Haberler

Fenerbahçe'den Yediği Golü Unutamadı

Manchester United'ın Efsane Kalecisi Peter Schmeichel, Fenerbahçe'den Yediği Golü Hatırlamak Bile İstemediğini Söyledi.

DHA muhabirine Türk futbolu ve Dünya Kupası'nı değerlendiren Schmeichel, özellikle Beşiktaş kelicisi Rüştü Rençber'e övgüler yağdırdı. Şimdi televizyonda yorumculuk yapan ve TV programları hazırlayan Peter Schmeichel'in DHA muhabirinin sorularına verdiği cevaplar şöyle:

- Türk futbolunu takip ediyor musun? Türk Futbolu ve Rüştü hakkında ne düşünüyorsun? Manchester United'de oynarken, Fenerbahçe'den yediğin golü unutabildin mi?

"Türk futbolunu çok yakından takip ettiğimi söyleyemem ama tabi ki Türk futbolu hakkında bilgi sahibiyim. Rüştü, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi kaleci. Ben ona karşı çok maç oynadım. Barcelona'ya gitmeden önce o'na karşı oynamıştım. O çok büyük takımlarda oynamayı hak etmiş bir kaleciydi. Türkiye'den onun kadar iyi bir kalecinin çıkması, tüm dünyayı şaşırttı. Türk futbolu şimdi çok çok iyi yerlerde. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar her yıl ya şampiyonlar ligi ya da Avrupa kupasına katılabiliyorlar. Önceleri böyle değildi. Bu üç Türk takım şampiyonlar liginde çok başarılı maçlar oynadılar. Türk takımları kendilerini ispatladılar. Türk futbolunun kalitesi inanılmaz derecede iyi ve Türk futbolu bu kadar iyi olunca da çok iyi kaleciler yetişmeye başladı. Türk oyuncular arasında teknik açıdan Avrupa ve Dünya üzerinde en iyi sayılabilicek oyuncular var. İsimlerini hatırlamam ve saymam zor ama bu bir gerçek. Türkiye'de iyi kaleciler yetişmeye başlayınca, kalecilerden beklentiler de çok daha iyi olmaya başladı. Türkiye kaleci yetiştirmeye artık önem veriyor."

- Peki Fenerbahçe'den yediğin golü unutabildin mi?

"Fenerbehçe attığı gol ile kendi sahamızda yenilmezlik rekorumuzu bitirdi. Ben o anı düşünmek, hatırlamak bile istemiyorum. Galatasaray'la oynadığımız maçta da çok şaşırmıştım ve yediğim goller nedeniyle sinirlenmiştim. Galatasaray'ın ilk maçta attığı 2 golden sonra şampiyonlar liginde yolumuza devam edemeyeceğimiz korkusu sarmıştı. Rövanş maçının korkusuyla İstanbul'a gittik, Allah'tan orada maç 0-0 bitmişti. Biz o iki maçta Galatasaray kadar başarılı olamadık ama çok şey öğrendik"

- Peki, bize biraz Dünya Kupası karşılaşmalarını değerlendirebilir misin? En iyi takım ve en iyi kaleci kim?

"Dünya kupasında benim gözlemlediğim kadarı ile Arjantin kupayı alacak gibi. Hatta Arjantin'in hakkı olduğunu söyleyebilirim. Onlar en iyi takım, en güçlüsü, en iyi oyunculara., en iyi teknik direktöre sahip takım. Unutmayalım futbol bu. Oyuncuların formunda olmadıkları bir gün olabilir veya hakemin verdiği bir karar onları başarısız kılabilir. Ama Arjantin gerçekten çok iyi. Brezilya da iyi. İspanya konusunda biraz tereddütlerim var. İspanya kötü başladı. Şimdi biraz oynamaya başladı. Benim için en iyi oynayan takım, oyun zevki veren, izleyicilere futbol zevkini tattıran takım Arjantin. Oyuncuları da öyle, zevkle oynuyorlar. Dünya kupasının en iyi kalecisi konusunda bir şey söyleyemem. Neredeyse hepsi aynı derecede iyi. Çok iyi kaleciler var. Bana gore şampiyonadaki kaleciler bir kalecinin olması gereken dereceden çok çok daha üstün seviyedeler."

- Danimarka milli takımı neden başarısız oldu?

"Danimarka Milli Takımı başarılı olamadı çünkü bu karşılaşmalar dünya kupası maçları. Tüm takımlar tur atlayıp, şampiyon olmak için oynuyorlar. Mutlaka elenecekler olacak. Ama her grupta iyi olanlar var. Japonya bizim planlarımızı bozdu. Normalde, maçın ikinci yarısından sonra kazanmaya ağırlık veririz ama Japonya maçında bitimine 70 dakika kala kazanmak için uğraşmaya başladık. İki gol olunca durum daha da değişti. 3-1 yenilmek yerine belki ilk dakikalarda bir gol atsaydık, o zaman maçın kaderi başka olurdu. O zaman tur atlayabilirdik. Fransa ve İtalya'ya bak. Onlara sizin takımlarınıza ne oldu diye sorabilirsin. Bana göre, hataları çok küçüktü. Biz de aynı şekilde bu sene tur atlayamadık. Yapılacak tek şey var, şampiyonadan olumlu bir şeyler çıkarmak. Hatalarımızdan ders almamız gerekir. Christian Eriksen, bence önce 10 dakika, sonra 20 dakika oynadı ama bence bizim takımda en iyi oynayan oydu. Ben milli takımda yeni, altın bir neslin geleceğine eminim."

KALBİMİN OLDUĞU YERDEYDİM

- Seni dünyanın en iyi kalecisi yapan özelliğin neydi?

"Benim iyi bir kaleci olmam, iyi yer tutmamdan, topun nereye geleceğini iyi takip etmemden kaynaklanıyordu. Kalede kalbimin olduğu yerde oynadım. Bir ara gerçekten Dünya'nın en iyi kalecisiydim. Danimarka Milli Takımı'nda da oynadım. Danimarka'da futbolda normalde bir sınır vardır. Onun dışına çıkılmaz. Ama benim dönemimde o sınırın dışına çıkıldı. Takımda , bireysel oynama ve istek gelişti. Dünya'nın en iyi kalecisi olmak için gerçekten çok çalıştım. Çok zor günlerim ve çok zor maçlarım oldu. Şimdi oğlum yetişti iyi bir kaleci oldu. O gerçek bir Schmeichel. Aramızdaki tek fark isim farkı onun adı Casper benim adım Peter.

ÜNSAL TURAN - KOPENHAG / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 26 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Köpeklerin uyutulması nasıl oluyor? Köpek uyutma yöntemi nedir? En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor?
Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title