Haberler

    Kadıköy Panteri" Konuştu

    Daniel Pancu, Beşiktaş'ın 100. yılındaki unutulmaz şampiyonluğuna damga vuran isimlerden biri. Ancak Romanyalı efsaneyi akıllara kazıyan sadece 100. yılda gösterdiği müthiş performans değil. Beşiktaş'ın Kadıköy'de Fenerbahçe'yi son kez yendiği sezon olan, 2004-2005 sezonunda siyah beyazlı takım Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 4-3 yenmişti.

    Daniel Pancu, Beşiktaş'ın 100. yılındaki unutulmaz şampiyonluğuna damga vuran isimlerden biri. Ancak Romanyalı efsaneyi akıllara kazıyan sadece 100. yılda gösterdiği müthiş performans değil. Beşiktaş'ın Kadıköy'de Fenerbahçe'yi son kez yendiği sezon olan, 2004-2005 sezonunda siyah beyazlı takım Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 4-3 yenmişti. O karşılaşmaya Cordoba kırmızı kart gördükten sonra kaleye geçen Pancu damga vurmuştu. Kritik maçın 80. dakikasında Kolombiyalı Cordoba kırmızı kart görmüş yerine Daniel Pancu girmişti. Rumen futbolcu yaptığı kurtarışlarla "Kadıköy Panteri" lakabını almıştı.

    Pazartesi günü Süper Lig'de yine bir Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi oynanacak. Pancu'nun damga vurduğu o maçtan beri Beşiktaş Fenerbahçe'yi Kadıköy'de mağlup edemiyor. Bu önemli maç öncesi, 38 yaşında bu günlerde futbol hayatını Romanya'nın Voluntari takımında sürdüren Daniel Pancu'ya ulaştık ve derbi maçla ilgili görüşlerini sorduk.

    Röportaj: Yakup Çınar

    Pazartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi var. O maç nasıl sonuçlanır?

    Türkiye Ligi'ni çok iyi takip ediyorum. Bu maçın çok önemli olduğunu biliyorum. Benim kaleye geçtiğim maçtan beri Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında Kadıköy'de maç kazanamıyor. Bütün kalbimle Beşiktaş'ın yenmesini istiyorum. Eğer Beşiktaş bu maçı alırsa zaten hem bir ilk olacak hem de şampiyonluğu göğüsleyecektir.

    Beşiktaş'ı yakından takip ettiğini söyledin. Bu maçta Beşiktaş'ın hangi oyuncuları daha etkili olur?

    Bu maçta belki 1 kişi ön plana çıkmayabilir. Kadıköy'de büyük bir derbi. Beşiktaş bu maça mutlaka çok iyi hazırlanmıştır. Bence Beşiktaş bu maçı alacaktır. Tek bir futbolcu bu maçta ön plana çıkar diyemem. Ama Mario Gomez, Quaresma ve Gökhan Töre derbiye ağırlığını koyacaktır.

    Beşiktaş'ın yeni stadı yakın zamanda açılacak. Açılışa gelmeyi düşünüyor musun? ya da davet gelirse açılışa gelir misin?

    Açılışa gelmeyi çok istiyorum. Eğer Beşiktaş şampiyon olursa çok büyük bir başarı. Çünkü bütün maçları dışarda oynadı. Kendi evinde oynamadı. Bu da onlar için büyük gurur olur.

    Kadıköy'de kaleye geçtiği maçta efsane olmuştun. O maçta aklında kalan şeyleri bizlerle paylaşabilir misin?

    Benim için gurur verici bir olaydı. Allah öyle istediği için öyle birşey oldu. Ben kaleye geçtim ve maçı kazandık. Ama beni rahatsız eden olaylardan birtanesi futbol olarak Beşiktaş'ta çok güzel şeyler yaptım. Sadece o olayla anılmak ister istemez beni rahatsız ediyor. Sonuçta hatırladığım zaman güzel anılar aklıma geliyor.

    Romanya'da futbol oynamaya devam ediyorsun. Şuanda 37 yaşındasın (bizi düzeltiyor 38) futbol oynamaya devam edecekmisin, bundan sonraki kariyer planlaman nedir?

    39 yaşına kadar futbol oynamayı düşünüyorum. Hocamızla çok iyi işler yapıyoruz. Futbol hayatımı bitirdikten sonra antrenörlük yapmak istiyorum.

    Beşiktaş taraftarı seni çok seviyor. Beşiktaş taraftarlarına ne söylemek istersin?

    Türkiye'de en iyi en güzide taraftar Beşiktaş taraftarı. Onları çok seviyorum. Onlara karşı çok büyük saygı duyuyorum. Selamlarımı iletin.

    Türkçe son olarak bir şey söylemek ister misin?

    Her zaman en büyük kartal

    Not: Sporcope.com olarak röportajda bize yardımcı olan Türk iş adamı Ensar Duman Bey'e ve bizi tercih ettiği için Daniel Pancu'ya teşekkür ederiz.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Daniel Pancu Fenerbahçe Beşiktaş Kadıköy Spor Haberler

    Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

    Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

    Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

    Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

    Kumpas iddialarına ne diyecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen konuşması başladı

    Kumpas iddialarına ne diyecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen konuşması başladı

    Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

    Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

    500

    Yorumlar (1)

    hakan dede oğuz:

    yarın tarih tekerrür edebilir

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title