Haberler

"Ibricic G.saray'da Başarılı Olur"

Röportaj: Hilmi SEVER hilmis@sporx.

Röportaj: Hilmi SEVER

hilmis@sporx.com Dile kolay tam 26 yıllık bir özlem. Trabzonspor bu büyük hasreti bitirmek için yeni sezonda yola çıktı. Takımın başında bu işi en doğru yapabilecek isem Şenol Güneş ve başkanlık koltuğunda da Sadri Şener'in bulunması umutları daha da arttırıyor. Trabzon'da kiminle konuşursak konuşalım şampiyonluğa yürekten inanmış durumda. Takımın birlik ve bütünlüğü onların bu inancının temelini oluşturuyor. Lider Trabzonspor'daki sıcak atmosferi sizlere daha iyi aktarabilmek için Karadeniz'in en güzel yerleriden biri olan Trabzon'a gittik ve takımın önemli oyuncuları Hrvoje Cale, Burak Yılmaz ve Alanzinho'ya sorularımızı yönelttik. İlk konuğumuz takımın Hırvat oyuncusu Cale. Son derece sakin bir yapıya sahip olan Hırvat oyuncu, her sorumuza verdiği rahat yanıtlarla dikkat çekti. Trabzonspor'un çok büyük bir şampiyonluk şansı olduğunu söyleyen Cale, Bundesliga'ya transfer olma hedefini ise saklamıyor. Cale ile gerçekleştirdiğimiz röportajda konu Galatasaray'ın transfer gündeminde olan Senijad Ibricic'e de geldi. Hırvat Ligi'nde defalarca karşı karşıya oynadıklarını belirten Cale, Ibricic'e olumlu referans verdi. Editörümüz Hilmi Sever'in gerçekleştirdiği bu keyifli röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz... "TÜRKİYE KUPASI'NI DA İSTİYORUZ"

- İlk yarıyı lider tamamladınız. Öncelikle sezon ve ardından da kendi performansınla ilgili kısa bir değerlendirme alabilir miyiz?

"İyi hatta çok iyi. Sezona Süper Kupa'yı kazanarak başladık, daha sonra ne yazık ki UEFA Avrupa Ligi'ne katılamadık. Dünyanın en önemli takımlarından biri olan Liverpool'a elendik. Ligde ise lideriz ve takımımızın durumu çok iyi. Benim için de sezon güzel geçiyor, sürekli oynuyorum ve yakında oynayacağımız Türkiye Kupası maçlarını düşünmeye başladık. Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaşmak istiyoruz." -Zaman zaman eleştirildiğin ve yedek kaldığın dönemler oldu...

"Yedek kalmak ile ilgili bir sorunum olmadı. Yedek kaldığım dönemlerde bunu çok fazla kafama takmıyorum, çünkü burada karar mercii hocamızdır. 18-20 kişilik bir grubuz ve sezon içinde bu grup içinde bir takım oyuncu değişiklikleri ve farklılıkları olabiliyor. Hocamız da olumsuz bir fikir bildirmiyor. Onun için de sorun olduğunu sanmıyorum." "ORTADA DAHA 51 PUAN VAR" -Şampiyonluk şansınızı nasıl görüyorsun?

"Çok büyük bir şansımız var. Ama şunu unutmamak gerekiyor, geriye kalan tam 17 maç var. ve alabileceğimiz 51 puan ortada. Bu çok uzun yolda almamız gereken büyük mesafe var ama tabii ki önemli bir şansımız olduğu ortada." -Bu uzun yolda en büyük rakibiniz kim olur?

"Bu konuda bir öngörüde bulunmak çok zor. Hatırlarsınız Beşiktaş iki sezon önce ilk yarıyı liderin 10 puan gerisinde kapatmıştı, sezon sonunda ise çifte kupayı havaya kaldırdılar. Şimdiki sıralamaya bakacak olursanız en yakın rakiplerimiz Bursaspor ve Fenerbahçe diyebilirsiniz ama ligde her an her şey değişebilir." BEŞİKTAŞ VE BURSASPOR

-Peki ortaya koyduğu futbol olarak seni tedirgin eden takım hangisi?

"Beşiktaş ve Bursaspor'un daha ön plana çıkacağını düşünüyorum." -Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kadro kalitesinin Trabzonspor'dan daha iyi olduğu iddia ediliyor...

"Buna katılmıyorum, çünkü bizim milli takımlarda oynayan ve çok kaliteli oyuncularımız var. Saha performansı olarak da onlardan çok öndeyiz. Belki kağıt üzerinde yıldız isimleri olabilir ama kağıt üzerinde yıldız isimlerin olması bizi etkilemiyor. İyi bir takımız, hocamız da ortaya iyi taktikler koyuyor ve mükemmel oyuncu değişiklikleri yapıyor. Biz de onun söylediklerini yaparak başarılı sonuçlar elde ediyoruz." "ÇOK POZİSYON KAÇIRIYORUZ" -Sana göre Trabzonspor'un artı ve eksileri neler?

