Haberler

Eşcinsel Hakem Dinçdağ, Almanya'da Ödül Aldı

Güncelleme:

TFF'nin eşcinsel olduğu gerekçesiyle hakemlik lisansını iptal ettiği Halil İbrahim Dinçdağ, Berlin'de "Saygı Ödülü" aldı.

Türk Futbol Federasyonu'nun eşcinsel olduğu için hakemlik lisansı iptal ettiği Halil İbrahim Dinçdağ, dün Berlin'de 'Saygı Ödülü 2014' adı altında verilen ödüle layık görüldü.

Ödülü 38 yaşındaki eski Hakem Dinçdağ'a Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit verdi. Wowereit, 2002 yılında Berlin Eyalet Başbakanı seçildiği gün, yaptığı konuşmasında eşcinsel olduğunu deklare etmişti. Wowereit, Dinçdağ'ı mücadelesinden dolayı tebrik etti.

ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI ANLATTI

'Eşcinsellik Düşmanlığına Karşı Birlik' tarafından verilen ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Halil Dinçdağ, hakemliğe dönmek için başlattığı hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Dinçdağ, eşcinsel olduğunun öğrenilmesinden sora ve askerlik muayenesi sırasında yaşananları da anlattı. Dinçdağ, hakemlik yetkisini elinden alan Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı başlattığı hukuksal mücadeleyi son nefesine kadar sürdüreceğini belirtti. Dinçdağ "Mücadelemi son nefesimi vereceğim ana kadar bırakmayacağım" dedi.

EKONOMİK SIKINTILAR ÇEKTİ

Dinçdağ cinsel tercihinin kamuoyu tarafından öğrenilmesinden sonra çalıştığı radoyodaki işini de kaybederken, çok defalar ölüm tediti de aldığı belirtti. Dinçdağ, şimdiye kadar çalışmak amacıyla 150 yere başvurduğunu ancak hiçbir yerden kendisine olumlu cevap gelmediğini de aktardı. Toplantıda konuşan 'Eşcinsellik Düşmalığına Karşı Futbol Taraftarları İnisiyatifi' sorumlularından Christian Rudolph, Almanya'da eşcinsellerin sıkıntılar çektiğine vurgu yaparak, Alman toplumunun da yeteri kadar hoşgörülü olmadığına işaret etti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Almanya Berlin Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Bakmadan Geçme

Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (5)

AHMET:

Zaten bu avrupalılar biz müslümanları eşcinsel yapmaya çok meraklılar yeterki eşcinsel olun hemen ödülü ikramiyeyi kaparsınız size her kapıyı açarlar diva olursunuz.

9
1
yanıtYanıtla
Son KalenderMobil-IOS:

Ata sen de arabistanlimisin

0
0
yanıtYanıtla
AtaMobil-IOS:

Kimse kimseyi eşcinsel yapmaya çalışmıyor, Müslümanlığa gelince; Dünya'da en çok eşcinsel Arabistan'da .

0
0
yanıtYanıtla
bayramMobil-ANDROID:

yeminle taş yağsa niye diye sorgulamam.

0
0
yanıtYanıtla
vatandas mert:

ödülü veren de zaten escinsel sanki burda itibar görüyolarda birbirlerini övüyolar terbiyesiz müsvetdeler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title