Haberler

Karadeniz Fırtınası Seriyi Juventus ile Bozdu

Güncelleme:

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Juventus karşısında aldığı mağlubiyetle, Avrupa'da 14 maçlık yenilmezlik serisini bozdu.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Juventus karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyetle Avrupa'da 14 maçlık yenilmezlik serisini yitirdi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda İtalya'nın Lazio takımı ile 0-0 berabere kalarak grubu lider tamamlayan ve Juventus ile eşleşen Trabzonspor'un, Avrupa macerasındaki 14 maçlık yenilmezlik unvanı, Juventus'un Osvaldo ve Pogba'nın ayağından kazandığı gollerle sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda 23 Şubat 2012'de Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo-mavililer, o tarihten itibaren Avrupa'da yenilmezlik unvanını sürdürüyordu.

Karadeniz ekibi, bu dönemde oynadığı 14 Avrupa kupası maçında 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederek başarılı bir grafik ortaya koymuştu.

-İtalyan takımlarıyla mücadele

Bordo-mavililer, Avrupa arenasında daha önce İtalyan takımlarından Inter, Lazio, Cagliari, Perugia, dün de Juventus olmak üzere 13 kez karşılaştı.

İlk olarak 1983-1984 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda Inter ile eşleşen bordo-mavili takım, sahasında 1-0 yendiği rakibine, deplasmanda 2-0 yenilerek tura veda etti. 28 yıl sonra tekrar Inter ile UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda eşleşen Karadeniz ekibi, İtalya'da ilk maçı Celustka'nın attığı golle 1-0 kazanarak adından söz ettirirken sahasında da rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

1993-1994 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Cagliari ile eşleşen Karadeniz ekibi, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibi ile deplasmanda golsüz beraberlikle yenişemeyince elenen taraf olmuştu.

1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde sahasında ve deplasmanda Lazio'ya 2-1 yenilen Trabzonspor, rakibi karşısında turu geçememişti. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 19 yıl sonra tekrar eşleştiği Lazio karşısında sahasında 3-3, deplasmanda 0-0 berabere kalmış ve grubu rakibinin önünde lider tamamlamıştı.

Bordo-mavili takım, UEFA İntertoto Kupası'nda 1999-2000 sezonunda Perugia takımına sahasında 2-1 yenilmiş ancak deplasmanda 3-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle hükmen galip gelerek rakibini saf dışı bırakmış ve ilk kez bir İtalyan takımını eleme başarısı göstermişti.

Karadeniz ekibi, dün Juventus ile yapılan ve 2-0 mağlup olduğu maçın ardından İtalyan takımları karşısında 13 gol atarken kalesinde 15 gol gördü.

-Bordo-mavililerin İtalya karnesi-

Trabzonspor'un İtalyan takımları karşısında yaptığı 13 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:

UEFA Kupası

-

1983-1984 Sezonu

Trabzonspor: 1 - Inter: 0

Inter: 2 - Trabzonspor: 0 (elendi)

1993-1994 Sezonu

Trabzonspor: 1 - Cagliari: 1

Cagliari: 0 - Trabzonspor: 0 (elendi)

1994-1995:

Trabzonspor: 1 - Lazio: 2

Lazio: 2 - Trabzonspor: 1 (elendi)

UEFA Intertoto Kupası

-

1999-2000:

Trabzonspor: 1 - Perugia: 2

Perugia: 0 - Trabzonspor: 3 (hükmen) (tur atladı)

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Grup

-

2011-2012

Inter-Trabzonspor: 0-1 (galibiyet - 3 puan)

Trabzonspor-Inter: 1-1 (beraberlik - 1 puan)

UEFA Avrupa Ligi Grup

2013-2014

Trabzonspor-Lazio: 3-3 (beraberlik - 1 puan)

Lazio-Trabzonspor: 0-0 (beraberlik - 1 puan)

Juventus-Trabzonspor: 2-0

Kaynak: AA / Spor

Trabzonspor Karadeniz Juventus Spor Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title