"Olumlu tarafımız mükemmel bir takım oyunu ortaya koyuyoruz ve çok sayıda pozisyona giriyoruz. Olumsuz tarafımız ise bu girdiğimiz çok sayıda pozisyonu gereksiz ve dikkatsiz şekilde kaçırmamız olabilir. Tabii ki bu soruya hocamız daha iyi yanıt verebilir." -Peki Teofilo olsaydı, bu kaçan pozisyonların sayısı azalabilir miydi?

"Bunu tabii ki tahmin edemem. Sezon başında buradaydı iyi bir oyuncu, goller de atıyordu. Daha sonra bizden ayrıldı. Şu anda onsuz devam ediyoruz ve derdimize çare bulabiliyoruz." "CİDDİ BİR TEKLİF ALMADIM" -İki sezondur Trabzonspor'dasın. Ama sürekli olarak hakkında transfer haberleri çıkıyor, farklı iddialar ortaya atılıyor. Bu haberlerin çıkmasını neye bağlıyorsun? Gerçekten bu kadar fazla teklif alıyor musun?

"Aslında belki tam da senin söylediğin gibi sorunun cevabı sorunun içinde gizli. Bunlar tamamen iddia ve söylentiler. ve çoğu zaman da haberdar olmadığım konular. Şu ana kadar ciddi bir teklif gelmedi. Olur da ciddi bir teklif gelirse ben de oturur kulübümle bunu konuşurum. ve ortak bir zeminde buluşabilirsek transfer gerçekleşebilir." -Neden transfer haberleri Alanzinho, Jaja ya da bir başka oyuncu hakkında değil de senin hakkında çıkıyor? Aktif bir menajerin var sanırım?

"İnanın ben de sizin kadar bu iddiaların kaynağını bilmek istiyorum. Hatta bazen okuduğum haberlerde 'iş bitti, imza aşamasına gelinde, Cale bir Alman kulübünde forma giyecek' diye haberler çıkıyor. Ama gerçekten bunun sebebini bilmiyorum." "BUNDESLİGA'DA SCHALKE 04"

- Söylediğin gibi haberler ağırlıklı olarak Alman takımlarıyla ilgili çıkıyor. Bundesliga'da oynamak gibi bir hedefin var mı?

"Kesinlikle isterim. Orada her maçta dolu tribünler ve üst düzey bir ligde oynama imkanım olacak. Böyle ciddi bir teklif gelirse değerlendirmek isterim. Tabii en önemlisi ülkem Hırvatistan'a da çok yakın olacağım." -Formasını giymek istediğin bir takım var mı?

"Özellikle istediğim bir takım yok. Herkes en büyük takıma gitmek ister ama ilk 10 içinde mücadele eden bir takım da olabilir. Hatta böyle bir transfer gerçekleşirse kariyerimi de Almanya'da noktalamak isterim. Ama illa da bir isim vermem gerekirse Schalke 04 diyebilirim." -Hırvatistan Milli Takımı'na en son ne zaman çağırıldın?

"Son olarak geçen sezonki Fenerbahçe maçından sonra çağırılmıştım." -Teknik direktör Slaven Bilic ile aran nasıl ve yeniden davet almayı bekliyor musun?

"Fazla bir irtibatımız yok. Türkiye Ligi'nin lider takımında forma giyiyorum ve sürekli olarak oynuyorum. Ama o beni şu ana kadar aramadı ve çağırmadı. Trabzonspor'da oynamaya ve davet beklemeye devam ediyorum." -Dinamo Zagreb'te 5 yıl geçirdin. Türkiye'ye transferi gündemde olan Hajduk Split forması giyen Senijad Ibricic ile bir çok kez karşı karşıya gelmişsindir?

"Evet çok kez gerçekten." "IBRICIC G.SARAY'DA BAŞARILI OLUR"

-Peki nasıl bir oyuncu? Galatasaray'a transfer olmasının an meselesi olduğu gelen haberler arasında...

"Bir çok Hırvat Gazetesi'nde de bu haber var. İyi bir ofansif orta saha oyuncusu, şutları çok etkileyici ve teknik kapasitesi çok yüksek oldukça kaliteli bir oyuncu." -Misimovic de büyük beklentilerle gelmişti. Misimovic'in yapamadığını Ibricic başarabilir mi?

"Bu konuda ben de şaşkınım. Misimovic çok yetenekli bir oyuncu ve burada iyi zamanlar geçirebilirdi. Sanırım bazı insanlar Türkiye Ligi'ni küçümsüyorlar ve buranın kolay bir lig olduğunu düşünüyorlar. Halbuki burası çok zorlayıcı ve sert bir lig. Küçümsediğiniz zaman da burada başarılı olmanız mümkün değil. Ama Ibricic'in Galatasaray'da başarılı olmak için çok büyük bir potansiyeli ve şansı olduğunu biliyorum. Bana göre transferinin gerçekleşmesi halinde başarılı olacaktır." -Hobilerin neler?

"Buraya geldikten sonra hobilerim değişti. Kitap okumayı ve evde vakit geçirmeyi daha iyi öğrendim. Son hobim de tavla oynamak." -Tavlada seni en çok zorlayan isim kim?

"Mustafa Yumlu, Burak ve Şenol Hoca."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title