Haberler

Hamit Altıntop: "Beklentiler Büyük Olduğu İçin Buraya Geldim"

Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği Hamit Altıptop, futbol yaşamıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği Hamit Altıptop, futbol yaşamıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Futbola ilk başladığı yıllarda hayalinin olmadığını belirten Hamit, "Futbolu çok sevdiğimiz için topun peşinden koştuk" dedi.

Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Hamit Altıntop, futbola başlamasıyla ilgili, "Yakın komşumuzun bir oğlu vardı, annemden habersiz bizi Gelsenkirchen'deki bir futbol kulübüne götürdü. Orada idman yaptık, daha sonra bize bir belge verdiler; ama o belgeyi de annemizin imzalaması gerekiyordu. Annemizi ikna ederek orada futbola başladık. ve o günden beri çeşitli aşamalarda futbol oynuyoruz. Çok küçük yaşlardaydık, hatırlamıyorum bile tam olarak, belki yedi yaşındaydık. Büyük hayallerimiz yoktu, futbolu çok sevdiğimiz için topun peşinden koşuyorduk. Bugüne kadar da hep böyle oldu aslında" diye konuştu.

"BARCELONA MAÇI YANLIŞ HIRSTI"

Barcelona ile oynadıkları maçı anlatan Hamit Altıntop, "Barcelona, o maçtan önce maalesef büyük bir çıkış yakalamıştı. Lionel Messi, takıma tam oturmak üzereydi. Beş haftalık sakatlıktan geri dönüyordum, alt adalemden bir sakatlık geçirmiştim. Büyük bir yırtık vardı. İlk anda 6-8 hafta demişlerdi, ben de 4-5 haftada toparladım. İki kez antrenmana çıkabilmiştim takımla. Ama takımda o kadar eksik vardı ki. Jürgen Klinsmann ile oturduk, konuştuk. 'Sana ihtiyacım var. Oynamak ister misin?' dedi. Benim için yanlış bir hırstı o an; çünkü hazır değildim. Sadece takıma değil, kendime de zararım oldu. Zaten 30 dakikada 4-0'a geldi skor. Devre arasında, sağ olsun, hoca beni oyundan aldı. Tabii ki o an çok üzülüyorsunuz, bunu kabul edemiyorsunuz. Ama böylesi anlar bana çok şeyler kattı, bunu da söyleyebilirim. Sadece futbol olarak değil, hayat için de. Yanlış hırs, belki ilk anda iyi niyet olarak gözüküyor; ama maalesef sağlıklı değil" şeklinde konuştu.

"BAZI ŞEYLER DIŞARIDAN FARKLI GÖRÜNSEDE..."

'Jose Mourinho ile çalışan tüm oyuncular kendisini çok sever. Soyunma odasında nasıl bir insan Mourinho?' soruya ise tecrübeli futbolcu, "Futbol, bir oyun. Zaman bunu getirdi ama artık ticarete de dönük bir oyun oldu. Bu konuda söyleyebileceğim bir cümle var; 'Oyunu kurallarına göre oynuyor.' Bu, her zaman sağlıklı mıdır, tartışılır. Fakat sonuçta o da kendi tercihini yapıyor ve bu tercihleri inanarak gerçekleştiriyor. En önemlisi bu. Bazı şeyler dışarıdan farklı görünse de, kimseye kırıcı veya çıldırtıcı bir harekette bulunduğunu sanmıyorum" cevabını verdi.

"TRANSFERİMDE FATİH TERİM'İN PAYI BÜYÜK"

Galatasaray'a gerçekleşen transfer sürecini değerlendiren Hamit, "Kulüplerdeki milli oyuncuların güzel ortamlarını gördüm, orada milli oyuncular, hakikaten böyleler, o kadar birbirlerine tutkun, bağlılar ki, demek istediğim, her şekilde birbirlerini kabul ederek, en iyisini yapmaya çalıştıkları bir ortam oluşturmuşlardı. Yani bizim yaşlarımız daha kaç? 20, 25, 30. Bu zamanda öyle çok büyük yaşlar değil. Eksiklerimiz olacak, hatalarımız olacak. Ama öyle bir birlik, beraberlik var ki… Çalışma azmi, inancı, kendini geliştirme imkanı. Başarılar, bu şekilde geliyor. Ben Galatasaray'da da böyle bir ortam oluşturabileceğimize inanıyorum. Fatih Terim'in de payı büyük, bunu da söylemek istiyorum. O, çok tecrübeli, birçok şeyi daha önceden gören, Türkiye futboluna büyük başarılar kazandıran biri. Duruş sahibi, bunu karşısındaki kişiye hissettirme, onu buna inandırma konusunda yeteneği olan bir isim. Tüm bunların yanında futbol bilgisiyle kulüp olarak ileri gidebiliriz. İnanıyorum ki; Türkiye Ligi'ne de, diğer takımlara da çok şeyler kazandıracak. Bunu başarabilirsek, dolaylı olarak, Milli Takımımızda büyük başarılar elde edecektir" ifadelerini kullandı.

'Galatasaray'a büyük fayda sağlayacak' yorumlarının hatırlatılması üzerine Hamit, "Bunu en iyi şekilde hocanın tarafından anlatabilirim. Kurallar var, buna göre sadece 11 kişi sahaya çıkabilir, 18 kişi kadroda olabilir. Hocanın tercihleri oluyor, bunlar kişisel değil. Evet, Fatih Hoca ile uzun süredir tanışıyoruz, bazı şeyleri biliyoruz; ama yeni transfer olduysa birisi, hiçbir zaman kişisel değildir. Bu konuda duygusallığı doğru bulmuyorum. Tabii ki insan üzülüyor, 'ben de oynamak, kadroda olmak isterdim' diye. Sonuçta teknik kadromuzla başlayan bir şey. Bugün Ali, Veli oynar, yarın Hasan, Ahmet olabilir. Büyük takımların başarısı da bu şekilde olur, 25-26 kişilik kadrolar vardır, hep birlikte, beraber olunursa başarı gelir. Uzun bir sezon, 60 maç oynanıyor. Bir futbolcunun bütün maçlarda oynaması nadiren gerçekleşen bir durum, oynasa dahi aynı düzeyde kalması kolay değildir. Küçük detaylardan büyük sonuçlar, başarılar çıkar. Buna dikkat etmeliyiz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamit Altıntop Gelsenkirchen Real Madrid Galatasaray Spor Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

'Etek boyu' sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

"Etek boyu" sorusu ile gündeme gelen avukat, adliyenin önünde elindeki bekaret raporuyla isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title