Haberler

Kim Ne Dedi?

Galatasaray’ın Gaziantepspor deplasmanında golsüz berabere kaldığı mücadeleyi değerlendiren spor yazarları, teknik direktör Mancini’nin yaptığı taktiksel değişikliklerin takıma olumsuz yansıdığı görüşünde birleşti.

Antep'te sessiz gece

Rıdvan Dilmen – Sabah

Galatasaray 90 dakika boyunca hemen hemen hiç pozisyona giremedi. Ama sürekli taktiksel değişiklik, sürekli oyuncuların pozisyonlarının değişmesi Galatasaray'ın ritmini bulmasını engelliyor. Teknik adamlar, oyun içinde taktik değişikliğe gidebilir. Gitmelidirler de ama unutulmamalı ki bu futbol oyunu, basketbol değil. Bir basketbol koçu kadar oyun içinde taktiği ve oyuncuların yerlerini sürekli değiştiriyor Galatasaray'ın hocası. Gaziantep 60 dakika sakin ve kontrollü oynadı. 60. dakikadan sonra ise kendi sahasına çekildi ve sadece bekledi.

Mehmet Demirkol – Fanatik

Galatasaray'ın iki özel oyuncusu Umut ve Drogba. Biri enerjisi ve ön alan baskısıyla diğerini anlatmaya bile gerek yok. Umut'un ön alan baskısı ve orta sahaya verdiği destek dün, alışılanın çok altındaydı. 64'te oyundan alınması hiç sürpriz değil. Drogba ise fiziksel dezavantajlarını zekasıyla kapatıyordu. Dün biraz fazla yorgundu. Neredeyse ikili mücadele kazanamadı.. ve sahanın en iyi ve en çok uğraşanlarından Sneijder'e destek olmadılar. Onlar böyleyken Salih'e bir şey demek mümkün değil. Kayseri'nin şüpheli sağbekliğinden Galatasaray'ın santrforluğuna geçiş olmaz.

Ahmet Çakır – Zaman

Mancini, Juventus ve Trabzonspor galibiyetleriyle işi toparlamış gibiydi ama şu aşamada Galatasaray'ı düpedüz bir kimlik bunalımına sürüklüyor. Bizim bildiğimiz Cim Bom'un kimliği hücuma dönük gücü ve zenginliğiydi. Sarı Kırmızılı takım ligin devrearasındaki 2 hazırlık 3 kupa maçında sadece 5 gol atabildi. Oysa örneğin MP Antalyaspor aynı rakiplerden sadece birine 6 gol attı! Onun bıktırıcı arayışları takımı darmadağın etti, bunu göremiyor olabilir mi? Bunlar ne zaman bitip de bu takım kendisinin yapabildiği ve hepimizin bildiği gibi oynayacak, merak etmemek mümkün mü?

Mancini transfer istiyor

Levent Tüzemen – Sabah

Galatasaray üretemiyor ama rakibe inanılmaz pozisyonlar ikram ediyor.. Acaba Mancini kulübeden Galatasaray'ın düştüğü durumları görmüyor mu? Çünkü Galatasaray oyuna hükmeden bir futbol karakterini sahaya yansıtmıyor. Bunun için Mancini takım uyumunu yakalamak adına kimin hangi pozisyonda oynayacağına karar vermeli papatya falı açmamalı..

Sistem konusunda da elinde 3-5-2'yi oynayacak oyuncu grubu yoksa 23. dakikada tercih ettiği 4-4-2'ye geri dönmeli..

Hakan Ünsal – Hürriyet

1-İki kenarda oynayan "Ofansif Bek" görünümlü oyuncular ofansif ve de defansif işlerini yapamıyor.

2-Defans 3'lüsünün göbeğinde oynayan adamın zeki, tecrübeli ve 3 defans oynamayı bilmesi lazım.

3-Oyuncuların yerleri ve görev anlayışları değişince verebileceklerinin altında oynamaya başlıyor.

4-Maça bu anlayışın oyuncuları ile başlayınca sonrasında değişimi sağlamak çok zor hale geliyor.

Ceza yolda!

Ümit Aktan – Türkiye

O bizim bildiğimiz aslan vardı ya, bir serçeye dönüşmüş artık. Sabrili kadronun diziliş tuhaflığı... Üstüne yapılan her değişikliğin neden ve niçin yapıldığının bilinmediği bir oyun planı... Üstelik kadrosu biraz yeterli olsa rakibini dörtleyecek bir Gaziantepspor'a karşı hiçbir özel planı olmayan bir İtalyan hoca…

"Biz de lider olmak istiyoruz" diyen ama hiçbir oyun planı, iştahı ve coşkusu olmayan Galatasaray, zaman zaman Sergen'in yetersiz kadrosundan baskı da yedi, pozisyon da verdi.

Ercan Güven – Milliyet

Tam da futbol pratiklerimize tarihte görülmemiş bir "dayanışma" eklenerek Galatasaray sezonu kapatmış Bruma'yı "kiralık" olarak Antep'e yollamış, Yiğit'i "bonus" olarak yanına iliştirmişken, her iki kulüp dostluk ve muhabbet adına futbolun etik damarını kesmeyi bile göze almışken taraftarlar niye kavga ederdi acaba?

"Valla ortak operasyonda biz yokuz" falan mı demek istediler nedir?

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title