Haberler

Gelişim Besyo'da "Türk Futbolunda Yabancılaşma" Paneli Yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen “Türk Futbolunda Yabancılaşma” paneli gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen "Türk Futbolunda Yabancılaşma" paneli gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zahit Serarslan'ın yaptığı "Türk Futbolunda Yabancılaşma" paneli, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veysel Küçük, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Eski Spor İl Müdürü Vedat Bayram, FIFA Menajeri, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı ve eski Futbol Milli Takımlar Sorumlusu Can Çobanoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, Türk futbolunda yabancılaşma ve yaşanan güncel sorunlar konusunda önemli tespitler yaparak, çözüm önerileri hakkında görüşlerini dile getirdiler.

BAYRAM: "YABANCI FUTBOLCU GETİRMENİN BİR KURALI OLMALI"

Panelde ilk sözü alan Vedat Bayram, sporda başarıda spor eğitimi alınmış olması ve Türk sporunu yönetenlerin, işin ehli olması gerektiğini ifade etti. Milli takımın FIFA sıralamasında 7.'likten 58. sıralara düştüğünü ifade eden Bayram, Türkiye'ye yabancı futbolcu gelmesine karşı olmadığını, ancak yabancı futbolcu getirmenin bir kuralının olması gerektiğini ifade ederek sözlerini bitirdi.

ÇOBANOĞLU: "YABANCI TRANSFERİ İÇİN KULÜPLERİN BORCUNUN OLMAMASI GEREKİR"

İkinci sırada söz alan Can Çobanoğlu, yabancı kısıtlamasının Türk futbolcularının transfer değerlerini arttırdığını, bu bağlamda kulüplerin transfer maliyetlerinin de arttığını ifade ederek yabancı futbolcuların sayısının yerine, niteliğinin tartışılması gerektiğini ifade etti. Yabancı futbolcu transfer edilen ülkeleri sıraladıktan sonra niteliksiz yabancıya karşı olduğunu belirten Çobanoğlu, "Kulüplerin yabancı futbolcu transferi için borcu olmaması gerekir. Ama kulüplerin tamamı borçlu olmasına rağmen borçsuzluk belgesi alıyor. Spora, özellikle de futbola siyasetin karışmaması gerekiyor. Bu durum da sporun özüne ve felsefesine uymuyor" diye konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ve Fatih Terim'in başarılı olamadıklarını ifade eden Saffet Sancaklı ise yabancı sayısının 14'e çıkarılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Yabancı transferine kesinlikle karşı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Veysel Küçük ise, Türk futbolunun çıkış noktasının uzun süreli yetenek seçimi programları ve nitelikli eğitim olduğunu söyledi. Küçük ayrıca federasyonların 15-20 günü kapsayan antrenör yetiştirme programlarını da sert bir dille eleştirdi.

Katılımcıların sorularıyla süren panel, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli'nin kapanış konuşması ile son buldu. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin büyük bir ilgi ile takip ettikleri panel sonunda, konuklara katılım plaketleri Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ve Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç tarafından takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Can Çobanoğlu Vedat Bayram Veysel Küçük Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title