Haberler

Fenerbahçe Beşiktaş'a Stat Verecek Mi?

Güncelleme:

Galatasaray cephesi ayakta.

- SPORX ÖZEL HABER - Galatasaray cephesi ayakta. Türk Telekom Arena'nın Beşiktaş tarafından kullanımına karşılar. Sesler yükseliyor, gerilim artıyor. Konu kongre üyelerini Olağanüstü Genel Kurul'a götürecek kadar genişledi. Fenerbahçe bu olaya nasıl yaklaşıyor? Onlar isyanda, yalnızlık... Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nın yıkılarak yeniden yapılanması sürecine girmesi sebebiyle önümüzdeki iki yıl maçlarını oynayabileceği stat arayışı devam ediyor. Galatasaray Spor Kulübü ile temasa geçen siyah-beyazlı ekip bakan nezdinde de yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkartamadı. Galatasaray cephesinin Türk Telekom Arena'da Beşiktaş'ın oynama isteği sarı-kırmızılı yöneticiler tarafından olumlu bir şekilde cevaplanmazken, sarı-kırmızılı ekipte taraftar gruplarından ultrAslan gerek yayınladığı bildiri, gerekse konuyla ilgili grubun başkanı Oğuz Altay yaptığı açıklamada "Başkanımız dahil olmak üzere 30 milyon Galatasaraylı buna karşı. Beşiktaş sadece deplasman takımı olarak bu sahada maç yapabilir" ifadelerini kullanmış, sert çıkışmıştı. "Bir yıl Türk Telekom Arena, bir yıl Şükrü Saracoğlu Stadyumu" adı altında yeni formüller üretilmeye devam ederken konuda topa Fenerbahçe cephesi de giriyor. Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullak Kığılı'nın "Henüz bize Beşiktaş'tan gelen böyle bir talep yok. Talep olması durumunda oturur, yönetim kurulumuzda konuşur ve kararımızı veririrz" dedi. Taraftar grupları sporx.com aracılığıyla görüşlerini belirtmeye başladı. Taraftar gruplarının liderleri Kığılı'nın "Biz zor durumda olmak, ne demek biliriz" ifadesiyle başlayan ve olumlu bakabileceklerinin sinyalini vermesi üzerine çıkışıyor "Neden büyüklük hep bizden bekleniyor..."

BİR İNCE DOSTLUK DALI AMA BİR DE YALNIZLIK İSYANI

Fenerbahçe tribünlerinin önemli taraftar gruplarından Genç Fenerbahçelilerin lideri Sefa Kalya' konuyla ilgili şu an herhangi bir görüşlerinin olmadığını söylerken kendi kişisel görüşüne göre bunun mümkün olmayacağını düşündüğünü söylerken "Son bir senede yaşadıklarımız ortada. Bu bir yüzleşmeydi. Kim yanımızda, kim değil gördük. Hep bir dostluktan bahsediliyor. Hep bir şeyler olsun isteniyor ama hep ilk adımlar Fenerbahçe'den bekleniyor. Neden? Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bir rengi vardır, bellidir. Biz artık bu mütevazi durumumuzundan kurtulmalıyız. Biz ne kadar yalnız olduğumuzu gördük. İki boyutlu bakmalıyız bu olaya. Fenerbahçe'nin kuruluş amacı ve kimlerin kurduğunu düşündüğümüzde elbette yardım edebiliriz Beşiktaş'a, yardımcı olabiliriz ama bu son süreçte yaşananlar ve bize yaşatılanlar. Böyle bir şeyin olması mümkün değil" dedi. Kalya ultrAslan'ın sert çıkışını ise doğru bulduğunu sözlerine ekledi.

FENERBAHÇE TARAFTARI UYARIYOR: "ŞİDDET ARTAR" 1907 UNIFEB başkanı Yusuf Dömekeli konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken bunun şiddeti körükleyeceğinin uyarısında bulundu: "Tabii ki de oynanmasını istemiyoruz. Bizim stadımız yapılırken biz de bunun gibi sıkıntılar çektik, biliyoruz. Bizim durumumuz ultrAslan'ın tepkisinden biraz farklı. Biz konuya "stat bizim, oynatmıyoruz" değil de biraz daha analitik, mantıklı yaklaşıyoruz. Bu çok büyük bir tehlike aynı zamanda. Böyle bir şeyin olması durumunda şiddet körüklenecektir, uyarıyoruz. Stadımızın daha önce rakip taraftarlarca ne hale getirildiğini gördük, ortadaki Fenerbahçe düşmanlığını herkes görüyor. Elbette böyle bir konunun gündeme gelmesi durumunda yöneticilerimiz bizden fikir alacak, o zaman biz tavrımızı net bir şekilde ortaya koyacağız..."

TÜRK FUTBOLUNUN MENFAATLERİ (!) Bir diğer önemli taraftar gruplarından Vamos Bien'den Alpaslan Özçelik ise böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Özçelik "Kendi imkanlarımız ile yaptığımız statta deplasmanda olmak? Bu kabul edilemez. Düşünün deplasman yasağı kalkıyor ve kendi statımızda deplasmanda oynuyoruz. Şu an somut bir şey yok ama olması durumunda biz de tepkimizi somut bir hale dönüştüreceğiz. Bu sıkıntıları biz de yaşadık. Kaldı ki Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun yaşadığımız son bir senelik süreci iyi idrak etmesi gerekiyor. Kim yanımızdayı bu süreçte? Her şeyi beraber çektik. Şimdi Türk futbolunun menfaaetleri için veya yardımcı olmak için böyle bir şey düşünmek gerçekten abestle iştigal bir durum." dedi. Beşiktaş'ın henüz resmi bir başvurusunun olmamasına karşın konunun Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yönetim kuruluna gelmesi durumunda ise sarı-lacivertli yöneticilerin kendi aralarında farklı düşündükleri ve bir takım yöneticilerin konuya sıcak bakabileceği ifade ediliyor.

Taraftar gruplarının hassasiyetleri ve koyacakları tepkiler ise şimdiden stat konusunda yeni bir krizin habercisi olarak görülüyor. F.Bahçe yönetimi bir büyüklük göstergesi olarak yaşanan günlere karşın böyle bir duruma "olumlu" baksa da taraftar açısından "tarih bunu da yazar"lık bir durum yok. Haber - Esat DERGİ

Kaynak: Sporx.com / Spor

Galatasaray Spor Kulübü Türk Telekom Arena Oğuz Altay Beşiktaş Spor Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title