Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Kulüpler Birliği Toplantısında Buluştu

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı başladı. Toplantıda çeşitli konular ele alınacak ve basın açıklaması yapılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Biz bir aradayız, güçlü şekilde bu süreci atlatacağımıza Türk sporunu daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Kulüpler Birliği toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının ardından Bakan Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Fenerbahçe Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantının verimli geçtiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Güzel toplantı oldu. Değerli Kulüpler Birliği Başkanı, kulüp başkanları, TFF Başkanı ve yöneticileriyle beraber futbolun özellikle sorunlarıyla ilgili çok kapsamlı geniş toplantı oldu. Geçen hafta da Kulüpler Birliği Vakfı'nı ziyaret ettik. Sorunları görüştük. Tekrar TFF yönetimini ve Kulüpler Birliği'ni bir araya getirdik. Sorunların çözümü ile ilgili değerlendirmeler yaptık, görüş ortaya koyduk. Bu noktada katkı veren kulüp başkanlarına teşekkür ederim. Türk futbolunun geleceği ile ilgili bir araya gelip, omuz omuza verip güzel şekilde çıkmamız gerektiğini biliyoruz. Bu süreci omuz omuza verip bitireceğimize inanıyoruz. Halkımız futbolu seviyor. Milli takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya süreci var. Orada başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Sorunları konuşarak çözebileceğimize inanıyoruz. Sık sık beraber toplantı yapmamız önerildi, buna biz de varız. Bazı talepler var. Onları da aldık ve takip edeceğiz. Kulüplerin ekonomik konuları ile ilgili talepleri var. Onları da değerlendireceğiz. Bu süreçten güçlü şekilde çıkacağımıza inanıyoruz. Sporun paydaşlarının 2024'te başarılı süreç geçirmesini arzu ediyoruz. Güçlü ve başarılı Türk sporunu arzu ediyoruz. Paydaşlarla sık sık bir araya geleceğiz. Kulüpler Birliği Vakfı'na, kulüp başkanlarına ve TFF başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Biz bir aradayız, güçlü şekilde bu süreci atlatacağımıza Türk sporunu daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: SORUN VARSA HEPİMİZ BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2024 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaları gerektiğini aktararak, "Futbolun önemli konuları masaya yatırdık. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız ve kulüp başkanlarımızla konuları istişare ettik. Kendilerinin çok kıymetli görüşlerini aldık. Verimli toplantı oldu. Özellikle her zaman söylüyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Futbolcularımız, başkanlarımız, yöneticilerimiz, taraftarlarımızı ve siz değerli medya, sponsorlarımız herkes kıymetli ailenin fertleri. Bu değerli ailenin tüm paydaşlarının birbiriyle samimi, yapıcı ve sürekli diyalog içinde olması çok önemli. Bu mekanizmanın işlemesi en önemli önceliğimiz. Sorun varsa hepimiz birlikte çözeceğiz. Bir başarı varsa hepimizin başarısı olacak. Aynı şekilde başarısızlık varsa yine hep birlikte sahipleneceğiz. Haziran'da milli takım 2024 Avrupa Şampiyonası'nda hepimizi göğsünü kabartmak için sahaya çıkacak. Milli takımın başarılı olması için hazırlanmamız gerekiyor. Kulüplerde oynayanların çok başarılı olması gerekiyor ki milli takım da başarılı olsun. 2032 yılında ev sahipliği yapacağımız şampiyon hedefleyen takım için yola çıkmamız gerekiyor. Aynı şekilde ülkemizi Avrupa'da temsil eden kulüplere de hep birlikte destek olmamız gerekiyor. Ülke puanı çok önemli 9'uncu sıradayız. 8, 7, 6'ncı sıraları hedeflememiz gerekiyor. İstikrarlı başarı için uygun, pozitif futbol iklimiyle birlikte ulaşmamız gerekiyor. 2024'te futbol ailemizin birlik içinde daha da güçleneceğine, hafızalara kazınacak başarılara imza atacağına inanıyorum. Tüm kulüplerin, paydaşların yeni yılını kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

ALİ KOÇ: OMUZ OMUZA ÇÖZEBİLECEĞİMİZE DAİR TOPLANTI SONUCU ALDIK

Toplantıya bütün kulüplerin katıldığını ifade eden Ali Koç, şunları kaydetti:

"5 kulüp temsilcisiyiz ama bütün kulüpler içeride. Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Geçen hafta Kulüpler Birliği toplantısına da gelmişti. En kısa zamanda bakanlık, Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF ile sorunlarımızı konuşmaya değerlendirmeye, toplantı yapmayı rica etmiştik. Bizlere saatlerce vaktini ayırdı. Kendisi içimizden gelen biri. Futbolu yakından takip ediyor. Son haftalarda yaşananlar futbolun temel problemleri, hakemlik müessesini, problemleri etraflıca şeffaf şekilde değerlendirdik. Yapacak çok işimiz var. Omuz omuza çözebileceğimize dair toplantı sonucu aldık dersek abartmış olmayız. Toplantılar devam edecek. Federasyon ile aramızda sık sık toplanıyoruz. Yapısal problemler herkesin malumu. İnşallah tez zamanda kısa ve orta vadeli planlarla bir daha bu sorunları konuşmayacağımız, marka değerimize zarar vermeyeceğimiz noktaya geleceğiz."

Bakan Bak'ın programından dolayı ayrılmasının ardından Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF arasındaki toplantı bir süre daha devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kulüpler Birliği Toplantısı Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi Osman Aşkın Bak Gençlik Türkiye Futbol Spor Futbol Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title