Haberler

Egemen Bağış'tan Türk bayrağına engel olanlara bomba gönderme: Salonu gelincik tarlasına dönüştürdük

Güncelleme:

EuroLeague Finali'nde Fenerbahçe'nin Mersin Yenişehir'i yenerek Avrupa şampiyonu olduğu maçı takip eden Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, zaferden sonra açıklamalarda bulundu. İki takımımızın Prag'da final oynamasından dolayı gurur duyduğunu söyleyen Bağış, Türk bayrağının engellendiği olayla ilgili ise "Cahillik yaptılar, özür dilediler. Bayraklarımızla, 'bayrak açamazsınız' dedikleri salonu gelincik tarlasına dönüştürdük. Türkiye'nin sevincini engelleyemeyeceklerini gördüler" dedi.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Euroleague Kadınlar Finali'nde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60 mağlup ederek şampiyon oldu. Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Kralovka Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

"RENKLERİNE GÖRÜR VERDİĞİM TAKIMIN KAZANMASI AYRICA MUTLU ETTİ"

Egemen Bağış, Prag'daki Türk finali hakkında "Gerçekten benim için çok büyük gurur vesilesiydi. Prag'da Avrupa şampiyonasında finale kalan iki takımın ikisinin de Türkiye'nin takımı olması, 1'incilik ve 2'ncilik için Türk takımlarının mücadele ediyor olması Türk büyükelçisi için çok büyük bir gurur. Çocukluğumdan beri renklerine gönül verdiğim, kongre üyesi olmaktan gurur duyduğum Fenerbahçe'nin kazanması da tabii ki beni mutlu etti. Mersin de çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Onları da yürekten tebrik ediyorum. Anadolu'nun bağrından kopup gelip, Avrupa'nın ikincisi olmak çok büyük bir başarı. Gerçekten Türkiye olarak ne kadar gururlansak azdır. Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde konuştu.

"BAYRAK AÇAMAZSINIZ DEDİKLERİ SALONU GELİNCİK TARLASINA DÖNÜŞTÜRDÜK"

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncularına USK Praha maçının ardından Türk bayrağı açtırılmaması ile ilgili ise "O gün yaşanan olay nahoş bir olaydı. Kaybetmeyi hazmedemeyen bir takım yöneticisi, FIBA yetkilisi değil, Çekya Basketbol Federasyonu'nun bir yetkilisi değil. Maçı kaybeden USK Praha'nın bir yöneticisi. Burada bayrak açmak yasak diye bir kural olduğunu iddia etti. Cahillik yaptı. O cahilliğin neticesinde de takımı yazılı özür dilemek zorunda kaldı. Biz hemen müdahale ettik. Gerçekten de FIBA Başkanımız Turgay Demirel de çok ciddi destek verdi. Türkiye'den de hem Cumhurbaşkanımız hem de Dışişleri Bakanımız bu konuda hassasiyet gösterdiler. Neticede olay karşı tarafın özür dilemesiyle sonuçlandı. Ve bugün sizler de şahit oldunuz her yerde şanlı Türk bayraklarımızla, onların 'bayrak açamazsınız' dedikleri salonu gelincik tarlasına dönüştürdük. Çok şükür burada Türkiye'nin bu sevincini engelleyemeyeceklerini bir kez daha gördüler" sözlerini sarf etti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mersin Yenişehir Egemen Bağış Fenerbahçe Yenişehir Yenişehir Türkiye Mersin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title