Haberler

    Galatasaraylı Üyeler Finale Çıkmama Kararını Eleştiriyor

    Güncelleme:

    Basketbolda final maçına çıkmama kararı bazı üyeler tarafından sert şekilde eleştirildi.

    Ayhan Özmızrak, yönetim kurulunun kararına destek veren Divan Başkanı irfan Aktar’a tepki göstererek, “Böyle bir bildiriye Selahattin Beyazıt, Alp Yalman imza atar mı? Basketbolda geçen sene şampiyon olurken de bu federasyon vardı. Bizim yönetimde şahin değil doğan olanlar ( Sedat Doğan, Mehmet Karlı kast ediliyor) var! Savaş teşviki yapıyorlar. Seneye Şükrü Saracoğlu Stadı’na 52 bin kişinin önüne nasıl gideceksin?” dedi.

    ‘Er meydanından kaçmamalıydık’


    Taner Aşkın, basketbol finaline çıkmayarak manevi olarak çok şey kaybettilerini dile getirdi. Aşkın, “ Galatasaray hiçbir zaman er meydanından kaçmadı. Galatasaray toplumuna utanarak bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Galatasaray’ın tarihine leke sürdünüz. Bu sizin tasarrufunuzda değil” dedi. Eksi 2. başkan Doğan Hasol ise “Sürekli boykot ile bir yere gidemeyeceğimiz açıktır” yorumunu yaptı.

    Aktar’a sert tepki


    Divan üyeleri toplantı sırasında yönetimin kararının yanı sıra Divan Başkanı İrfan Aktar’ın tutumuna yönelik çok sert eleştirilerde bulundu. Kulübün duayenlerinden Hayrettin Kozak, oturum sırasında “Başkan ve yönetim hangi kararı alırsa ben arkasında dururum” diyen Aktar’ı eleştirerek, “Niçin bu gündemle ilgili toplandığımızı anlamadım. Aktar ‘Her türlü kararın arkasında dururum’ diyor. Siz bir danışma kurulu başkanısınız. Gerektiğinde karşı çıkabilmelisiniz. Asla her türlü kararın arkasında olurum diyemezsiniz. Siz kiminle konuşarak Ntv’ye irade beyanında bulundunuz? O gün reaksiyon verenler oldu. Misal Faruk Süren. Boykot maça çıkmama falan hepsi hikaye. Olaylara neden olanlar 20 kişiyi geçmez. Bizler en az 15-20 milyonluk camialarız” diye konuştu.

    Oylama yapılmadı


    Prof. Dr. Mehmet Helvacı’nın, “Bu bir tartışma toplantısı. Sonuca bağlanması gerekmiyor. Kötü bir sonuç da meydana getirebilir” sözleri üzerine Divan Kurulu’nda herhangi bir oylama yapılmadı. Başkan İrfan Aktar üyelere herhangi bir oylama yapmayacağını açıkladı.

    Skorer

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Sedat Doğan İrfan Aktar Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title