Haberler

Fatih Terim: "Şampiyonluğu Adana'dan Başlatmış Olduk"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim ile birlikte memleketi Adana'da, ihtiyaç sahiplerine 'akülü tekerlekli sandalye' dağıtım törenine katıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim ile birlikte memleketi Adana'da, ihtiyaç sahiplerine 'akülü tekerlekli sandalye' dağıtım törenine katıldı. Engelliler ve aileleriyle yakından ilgilenen İmparator, Galatasaray'ın 19. Şampiyonluğu için de "Şampiyonluğu Adana'dan başlatmış olduk" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve eşi Fulya Terim, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Emniyet Müdürü Arif Zeki Gürkan ile birlikte, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından ihtiyaç sahiplerine 'akülü tekerlekli sandalye' teslim edildiği törene katıldı.

Merkez Park içerisindeki Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nde düzenlenen törende yoğun ilgiyle karşılaşan Terim çifti, engelli ve aileleriyle yakından ilgilenerek, bol bol fotoğraf çektirdi.

Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Adana'nın bu sıcak yaz gününde önemli ve çok faydalı bir iş yapmanın sevinciyle serinliyoruz; gönlümüz ferahlıyor. Ortam çok sıcak ama yapılan çok yararlı çok hayırlı bir iş bunun sevincini görerek, biraz önce akülü sandalye alacak arkadaşlarımızın selamlaştığımızda, onların gözlerinde sevinci gördüm ve çok memnun oldum" diye konuştu.

TOFD Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çetinkaya, akülü sandalye kampanyasına 2005 yılında başladıklarını ve bugüne kadar 4 bin 500'e yakın akülü sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Bugünkü etkinlikte de kendilerine ulaşan ve evraklarını tamamlayan 21 kişiye akülü tekerlekli sandalye verileceğini kaydeden Çeyinkaya, "Bu 21 arkadaşımız yaşamlarına özgürce devam edecek inşallah" dedi. Çetinkaya, günlük hayatta, engellilere 'engel olan' detayların, yetkililere duyurulmasının önemine dikkat çekti.

Projenin başından beri etkin rol oynayan Fulya Terim de "Bu kampanyada bir aile olarak hem beraber çalıştık. Çok güzel günlerimiz oldu, sağ olsun Fatih Hocamızın da katkısıyla çok daha büyük yerlere eriştik ve sonunda da amacımıza ulaştık. Şimdi insanları özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kürsüye çıkan Fatih Terim ise etkinliğe aslında konuşmacı olarak değil, eşinin yardımcısı olarak katıldığını ifade etti. Terim, "Fulya Hanım'ın önemle üzerinde durduğu bu işin, ben de kendime iş ediniyorum ve önce en çok kendi eşime teşekkür etmek istiyorum bu özverisi için. Demek ki insan ne oldum demeyecek, 1 dakika sonra hiç birimizin ne olacağı belli değil. İnsan sağlam geldiği bir yerden sakat da dönebiliyor. Allah hepimize hayırlısını versin. Eksik sandalyelerin sayımında 1. Sırada Adana'nın yer aldığını söyleyen Terim, "Tesadüfen, Fulya'ya daha önce söz vermiştim '6'sında buraya geleceğiz' dediği zaman. O da şampiyonluğa denk geldi. Şampiyonluğu Adana'dan başlatmış olduk. Beni de toprak çekiyor zaten. Baba ocağında olmaktan son derece memnunum" ifadelerini kullandı.

"ARTIK BİR YANIM GALATASARAYLI"

Konuşmaların ardından, ihtiyaç sahiplerine akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Engellilerin bu sevincine ortak olan Fulya Terim, engellilerin ilk sürüş deneyiminde onlara yardımcı oldu.

Uzun zaman sonra hayalindeki akülü tekerlekli sandalyeye kavuşan 19 yaşındaki Feride Sumru, projeden dolayı sandalyesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, bir Fenerbahçeli olarak Terim çiftine teşekkür ettiğini söyledi. Sumru, artık bir tarafının Galatasaraylı, bir tarafının Fenerbahçeli olduğunu ifade etti.

Törenin ardından Adana Demirspor forması hediye edilen Fatih Terim, törenden ayrılırken bir grup taraftarın sevgi gösterisi ile karşılaştı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Fulya Terim Fatih Terim Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title