Haberler

Maltepe'de Ayakkabı Boyacısı Bilek Güreşinde 3. Oldu

Güncelleme:

Maltepe'de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve bilek güreşi sporuyla ilgilenen Alaattin Şahin, Slovakya'da düzenlenen Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 3. oldu.

Maltepe'de yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve bilek güreşi sporuyla ilgilenen Alaattin Şahin, Slovakya'da düzenlenen Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 3. oldu.

Maltepe'de yaşayan ve yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin, bilek güreşi sporunda Türkiye şampiyonu oldu. Yaklaşık 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenen Şahin, boya sandığıyla sokak sokak gezdiği Maltepe'nin her yerinde vatandaşlarla da bilek güreşi yapıyor.

Alaattin Şahin, Slovakya'da düzenlenen European Armwrestling Championship'e katılmak üzere geçtiğimiz hafta Slovakya'ya gitti. 90 kilogram kategorisinde rakipleriyle mücadele eden Şahin, elde ettiği 3'üncülük madalyası ile Türkiye'ye döndü.

Evine dönen Şahin'i, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki makamında misafir etti. Bu turnuvada Alaattin Şahin'e destek verdiklerini ifaden eden Kaymakam Tiryaki, önümüzdeki turnuvalarda da Alaattin Şahin'e desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Alaattin Şahin: "2 ay sonra Kazakistan'a yarışmalara gideceğim"

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ikinci olduğu için Slovakya'ya gittiğini söyleyen Alaattin Şahin, "Orada da Grand Master 90 kiloda 3. oldum. 2 ay sonra sanırım Kazakistan'da yarışmalara gideceğim. Kaymakam Bey'den de Allah razı olsun. Hem burada yardımcı oldu hem de 'Orada yardımcı olacağım' dedi. Turnuva için hazırlığımız oldu. Maltepe Stadı'nda çalışıyoruz, çarşamba, perşembe ve cuma günleri çalışıyoruz. Ben ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Önceden sandık sırtımda kahvelerde gezerken beni yıkan yoktu. Yıkana 'Ayakkabıyı sana bedava boyarım' diyordum. Sonra bir gün adamın biri beni yendi. 'Sen kimsin' dedim, o da dünya ikincisiymiş anladım" dedi.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ise yaptığı açıklamada, "Devletimizin temel varlık sebeplerinden biri vatandaşımızın refah huzur ve mutluluğu. Devlet olarak vatandaşların güvenliğini sağlarken öte yandan sporda kültürel alanlarda gelişmelerine de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'nde Alaattin Şahin isimli vatandaşımız bilek güreşinde Avrupa şampiyonu oldu. Kendileri beni ziyaret ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bilek güreşi geleneksel olarak sokakta kahvehanede evlerimizde vatandaşların kendi aralarında yaptıkları bir çeşit spor müsabakası. Alaattin Bey de bizi uluslararası turnuvalarda en güzel şekilde temsil etti. Orada dereceye girdi, örnek bir vatandaş oldu. Ben kendisini ve camiasını tebrik ediyorum. Bundan sonraki katılacağı müsabakalarda da başarılar diliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Slovakya Maltepe Spor Spor Güncel Haberler

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title