Haberler

Hakem Meler'e atılan yumruk dünya basınında geniş yankı uyandırdı: Türk futbolunun utanç gecesi

Güncelleme:

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Hakem Halil Umut Meler'e yönelik yumruklu saldırısı uluslararası basında geniş yankı uyandırdı. TFF Başkanı Büyükekşi'nin sözlerini manşetine taşıyan İngiliz BBC "Bu saldırı, Türk futbolunun utanç gecesidir" ifadelerini kullanırken, olayın videosunu yayınlayan Independent gazetesi ise "97. dakikada yenen gol nedeniyle hakemin yüzüne defalarca tekme atıldı" diye yazdı. Guardian ise "Türkiye'de Süper Lig, bu olayın ardından kaosun içine sürüklendi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rize spor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı, uluslararası basında büyük yankı uyandırdı.

"BU SALDIRI, TÜRK FUTBOLUNUN UTANÇ GECESİDİR"

İngiltere basınından BBC, "Kulüp başkanının hakemi yumruklamasıyla, Türk futbolunda maçlar ertelendi" başlığıyla verdiği haberde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin "Bu saldırı, Türk futbolunun utanç gecesidir." ifadelerini öne çıkardı. Haberde, saldırının ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'e, Ankaragücü'nün başkanı Faruk Koca'nın yanı sıra başka kişilerin de saha ortasında saldırdığı ve hakemin darbe alan bölgelerinde ufak ölçekli kırıklar meydana geldiği belirtildi.

Hakem Meler'e atılan yumruk dünya basınında geniş yankı uyandırdı: Türk futbolunun utanç gecesi

"HAKEMİN YÜZÜNE DEFALARCA TEKME ATILDI"

Olayın videosunu yayınlayan Independent gazetesi ise "97. dakikada yenen gol nedeniyle hakemin yüzüne defalarca tekme atıldı" manşetiyle verdiği haberde, yaşanan şiddetin boyutu nedeniyle olayın yargıya taşındığını vurguladı.

Hakem Meler'e atılan yumruk dünya basınında geniş yankı uyandırdı: Türk futbolunun utanç gecesi

"SÜPER LİG KAOSUN İÇİNE SÜRÜKLENDİ"

Guardian gazetesi de Meler'in UEFA'nın elit listesinde yer alan hakemler arasında olduğunu hatırlatarak, yaşananlara ilişkin "Türkiye'de Süper Lig, bu olayın ardından kaosun içine sürüklendi." şeklinde görüş belirtti.

Hakem Meler'e atılan yumruk dünya basınında geniş yankı uyandırdı: Türk futbolunun utanç gecesi

MARCA GAZETESİ ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ MANŞETE TAŞIDI

Olayın yargı yönünü öne çıkaran diğer basın organı ise İspanyol Marca oldu. "Hakemi yumruklayan Ankaragücü'nün başkanı, yargılanacak" başlığıyla sunulan ve yaşananların "beklenmedik, utanç verici ve üzücü" olarak nitelendirilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Hakem Meler'e atılan yumruk dünya basınında geniş yankı uyandırdı: Türk futbolunun utanç gecesi

"TÜRK FUTBOLU İÇİN KAOTİK BİR GECE YAŞANDI"

"Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, hakem Halil Umut Meler'e yumruğu nedeniyle lig maçları ertelendi" başlığını atan Fransa merkezli uluslararası spor yayıncılık ağı Eurosport, "Hakemin, yumruk sonucu yere düşmesinin ardından Türk futbolu için kaotik bir gece yaşandı." değerlendirmesinde bulundu. Haberde, yaşananların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde yer aldığı geniş bir kesim tarafından kınandığı belirtilerek, TFF'nin, "Bu alçak saldırı, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gideceğini göz ardı eden herkes, bu gece olanları enine boyuna düşünsün." ifadeleri öne çıkarıldı.

Hakem Meler'e atılan yumruk dünya basınında geniş yankı uyandırdı: Türk futbolunun utanç gecesi

"TÜRKİYE'DE SANSASYONEL OLAY"

İtalyan basınından Corriere dello Sport da "Türkiye'de sansasyonel olay: Lig ertelendi ve Ankaragücü'nün başkanı tutuklandı!" manşetiyle okuyucularına duyurduğu haberde, olayın ardından Koca ve iki kişinin hakeme saldırmaktan tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA / Spor

Halil Umut Meler Faruk Koca Ankaragücü Türkiye Bbc Yargı Uluslararası Tutuklama Şiddet Süper Lig Futbol Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500

Yorumlar (1)

Çınar Saraç:

Ellerin dert görmesin

9
23
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title