Haberler

    İşte Galatasaray'ın 3 Adayı

    Gerek ligde gerekse Avrupa'da aradığını bulamayan ve bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray teknik direktör konusunda da istikrarı sağlayamadı.

    Gerek ligde gerekse Avrupa'da aradığını bulamayan ve bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray teknik direktör konusunda da istikrarı sağlayamadı. Hamza Hamzaoğlu'nun ardından büyük umutlarla göreve getirilen Mustafa Denizli'de de aradığını bulamayan sarı kırmızılı ekip, şimdi yeni çalıştırıcısını arıyor. Lig TV'de Şansal Büyüka'nın dile getirdiği iddiaya göre Galatasaray, bu görev için 3 aday belirledi. İşte o adaylar ve kariyerleri:

    Lucien Favre

    58 yaşındaki İsviçreli teknik adam sezona Alman ekibi Borussia Mönchengladbach ile başlamış ancak Bundesliga'da ilk 5 maçta 5 mağlubiyet alınca görevinden ayrılmıştı. O günden bu yana bir takım çalıştırmayan Favre, geçtiğimiz ay Alman basınına yaptığı açıklamada yeni bir 'meydan okuma'ya hazır olduğunu söylemişti. Teknik direktörlük kariyerine ülkesinde FC Echallens ile başlayan teknik adam, daha sonra Yverton-Sport ve Servette FC'de de görev yaptı. Favre, Servette macerasından sonra 4 sezon FC Zurich'i çalıştırdı ve başarılı çizgisiyle Almanya Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'in başına getirildi. Başkent ekibinde de 2007-2009 yılları arasında görev yapan İsviçreli teknik adam, son sezonuna kötü bir başlangıç yaparak 7 maçta 6 mağlubiyet aldı ve kulüpten ayrıldı.

    Hertha Berlin'in ardından Şubat 2011'de Borussia Mönchengladbach'ın başına geçen Favre, sezon ortasında göreve gelip küme düşmekten kurtardığı ekiple başarılı bir maceraya yelken açtı. Mönchengladbach ile son sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkını da kazanan İsviçreli çalıştırıcı, Devler Ligi'nde Alman ekibiyle yalnızca bir maça çıkabildi ve bir mağlubiyet aldı.

    Lucien Favre, 2005 ve 2006'da FC Zurich'le İsviçre Ligi şampiyonluğu yaşarken, 2000'de Servette FC ve 2004'te FC Zurich'le olmak üzere iki kez İsviçre Kupası'nı kazandı.

    Rudi Garcia

    20 Şubat 1964'te Fransa'nın Nemours ilinde dünyaya gelen Rudi Garcia, Fransa ve İspanya uyruğuna sahip. Teknik direktörlük kariyerine 2001'de Saint Etienne ile başlayan Garcia, sırasıyla Dijon, Le Mans, Lille ve Roma takımlarında görev yaptı.

    Lille'de yaptıklarıyla dünya çapında ünlenen Fransız teknik adam, 5 sezon çalıştığı ekipte 2010-11 sezonunda hem ligi hem de Fransa kupasını alarak unutulmaz bir sezon yaşamıştı. Lille'de şampiyonluk yaşadığı kadroda daha sonra Türkiye'de de forma giyen Moussa Sow, Aurelien Chedjou, Ludovic Obraniak gibi oyuncular yer alıyordu. 52 yaşındaki teknik adam, Temmuz 2013'te Roma tarafından Juventus hegemonyasını yıkmak için göreve getirildi.

    Garcia, İtalya'da dönem dönem başarılı seriler yakalasa da takımının iki sezonu da Juventus'un ardından ikinci sırada tamamlamasına engel olamadı. Roma, 2015-16 sezonunda takımın gösterdiği istikrarsız performansın ardından Garcia'yı görevden almış ve yerine Luciano Spalletti'yi getirmişti.

    Marcelo Bielsa

    'Deli' lakaplı 60 yaşındaki Arjantinli teknik adam, sıra dışı karakteriyle tüm dünyada tanınan bir figür. Teknik direktörlük kariyerine Arjantin'de Newell's Old Boys ile başlayan Bielsa, Meksika'da America ile Atlas, Arjantin'de Velez, İspanya'da Espanyol ile Athletic Bilbao ve son olarak Fransa'da Marsilya takımlarında çalıştı. Bir dönem Arjantin ve Şili milli takımlarını da çalıştıran Bielsa, göze hoş gelen bir futbol anlayışına sahip olmasıyla tanınıyor.

    Kariyeri boyunca dünyada sıkça konuşulan ve üst düzey teknik adamlar arasında görülen Arjantinli teknik adam, sahadaki eğlenceli futbola rağmen kupalara uzanmakta zorlanıyor.

    Son olarak Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'yı çalıştıran Bielsa, Fransa'da 41 maçta 21 galibiyet 6 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. İlk sezonunda ligi 69 puanla Paris Saint Germain'in 14 puan gerisinde bitiren  Bielsa, ikinci sezonunda Caen mağlubiyetinin ardından görevinden ayrılmıştı.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Galatasaray Fransa Spor Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

    Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

    İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

    İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

    Bakmadan Geçme

    Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title