haberler

Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu Dünya Kupası Birinci Ayağı İçin Geri Sayım Başladı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Dağ Bisikleti Maratonu Dünya Kupası Birinci Ayağı 15 Mart Tarihinde Başlıyor.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Dağ Bisikleti Maratonu Dünya Kupası Birinci ayağı 15 Mart tarihinde başlıyor.

Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği tarafından düzenlenen Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu, Mart ayından itibaren Dünya Kupası olarak uluslararası klasmanda yer alacak. Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, Başkan Yardımcısı Jan Gönül, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Fettahoğlu ve Yüksel Gürhan ile Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret ederek, organizasyonla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, bu organizasyonun Antalya ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, Manavgat'taki çalışmaları denetlemek ve fikir alışverişinde bulunmak için önümüzdeki hafta Manavgat'a gelerek toplantı yapacağını ifade etti. Organizasyla ilgili halkın bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Barut, "Organizasyonla ilgili reklam ve tanıtımın iyi yapılması gerekiyor. Özel afişler hazırlanarak sokaklara, resmi daire girişlerine, okullara, camilere ve halkın yoğun olduğu mekanlara asılabilir. Böylece katılımın daha yüksek olmasını ve Manavgat'ın daha iyi tanıtılmasını sağlayabiliriz. Ayrıca yarışmalarda Özel Seyirci Etabı düzenlenebilir. Böylece seyircilerin yarışmayı güven içinde takip etmelerini sağlamış oluruz" dedi.

Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut ise, Türkiye'nin son yıllarda uluslararası kültür, sanat ve spor organizasyonlarındaki başarısıyla tüm dünya kamuoyunda göz doldurduğunu belirterek, "2 yıldır Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu olarak düzenlenen organizasyon 2008 Mart ayından itibaren Dağ Bisikleti Dünya Kupası olarak uluslararası klasmanda yer alacak. Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği'nin organize ettiği ve ana sponsorluğunu üstlendiği maratonun ikincisi 15 Nisan tarihinde Manavgat'ta yapıldı ve maratonda 22'si yabancı olmak üzere toplam 271 sporcu mücadele etmişti. Dağ bisikleti sporunda en geniş katılımlı maraton olarak rekor kıran Uluslararası Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu, Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programı içerisinde Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun (UCI) uluslararası puanlı yarış takvimi listesinde yer alıyor. Yarışma UCI-XCM-1. kategori esaslarına göre MTB Maraton yarışı olarak U23/Elit erkekler ve Elit bayanlar kategorilerinde yapılıyor. Ayrıca Masterlar için bir maraton ve 18 yaş altı Türk sporcular için bir program maratona alınıyor" diye konuştu.

Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu Dünya Kupası birinci ayağı hakkında bilgiler de veren Barut, "Toplam 90 kilometrelik zorlu bir parkura sahip olan maratonda yarış Manavgat Kaymakamlığı önünden başlayıp, Manavgat Şelalesi, Naras Köprüsü, Bucak Şıhlarköyü, Seleucia harabeleri, Yangın Kulesi, Oymapınar, Baraj, Türbe, Değirmenli, Sığırcılar, Manavgat Barajı güzergahlarını takip ederek başlamış olduğu noktada Manavgat Kaymakamlığı önü (Köprübaşı) parkurunda son bulacak. Maraton süresince Manavgat, birbirinden renkli aktivitelere de ev sahipliği yapacak" dedi. Barut, yarışmanın başlamasının ardından izleyiciler için folklor, animasyon, dans ve spor gösterilerinin yer aldığı özel bir organizasyon da düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Ödüllerin Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) kriterlerine göre verileceği, uluslararası lisansı olan tüm sporcuların katılabileceği Maraton dünya klasmanındaki Türkiye ayağı 15-16 Mart 2008 tarihlerinde Manavgat'ta gerçekleştirilecek. Yarışma ile ilgili malzemenin İsviçre UCI merkezinden bir tır ile yola çıktığı öğrenilirken, UCI yetkilileri de kısa bir süre içerisinde Manavgat'a gelerek parkur ve çalışmalar hakkında ön bilgi alacakları öğrenildi. Bu yıl iki ayak olarak gerçekleşecek olan Dağ Bisikleti Dünya Kupası'nın diğer ayağı da Fransa'da yıl sonunda yapılacağı öğrenildi. Her iki maratonda alınan puanlar olimpiyatlarda etkili olacak. Maratona yoğun bir katılım olması bekleniyor.

(ANT-AT-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title