Haberler

Hafize Şahin Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Gümüş Madalya Aldı

Güncelleme:

Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 3. gününde Hafize Şahin, Türkiye'ye ilk gümüş madalyasını kazandırdı.

İSTANBUL (İHA) – Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 3. gününde 60 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Hafize Şahin, Büyük Kadınlar kategorisinde Türkiye'ye ilk gümüş madalyasını kazandırdı.

Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye adına ilk defa final oynayan ve Gümüş madalya kazanan Hafize Şahin, "Gönül isterdi ki burada altın madalya olsun" dedi.

Şahin, hocalarının ve federasyon başkanının emeklerinin karşılığını vermek istediklerini belirterek, "Ama olmadı ve gümüşte kaldık. Geçen sene bronz madalya olmuştu. Bu yıl gümüş oldu. Umarım bundan sonraki yıllarda takım arkadaşlarım da dahil altın madalyayı kazanırız" diye konuştu.

"OLİMPİYAT BAŞARISI DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDAN GEÇİYOR"

Taktik hata yüzünden final maçını kaybettiğini ifade eden Hafize Şahin, "Bunları da daha sonraki kamplarımızda, maçlarımızda telafi edeceğimizi düşünüyorum. Bugüne kadar Türkiye'de kadın güreşi olarak madalyamız yok. Dünya Şampiyonası'nda madalya aldığımız zaman, olimpiyatlarda bir umut olacak. Çünkü olimpiyatlarda başarılı olmak Dünya Şampiyonası'ndan geçiyor" şeklinde konuştu.

HAMZA YERLİKAYA: "İNŞALLAH YARIN ALTIN MADALYA ALACAĞIZ"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, milli güreşçi Hafize Şahin'i kutlayarak, "Avrupa'da ilk defa final yapan bir kızımız. İlk finali altın olarak görmek istiyorduk fakat olmadı. Turlardaki maçlar gibi olmadı. Finalin ortamı biraz daha farklı. Bunlar tecrübe olacak. Hergün bir madalya çıkıyor. Bugün erkeklerde madalya alamadık ama inşallah yarın ve ondan sonraki günlerde bol madalyalı bir şampiyona umudumuz olacak" ifadelerini kullandı.

"TARİHİ BİR İLKİ BAŞARDI"

2016 Olimpiyatları'nın sürecinden geçtiklerini vurgulayan Yerlikaya, "Bu süreçte objektif olarak, nasıl yarışırız kiminle yarışırız ya da yarışamayız, bu milletin umudu kim olur, bunları da görüyoruz. Sikletleri ona göre değerlendiriyoruz. Bundan sonraki stratejimiz de aynı şekilde devam edecek. Gençleşiyoruz, cesur ve inanan yürek istiyoruz. Bunlarla mücadele edeceğiz. Ben mücadele eden arkadaşlarımı kutluyorum. Hafize'yi de kutluyorum. İnşallah bundan sonraki bütün mücadeleleri altın madalya için olur. Tarihi bir ilki başarmıştır. Bu tarihi ilki Dünya Şampiyonası'nda da başarmasını temenni ediyoruz" dedi.

"YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ"

Yerlikaya, bu yıl biraz daha fazla jenerasyon üzerine çalışacaklarını ve eksikleri göreceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Artık yol haritamızı belirleyeceğiz. Burada bütün arkadaşlarımız madalya için mücadele ediyor. Hepsini aynı yürekle destekliyoruz. Arkadaşlarımız da unutmasınlar ki Türkiye'de 75 milyonun kalbi burada atıyor. O heyecan ve bilinçle mücadele etme hırsını yitirmesinler. İki arkadaşımız da ikinci oldu. Benim hep söylediğim bir şey var; tarih altın alanı yazar. Altın almak için mücadele etmek lazım. Altın almak için o kalbi, o heyecanı, o bedeni minderde bırakmak lazım. Arkadaşlarımız da bu bilinçle mücadeleye devam ediyor. İnşallah yarın daha güzel olacak."

YARIN SON İKİ AVRUPA ŞAMPİYONU TAHA AKGÜL SAHNE ALACAK

2012 yılında Tiflis'te ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanan Taha Akgül, 2. Avrupa şampiyonluğunu ise 2013 yılında Begrat'ta kazanmıştı. Üçüncü defa peş peşe Avrupa şampiyonluğu kovalayan Akgül, yarın ilk defa karşılaşacağı Ermenistan'lı Andranik Galstyan karşısında 1. Tur ilk maçına çıkacak.

Öte yandan Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası üçüncü gününde yarın 4 milli sporcu mindere çıkacak. Kadınlarda 55 kilo Bediha Gün, İsveçli Sofia Makdelena Mattsson ile karşılaşacakken, 69 kilo Burcu Örskaya ise Letonyalı Laura Skujina ile mücadele edecek. Erkeklerde 74 kilo Soner Demirtaş, Alman Georg Hart ile mindere çıkacakken, 125 kilo Taha Akgül, Ermenistanlı Andranik Galstyan ile kozlarını paylaşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hafize Şahin Finlandiya Gümüş Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title