Haberler

Genç Türkiye Forumu Erzurum'da düzenlendi

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, Genç Türkiye Forumu'nun Erzurum'daki etkinliğine katıldı. Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonu'nda düzenlenen foruma 400 genç katıldı. Gençler, belirlenen konular üzerinde tartışarak fikirlerini paylaştı. Etkinliğin son gününde müzakere etkinliğine Bakan Bak ve Bilal Erdoğan konuk oldu.

Erzurum'da 'Genç Türkiye Forumu' düzenlendi

ERZURUM - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan, Genç Türkiye Forumu'nun Erzurum'daki etkinliğine katıldı.

Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonu'nda düzenlenen ve "Gençlik ve Spor Politikaları Algısı" konusunun ele alındığı foruma, Doğu Anadolu'nun farklı illerinden 400 genç katıldı. Forumda oluşturulan masalarda bir araya gelen gençler, belirlenen konular üzerine tartışarak ortaya yeni fikirler çıkardılar.

Etkinliğin son gününde Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğünü yaptığı müzakere etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu. TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Osmanoğlu, Erzurum'da 2 gün boyunca 20 masada 12 başlık halinde çok verimli çıktılar alındığını belirterek, "Buradaki çıktılar ve sonuçlar gençler tarafından paylaşılacak. Emeği olan herkese teşekkür ederiz." dedi.

"Gençleri dinlemek önemli ve değerli"

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bilal Erdoğan bir çok şehirden gelen gençlerle bir araya geldiklerini ve onları dinleme imkanı bulduklarını belirterek, "Böylece gençlerin gündeminki konuları öğrenme imkanı buluyoruz. Bir gün öncesi bir çok başlık altındaki konuları müzakere ediyorlar. Böylece son güne gelindiğinde daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Erzurum'daki genel başlığımız, Gençlik ve Spor politikaları olarak belirlendi. Gençlerin meselelerle alakalı çok haklı soruları var. Bunları dinliyoruz. Konuşulan konular elbette burada kalmayıp kamuoyunun gündemine de taşınmalıdır." şeklinde konuştu.

"Spor herkes için bir yaşam tarzı olmalı"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin ve STK'ların görüşlerini kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "Bu günde burada gençlerimizi dinlemek onları görüşlerini almak için geldik. Gençlerin fikirleri ve ortaya koydukları fikirleri önemsiyoruz. Onları tek tek alıp uygulama noktasındaki çabalarımızı sergiliyoruz. Bu arada ailelerin gençlerin spor yapmalarına karşı önyargıları var. Ancak sporun bir yaşam tarzı olduğunu topluma hep birlikte anlatmamız lazım. Bunun için ilkokullarda bir süreç başlattık. Elbette tesisleşme noktasında da çok ciddi çalışmalarımız var." diye konuştu.

Genç Türkiye Forumu gençleri dinliyor

Genç Türkiye Forumu adı verilen etkinlik dizisi, Türkiye'de gençliğin deneyimlerini ve benzersiz bakış açısını ve ayrıca bugün gençlerin karşı karşıya olduğu zorlukları dikkate alarak gençlerin seslerini gençler için alınan kararlarda uygun şekilde temsil edilmesini hedeflemektedir. Genç Türkiye Forumu, veriye dayalı çalıştaylar düzenleyerek gençleri bir araya getirmektedir. Belirlenen konu üzerine Türkiye genelinde yapılan araştırma çıktıları, gençler ile çalıştay formatında ele alınmaktadır. Türkiye'nin yedi bölgesinde gerçekleştirilecek olan bu etkinlik dizisinin beşincisi Türkiye'deki Gençlik ve Spor Algısı konusu ile 7 - 8 Ekim 2023 tarihinde Erzurum gerçekleştirildi. Program Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerden 18-30 yaş aralığındaki gençlerin katılımı ile düzenlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Atatürk Üniversitesi Osman Aşkın Bak Bilal Erdoğan Türkiye Erzurum Gençlik Spor Eğitim Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title