Haberler

Karatay Belediyesi Karaaslandede Mahallesi'nde Spor Merkezi İnşaatına Başladı

Güncelleme:

Karatay Belediyesi tarafından Karaaslandede Mahallesi'ne yapılacak Karatay Spor Merkezi'nin temeli atıldı. Merkez, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, suni çim saha, salon sporları merkezi gibi birçok alanı içerecek ve 24 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin Karatay Belediye tarihinin en yüksek bütçeli projesi olduğunu belirtti ve kentin spor altyapısını güçlendirmek ve spor kültürünü yaymak amacıyla bu tür yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Karatay Belediyesi tarafından Karaaslandede Mahallesi'ne yapılacak Karatay Spor Merkezi'nin temeli atıldı.

İçinde kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, suni çim saha, salon sporları merkezi, antrenör odaları, kapalı ve açık otopark alanlarıyla 24 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak merkezin temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yapılan çalışmayla Karatay Belediye tarihinin en yüksek bütçeli projesinin temelinin atıldığını söyledi.

Kentin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü geniş bir tabana yayabilmek amacıyla bu tür yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Kılca şöyle devam etti:

"Gençlerimize yönelik projeleri çok önemsiyor, spor, geleneksel sanatlar, kişisel gelişim, yaşam becerileri, kültür, sanat, eğitim ve teknoloji gibi pek çok konuda kendilerini geliştirmeleri için projeler üretiyoruz. Spor ile eğitimi birbirini destekleyen unsurlar olarak görüyoruz. Bir taraftan ilçemizdeki derslik sayılarını çoğaltıyor, diğer taraftan da çocuklarımızın fiziksel gelişimlerine katkı sunacak spor tesisleri ve projeleri hayata geçiriyoruz. Karatay Belediyesi olarak İlçemize 2019 yılından bugüne kadar 34 tesisi kazandırdık. Bu kapsamda, ilçemizde alanı uygun olan okullarımızın tamamına ve Karatayımıza kazandırdığımız parklarımıza ve yeşil kuşaklarımıza FIFA normlarına uygun halı sahalar kazandırıyoruz. Yine okullarımıza kapalı spor salonları yapıyoruz, 2019'da Karatay Belediyespor Kulübümüzü yeniden canlandırdık. Karatay Yaz Spor Okulları düzenliyor ve buralarda on binlerce çocuğumuza ve gencimize birçok branşta eğitimler veriyoruz. İlgilendiği branşta yeteneği olan gençlerimizin de Konyaspor'umuz başta olmak üzere, diğer spor kulüplerimize ve milli takımlarımıza gitmelerini sağlıyoruz. Bu bağlamda, kulübümüze bağlı takımlarımız da, 4 buçuk yıldır katıldıkları yerel, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda önemli dereceler elde ediyorlar."

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından toplu halde butonuna basılarak tesisin temeline ilk harç döküldü.

Arsa ve çevre düzenlemesi hariç yatırım bedeli 372 milyon lira olarak hesaplanan tesis gelecek yıl 29 Ekim 2024'de açılacak.

Temel atma törenine Konya AK Parti Milletvekili Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, belediye bürokratları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Spor

Karatay Belediyesi Hasan Kılca Spor Spor Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title