Haberler

Kadıköy Panteri" UEFA'da

UEFA, kaleye geçmek zorunda kalan futbolcuların unutulmayan maçları arasında ilk sıraya Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2005'te oynanan derbiyi koydu.

UEFA, maç esnasında kaleye geçmek zorunda kalan futbolcuların unutulmayan maçları arasında ilk sıraya Daniel Pancu'yu yerleştirdi.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, oyuncu değişikliği kontenjanının dolması, sakatlık gibi zorunlu nedenlerle maçlarda kaleye geçen futbolcuların "kültleşmiş" maçlarına yer verildi.

Maçlarda kaleye geçen futbolcular arasında Galatasaray'ın Elazığspor ile 2012-2013 sezonunda oynadığı maçta kaleye geçerek penaltı kurtaran Felipe Melo, Rio Ferdinand, Rodrigo Palacio, Samuel Eto'o, Phil Jagielka ve Gabi gibi oyuncular örnek gösterildi.

"En şanssızı Petkovic"

Bu tür maçların en şanssız kalecisi olarak Türkiye'de uzun yıllar oynayan eski kaleci Michael Petkovic gösterildi. Avustralyalı kalecinin Sivasspor'da 2006 ile 2009 sezonları arasında oynadığı dönemlerde, takımının oyuncu değişikliği hakkını doldurmasına rağmen zorunlu nedenlerle kaleyi 3 kez bırakmak zorunda kaldığı hatırlatıldı.

UEFA, unutulmaz maçlar listesinde ilk sıraya ise 17 Nisan 2005'te Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçını yerleştirdi.

O yıllarda Beşiktaş forması giyen Rumen golcü Daniel Pancu'nun takımın file bekçisi Oscar Cordoba'nın kırmızı kart görerek oyundan atılmasının ardından kaleye geçtiği ve yaptığı başarılı kurtarışlarla takımının sahadan galip ayrılmasında önemli role sahip olduğu derbi karşılaşması, UEFA tarafından şu cümlelerle aktarıldı:

"Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan destansı bir derbi maçı... Oscar Cordaba, maçın bitimine 10 dakika kala, üç oyuncu değişiklik hakkını kullanmış takımında penaltıya sebebiyet vererek kırmızı kartla sahadan atıldı. Zorunluluktan kaleye geçen Beşiktaş'ın golcüsü Pancu, Alex'in penaltı golüne engel olamayınca maç 3-3 beraberliğe geldi. Bu dakikalarda Nicolas Anelka ve Alex ile net pozisyonlar bulan Fenerbahçe, Pancu'yu geçememiş, karşılaşmanın son saniyelerinde uzak mesafeden Koray Avcı ile golü bulan Beşiktaş sahadan galip ayrılmış ve çok coşkulu bir sevinç yaşamıştı. Sahadan alkışlarla ayrılan Pancu, bu maçtan sonra 'Kadıköy Panteri' olarak anılacaktı." - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Daniel Pancu Fenerbahçe Beşiktaş Kadıköy Spor Haberler

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy kullanma işlemi sona erdi

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy kullanma işlemi sona erdi

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

İYİ Parti liderinden Erdoğan-Akşener zirvesine tepki: Görüşmeden haberim yoktu, ben kimsenin memuru değilim

İYİ Parti liderinden Erdoğan-Akşener zirvesine tepki: Görüşmeden haberim yoktu, ben kimsenin memuru değilim

Bakmadan Geçme

10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde oy sayımı ne zaman başlayacak? Oylar saat kaçta sayılacak? Fenerbahçe oy verme işlemi saat kaçta bitiyor? Sandıklar saat kaçta açılacak? Merve Dizdar evleniyor mu? Merve Dizdar evlendi mi, kiminle evleniyor? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! YKS 2024 Sosyal Bilimler çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Sosyal Bilimler SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Türk Dili ve Edebiyatı çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Türk Dili ve Edebiyatı SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Fen Bilimleri çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Fen Bilimleri SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? YKS 2024 Matematik çıkmış sorular yayınlandı mı? AYT Matematik SORU-CEVAPLARI açıklandı mı? AYT SINAV YORUMLARI 2024: AYT sınavı zor muydu, kolay mıydı? YDT sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? YDT sınavı başladı mı, ne zaman başlıyor/bitiyor? AYT bitti mi? AYT sınavı sona erdi mi? AYT sınavı ne zaman bitecek? YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak?
Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title